2010.07.25. 12:00 – -dj-

Hammond-őrület a Spiritual Beggars új dalában (A hét dala)

Furcsa fejezete volt a death metal történetnek, amikor a Carcass zenei ellentétekre fogott feloszlása után a zenekar mindkét gitárosa a Black Sabbath-ihlette doom/stoner stílus felé fordult. Zenei ellentétről tehát szó sem volt, viszont a füvesmetál színtér gazdagodott két nagyszerű együttessel is. A Michael Amott vezette Spiritual Beggars a zenész death metálos ügyei (Carcass-koncertek, és Arch Enemy-lemez) egy ideje már jegelve állt, most viszont összeraktak egy új lemezt.
2010.07.24. 10:49 – lánggitár

Mary Anne Hobbs elhagyja a BBC-t

14 éves munkaviszony után megszakította egymással a kapcsolatott a BBC1, és Mary Anne Hobbs. A műsorvezetőként, dj-ként, és újságíróként is dolgozó Hobbs leginkább arról lett ismert, hogy 2006-tól rendszeresen két órás dubstep különkiadást kapott a rádióban, ami egyrészt segített a stílus undergroundból való kitörésében, másrészt pedig őt tette a stílus keresztanyjává, olyan neveket ismertté téve, mint a Kode9, vagy Skream. Hobbs természetesen nem tűnik el a palettáról, dj-ként tovább működik, a filmezést sem hagyja abba, és továbbra is kurátorként lesz jelen a barcelonai Sonar fesztiválon. A BBC kísérleti zenékkel foglalkozó részlegének további sorsáról még nincs hír.


hír electro mary anne hobbs2010.07.23. 14:02 – lánggitár

Elmaradnak a Bridge To Solace-búcsúkoncertek

Sajnálattal közöljük – ahogy már a Hegyalja Fesztiválon észrevehettétek –, hogy a 2010. nyári-őszi búcsúturnénk maradék állomásait (augusztus 7: Miskolc, Gyárfeszt; auguszus 11: Budapest, Sziget; augusztus 18: Nyírbátor, Azfeszt; augusztus 23: Orfű, AlterEgo fesztivál; október 1: Szeged; október 2: Budapest, Dürer Kert) lemondani kényszerülünk. Ezeket az elmaradt koncerteket a 2011-es év során tudjuk pótolni, bár pontos dátumok még nincsenek és sajnos egy ideig nem is tudjuk, hogy nagyjából mikor tudunk színpadra állni, hogy méltó módon elbúcsúzhassunk a közönségünktől.


metál hardcore hír bridge to solace2010.07.23. 12:07 – KirschAndrás

Az alternatív ősköcsögség netovábbja - egyslágeres bitangok

Mindenki ismer olyan dalokat, aminek akár még a szövegét is fújja kívülről, viszont ha az élete múlna rajta, akkor sem tudná megmondani az előadó nevét. Lehet ilyen persze egy igazi sztárelőadó is, ami valamiért kiesett a látókörünkből, de a legtipikusabb az, amikor egy-egy zenekar csupán egy slágert volt képes összehozni egész működése alatt, aztán soha többet nem hallottunk róla. Ilyeneket szedünk most össze sorozatunkban.


egyslágeres bitangok2010.07.23. 09:55 – lánggitár

A Helmet szereti Budapestet

A Helmet 2008-ban járt Budapesten először, és bejött neki. Page Hamilton, a zenekar agya rendkívül jól érezte itt magát, és talán ennek is köszönhető, hogy az idén szeptember 7-én megjelenő új, Seeing Eye Dog című nagylemez limitált verzióihoz jár a két évvel ezelőtti magyarországi koncert felvétele is. Aki viszont inkább személyesen nézné meg a zenekart, az menjen el november 28-án a Dürer Kertbe, ahol Hamiltonék bemutatják az új albumot élőben is. Addig is lehet ismerkedni az új anyag címadójával alább:


rock hír helmet2010.07.23. 08:32 – Sz.A.

Mi, szeretünk, titeket - London Calling #9.

Kispál és a Borz 2010. július 20., Relentless Garage, London

A 90-es évek első felében a fiúk két táborba tömörültek a gimiben, és kölcsönösen lenézték egymást. Voltak a kispálosok, illetve voltak a tankcsapdások. Én frissen avanzsált rockerként az utóbbiba tartoztam, ezért a Kispállal csak évekkel később az egyetemi gólyabálokon ismerkedtem meg. Itt viszont rájöttem, hogy Kispálon sokkal jobban lehet csajozni, mint Tankcsapdán, és most jobban belegondolva, gyakorlatilag az összes nőm kispálos volt. O-tól kaptam meg ömlesztve írott audión az első négy-öt albumot. E-vel tervezgettük, hogyan pöccintjük majd le a csikket az Akropoliszról, ahova persze sose jutottunk el, a Tiszai pu.-on D-vel viszont több ízben is jártunk. Zs pedig, mivel addig nem esett le, elmagyarázta, hogy a szőke nő által kifogott ebihal mit is jelent.


pop rock kispál és a borz koncertbeszámoló london calling2010.07.22. 14:24 – lánggitár

Ősszel jön az új Walkmen

A Walkmen elkészített a 2008-as You & Me című lemezének folytatását. A zenekar Brooklynban, és Philadelphiában vette fel az anyagot, ami ennek ellenére a Lisbon címet kapta, mivel elmondásuk szerint a dalok legnagyobb része a portugál fővárosban született. A visszatérést a tengerentúlon szeptember 14-én már meghallgathatják, azonban az európai vásárlóknak majdnem egy hónapot kell várniuk, mivel itt csak október 11-én kerül a boltok polcaira. Az albumot John Congletonnal vették fel, aki többek közt olyan zenekarokkal dolgozott már, mint a Modest Mouse, a Roots, vagy a Polyphonic Spree. A Lisbonról már elérhető egy dal, ennek Stranded a címe, és ide kattintva ingyen letölthető.


indie hír the walkmen2010.07.22. 10:36 – lánggitár

Digitális Fugazi-koncertarchívum

A Fugazi egyik énekes-gitárosa, Guy Picciotto nemrég elmondta a World Of Fugazi nevű rajongói oldalnak, hogy hamarosan összeáll az a gigantikus adatbázis, ahonnan majd elérhető lesz csaknem az összes Fugazi-koncert felvétele. Ez azt jelenti, hogy az 1987-től 2002-ig folyamatosan koncertező zenekar több száz felvétele felkerül majd ide, köztük remélhetőleg az 1992-es budapesti, feketelyukas fellépés is. Arról nincs hír, hogy mindez ingyen, vagy pénzért lesz majd elérhető (utóbbira tippelünk), illetve arról sem nyilatkozott Picciotto, hogy mikor hagyják már abba a nyolc éve tartó szünetelésüket.


punk fugazi hardcore hír