2010.07.18. 14:21 – lánggitár

Mike Patton fejese a dobcuccba

Kétségtelen, hogy nem olyan hatásos, mint mikor tavaly a Szigeten megette egy mocskos, akkor feldobott cipő fűzőjét a színpadon, majd visszaöklendezte, de mindenképpen látványos volt, amikor szombat este Wiesenben Mike Patton Faith No More-énekes a hangládákról beleugrik Mike Bordin Faith No More-dobos felszerelésébe, és ezzel magát a zenészt is elsodorja. Itt a videó róla:


rock faith no more2010.07.16. 13:26 – sixx

Dave Gilmour visszaadja a kölcsönt

Korábban megírtuk, hogy a Pink Floyd két legendás tagja, Dave Gilmour és Roger Waters a 2005-ös Live8 koncert után ismét egy színpadon lépett fel, egy 200 fős, zártkörű jótékonysági bulin. A két zenész a nyolcvanas évek eleje óta legendásan rühelli egymást (legalábbis erről szólt a fáma), így minden ilyen fellépés kuriózumnak számít. Waters a Facebookon tett közzé az Oxfordshire-ben rendezett koncertről némi információt, megfejelve azzal a hírrel, hogy Gilmour a hamarosan kezdődő Fal-turné egy állomásán is színpadra lép majd, akár az is előfordulhat, hogy pont az április, budapesti koncerten.

Ami a palesztin gyermekszervezet javára szervezett jótékonysági bulit illeti, először csak két nótáról, a Wish You Were Here-ről és a Comfortably Numb-ról volt szó, mert Waters saját bevallása szerint nem merte bevállalni a To Know Him Is To Love Him című Phil Spector-feldolgozást, ami mellesleg Gilmour egyik kedvenc nótája.


pink floyd waters gilmour2010.07.16. 11:41 – lánggitár

Majdnem újjáalakult a Led Zeppelin

A Led Zeppelin dobosa, Jason Bonham elmondta, hogy csak nagyon kicsit múlt a Led Zeppelin visszatérése. Az érdekesség, hogy a reuniót Robert Plant nélkül tervezték, ráadásul ezzel a hiányos felállással egy éven keresztül dolgoztak egy új lemezen. A tervek szerint Plantet a jelenleg Slash-el turnézó, főállásban az Alter Bridge énekeseként működő Myles Kennedy helyettesítette volna. "Egy idő után mindenki belátta, hogy jobb továbblépni. Egy évet töltöttünk írással. Jó volt együtt dolgozni Jimmyvel és John Paullal." - mesélte Bonham. Arról, hogy az elkészült anyaggal van-e bármi tervük, nem volt szó.


rock hír led zeppelin2010.07.16. 09:52 – AronH

Egy este a Rióban, az EAST17-nel

Az érkezés előtti egy óra nagyjából azzal telik, hogy fürdőskurva módjára vinnyogok, hogy vajon mit vegyek fel, hallottam valami dress code-ot és hát ki tudja, hogy a wannabe-elit bástyájával van-e nekem egyáltalán kompatibilis pólóm meg farmerem legalább, ha már az ingeim szakadtak meg csúnyák. Az ugyanis, hogy lemaradjak a zenei művel(etlen)ségem nulladik mérföldkövének tekinthető EAST17 nem megkésett, hanem beérett koncertjéről, egész egyszerűen nem volt opció.


pop koncertbeszámoló east172010.07.15. 13:21 – lánggitár

Leáll a Pearl Jam

A Pearl Jam július 11-én különleges koncertet adott Portugáliában, az Optimus Alive! 10 fesztiválon. Ez volt a zenekar kilencedik, Backspacer lemezét népszerűsítő turné utolsó állomása, amin a frontember, Eddie Vedder egy lapról portugálul olvasva mondta el a közönségnek: "Köszönöm nektek, hogy eljöttetek az utolsó koncertünkre. Nem a legutolsóra, de nagyon sokáig az utolsóra." A zenekar utána mindenféle szünetre való utalás nélkül elnyomta a 24 dalos szettjének maradékát. A Pearl Jamen kívüli életnek már vannak jelei, Matt Cameron visszatér a Soundgardenbe a Lollapalooza fesztiválos újraegyesülésre, a gitáros Stone Gossard a BRAD nevű zenekarával ad ki új albumot augusztus 10-én.


rock hír pearl jam2010.07.15. 13:17 – sixx

Na, ez az igazi jammelgetés

Az Anthrax tagjai, kiegészülve Dave Lombardo dobistennel (Slayer) a Big Four turné (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax) egyik állomásán jammeltek egy jóízűt, a videón éppen a Whole Lotta Rosie látható/hallható. A botcsinálta Bon Scott a Megadeth egyik gitártechnikusa.


videó dzsem2010.07.14. 12:02 – lánggitár

Morrissey újrakiad

Nagy-Britannia szent tehene, Morrissey hamarosan újra megjelenteti a Bona Drag lemezét. Az eredetileg 1990-ben megjelent kiadványhoz természetesen ő tervezi az artworköt is, újrakeverik a dalokat, és ami mégfontosabb, hat ritka, vagy soha meg nem jelent Morrissey-dal is helyet kap rajta. A rajongóbarát kiadvány szeptember 27-én jelenik meg, ráadásul nem is akárhol: a legendás Major Minor Records a '60-as évek egyik legfontosabb kiadója, és 1970 óta ez lesz az első náluk megjelent lemez.


indie morrissey hír