2010.07.18. 14:21 – lánggitár

Mike Patton fejese a dobcuccba

Kétségtelen, hogy nem olyan hatásos, mint mikor tavaly a Szigeten megette egy mocskos, akkor feldobott cipő fűzőjét a színpadon, majd visszaöklendezte, de mindenképpen látványos volt, amikor szombat este Wiesenben Mike Patton Faith No More-énekes a hangládákról beleugrik Mike Bordin Faith No More-dobos felszerelésébe, és ezzel magát a zenészt is elsodorja. Itt a videó róla:


rock faith no more2010.07.16. 13:26 – sixx

Dave Gilmour visszaadja a kölcsönt

Korábban megírtuk, hogy a Pink Floyd két legendás tagja, Dave Gilmour és Roger Waters a 2005-ös Live8 koncert után ismét egy színpadon lépett fel, egy 200 fős, zártkörű jótékonysági bulin. A két zenész a nyolcvanas évek eleje óta legendásan rühelli egymást (legalábbis erről szólt a fáma), így minden ilyen fellépés kuriózumnak számít. Waters a Facebookon tett közzé az Oxfordshire-ben rendezett koncertről némi információt, megfejelve azzal a hírrel, hogy Gilmour a hamarosan kezdődő Fal-turné egy állomásán is színpadra lép majd, akár az is előfordulhat, hogy pont az április, budapesti koncerten.

Ami a palesztin gyermekszervezet javára szervezett jótékonysági bulit illeti, először csak két nótáról, a Wish You Were Here-ről és a Comfortably Numb-ról volt szó, mert Waters saját bevallása szerint nem merte bevállalni a To Know Him Is To Love Him című Phil Spector-feldolgozást, ami mellesleg Gilmour egyik kedvenc nótája.


pink floyd waters gilmour2010.07.16. 11:41 – lánggitár

Majdnem újjáalakult a Led Zeppelin

A Led Zeppelin dobosa, Jason Bonham elmondta, hogy csak nagyon kicsit múlt a Led Zeppelin visszatérése. Az érdekesség, hogy a reuniót Robert Plant nélkül tervezték, ráadásul ezzel a hiányos felállással egy éven keresztül dolgoztak egy új lemezen. A tervek szerint Plantet a jelenleg Slash-el turnézó, főállásban az Alter Bridge énekeseként működő Myles Kennedy helyettesítette volna. "Egy idő után mindenki belátta, hogy jobb továbblépni. Egy évet töltöttünk írással. Jó volt együtt dolgozni Jimmyvel és John Paullal." - mesélte Bonham. Arról, hogy az elkészült anyaggal van-e bármi tervük, nem volt szó.


rock hír led zeppelin2010.07.16. 09:52 – AronH

Egy este a Rióban, az EAST17-nel

Az érkezés előtti egy óra nagyjából azzal telik, hogy fürdőskurva módjára vinnyogok, hogy vajon mit vegyek fel, hallottam valami dress code-ot és hát ki tudja, hogy a wannabe-elit bástyájával van-e nekem egyáltalán kompatibilis pólóm meg farmerem legalább, ha már az ingeim szakadtak meg csúnyák. Az ugyanis, hogy lemaradjak a zenei művel(etlen)ségem nulladik mérföldkövének tekinthető EAST17 nem megkésett, hanem beérett koncertjéről, egész egyszerűen nem volt opció.


pop koncertbeszámoló east172010.07.15. 13:21 – lánggitár

Leáll a Pearl Jam

A Pearl Jam július 11-én különleges koncertet adott Portugáliában, az Optimus Alive! 10 fesztiválon. Ez volt a zenekar kilencedik, Backspacer lemezét népszerűsítő turné utolsó állomása, amin a frontember, Eddie Vedder egy lapról portugálul olvasva mondta el a közönségnek: "Köszönöm nektek, hogy eljöttetek az utolsó koncertünkre. Nem a legutolsóra, de nagyon sokáig az utolsóra." A zenekar utána mindenféle szünetre való utalás nélkül elnyomta a 24 dalos szettjének maradékát. A Pearl Jamen kívüli életnek már vannak jelei, Matt Cameron visszatér a Soundgardenbe a Lollapalooza fesztiválos újraegyesülésre, a gitáros Stone Gossard a BRAD nevű zenekarával ad ki új albumot augusztus 10-én.


rock hír pearl jam2010.07.15. 13:17 – sixx

Na, ez az igazi jammelgetés

Az Anthrax tagjai, kiegészülve Dave Lombardo dobistennel (Slayer) a Big Four turné (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax) egyik állomásán jammeltek egy jóízűt, a videón éppen a Whole Lotta Rosie látható/hallható. A botcsinálta Bon Scott a Megadeth egyik gitártechnikusa.


videó dzsem2010.07.14. 12:02 – lánggitár

Morrissey újrakiad

Nagy-Britannia szent tehene, Morrissey hamarosan újra megjelenteti a Bona Drag lemezét. Az eredetileg 1990-ben megjelent kiadványhoz természetesen ő tervezi az artworköt is, újrakeverik a dalokat, és ami mégfontosabb, hat ritka, vagy soha meg nem jelent Morrissey-dal is helyet kap rajta. A rajongóbarát kiadvány szeptember 27-én jelenik meg, ráadásul nem is akárhol: a legendás Major Minor Records a '60-as évek egyik legfontosabb kiadója, és 1970 óta ez lesz az első náluk megjelent lemez.


indie morrissey hír2010.07.14. 07:24 – lánggitár

Itt az új Iron Maiden-videó

AZ Iron Maiden egy nappal a szigetes fellépése után jelenteti meg legújabb nagylemezét a The Final Frontiert. A címadó dalhoz már el is készült az első klip, tehát a múltkor letölthetővé vált El Doradóval együtt már két számot lehet meghallgatni a nagylemezről. Maga a klip követi a lemez sci-fis koncepcióját: egy űrvadász látunk benne, aki összetűzésbe kerül magával Eddie-vel. Itt a klip:


metál hír klip iron maiden2010.07.13. 14:33 – sixx

A zenélésből már nem nagyon lehet megélni - interjú Geoff Tate-tel

Geoff Tate a Queensryche frontembereként sokkal többször szerepel a sajtóban, mint a többiek, de őt ez annyira nem zavarja. El kell adni a zenekart, és ehhez pont annyira extrovertált amennyire kell, és az éves rutinnak köszönhetően nem nagyon lehet bevinni az erdőbe. A két évvel ezelőtti fizimiskájához (hosszú haj) képest most tök kopaszon, első blikkre meglehetősen aggresszív külsővel várta a kérdéseket, de persze kiderült, hogy egy aranyember, bár a veje nem lennék.

Mostanában borászattal is foglalkozol. Jó üzlet ez?

Ezt egyelőre nem tudom, mivel csak két éve kezdtem el a borokkal foglalkozni. Világéletemben szerettem a jó borokat, és mivel Washington állam, ahol élek, az USA egyik kiemelt borvidéke, nem volt nehéz partnereket találni a vállalkozáshoz. Egy Three Rivers Winery nevű borászattal társultam, és nemcsak a nevemet adtam a borokhoz, hanem aktívan részt vettem a karaktere, az íze kialakításában. Az Insania most lesz két éves, egy vörös és egy fehér borral jelentkezünk majd a piacon - már ha marad belőle, mert előrendelésben a legtöbb palack elkelt, így valahol pénzügyileg is megéri a dolog.

Ez is egyfajta kreatív folyamat, mással nem foglalkozol? Írás, képzőművészet?

Nem, könyvet még nem írtam, csak dalszövegeket. A festészet nem az én műfajom, viszont a színpad, a színjátszás valahol az, októberben kezdem a második filmemet.


interjú metal queensryche2010.07.13. 09:21 – sixx

Egy majdnem tökéletes zenés este, barátainkkal

A Queensryche azon zenekarok közé tartozik, amik pályájuk zenitjén nem jutottak el Magyarországra, vagy ha igen (mint ők), akkor kaptak egy szarul hangosított, délután hat órás előzenekari pozíciót egy Monsters of Rock bulin, 1991-ben. A Seattle-i zenekar 1990-ben, az Empire című albummal és az azt követő Building Empires turnéval ért fel a csúcsra, ez volt kreatív és anyagilag is sikeres korszakuk non plus ultrája, és hiába készítettek egy kiváló lemezt 1994-ben, (Promised Land), az út innen már csak lefelé vezetett. A tegnapi koncert viszont sikeresen visszahozta a hőskort.


kritika koncert metal queensryche