2010.01.17. 09:03 – Dankó Gábor

Erőtől duzzadó AC/DC - a hét dala

Nem igazán róhatjuk fel az ausztrál Airbourne-nak, hogy teljesen ugyanolyan zenét játszik, mint az ausztrál AC/DC, mert kiválóan csinálja. Az ugyan picit ciki, hogy ők ezt a hasonlóságot lépten-nyomon tagadják, de gyaníthatóan csak reklámfogás ez a duma. Ettől mindenesetre tény marad, hogy akár Angus Youngék is írhatták volna a legújabb dalukat, a No Way But The Hard Way címűt, ami a március 8-án megjelenő második, No Guts. No Glory. lemezükön lesz rajta. Annyi a különbség a két zenekar között, hogy az Airbourne még nincs annyira megpapásodva, duzzad az erőtől, ráadásul élőben is olyanok, mint lemezen, sőt. Ezt március 6-án akár meg is lehet tapasztalni a Dürer Kertben, ugyanis jönnek hozzánk játszani. Addig is itt a dal:


rock airbourne a hét dala2010.01.16. 13:54 – A Lángolók

Solymári parasztcore - ömlesztett anyag

Az M.W.S. megmutatja milyen is az a főváros-környéki lakótelepmetál. A Cold War Kids szokatlan érzékenységgel és kreativitással közelíti meg az indie-t. A Compact Disco énekese még a Megasztárban is próbálkozott. A Snow Patrol duplalemezzel ünnepli saját magát. A Hypocrisy könnyen felismerhető svéd death metalt játszik. Ömlesztett kritikák.


lemezkritika snow patrol mws ömlesztett anyag hypocrisy ezt hallgasd compact disco cold war kids2010.01.16. 08:15 – grofbalazs

Agyromboló VHK Pécsen - Jegyeket, bérleteket!

Vágtázó Halottkémek, Pécs, Nevelési Központ, 1991. március 29.

Csak arra emlékszem ebből, hogy 15 évesen ott álltunk a haverommal, teljesen ledermedve attól, ami a színpadról jött és lobogott tőle a hajunk, közben a legdurvább punk- és szkinhed arcok pogóztak az első sorokban, mi meg néztünk egymásra, hogy te, mikor lesz vége az első számnak? Már 25 perce játszanak folyamatosan!, de az első számnak csak nem lett vége 50 perc után sem, hanem egyszer csak, úgy 80 perc után abbahagyta a zenekar azt, amit addig olyan erővel végzett, hogy az embernek a testszőrzete leégett, az állkapcsa leszakadt és az agya eldobódott. Így hát hazamentünk aludni, másnap várt minket egy földrajz témazáró dolgozat.


punk pécs rock vhk gróf2010.01.15. 11:59 – lánggitár

Megint perlik a Coldplayt

Bizonyos Sammie Lee Smith beperelte a Coldplayt, mivel úgy gondolja, hogy a brit együttes ellopott tőle három dalt is, nevezetesen a Yellow-t, a Clockst és a Trouble-t. Azt egyelőre nem tudni, hogy az illető mire alapozza a vádakat, most nem tudunk összehasonlításokat mutogatni, mint mikor Joe Satriani tette ugyanezt Chris Martinékkal. Az ismeretlen szerző el akarja érni, hogy a zenekar többet ne játssza ezeket a dalokat, illetve természetesen az anyagi kompenzálás sem jönne rosszul számára.


pop rock bulvár hír coldplay2010.01.15. 10:47 – lánggitár

Meghalt a danziges Misfits utolsó dobosa

Január 12-én májrákban elhunyt Brian "Damage" Keats, aki olyan punkzenekarok dobosa volt a nyolcvanas években, mint a Genocide, illetve a Verbal Abuse, majd Glenn Danzig invitálására beszállt a Misfitsbe, amivel csupán egyetlen egyszer lépett fel, viszont ez egyben a danziges felállás utolsó bulija is volt az 1983-as halloweenkor Detroitban. Magán a kocerten annyira részeg volt, hogy Doyle Wolfgang von Frankenstein gitáros fogta és néhány szám után lehajította a színpadról, mivel képtelen volt bármilyen ütemet is tartani (Todd Swalla a Necrosból ugrott be helyette). A Misfits feloszlása után még számtalan zenekarban megfordult New Yorkban, majd Los Angelesben, de egyikkel sem lett különösebben ismert. 46 évet élt.


punk misfits hír damage2010.01.15. 09:44 – SCs

Zajban a díva

Joan As Police Woman - Cover
(Reveal Records)

Aki az Antony And The Johnsons I Am A Birdjének világrajövetelében csak egy kicsit is segédkezett, az rossz ember nem lehet (a 2000-es évek legszebb lemezéről beszélünk). Joan Wasser ott volt – igaz, nem énekelt, hanem hegedült –, tehát ha csak ennyit tett volna hozzá a zenetörténelemhez, már akkor is áldani kellene a nevét. De azért van még egy s más.

Szerintünk: (3,5/5)
Szerintetek: (0/5)

lemezkritika pop joan as police woman2010.01.15. 08:12 – lánggitár

Új High On Fire-dal

Február 23-án jelenik meg Snakes For THe Divine címmel az új High On Fire-lemez, aminek Greg Fidelman volt a producere, aki olyan zenekarokkal dolgozott eddig együtt, mint a Slayer, illetve most éppen a Metallica valamikor megjelenő koncertlemezét keveri, de a sokat kritizált Death Magneticen is dolgozott. Erről az albumról lehet meghallgatni a Frost Hammer című dalt a kiadó youtube oldalán, plusz immár nálunk is:


rock metál hír high on fire2010.01.14. 15:32 – lánggitár

Csihar Attila az Ulver előtt

A február 20-án Budapesten fellépő Ulver előtt a Void Of Voices teszi tiszteletét az A38 Hajón. A Void Of Voices nem egy zenekar, hanem Csihar Attila egyszemélyes projektje, amiben a zene 98%-át a Mayhem és Sunn O)))-énekes hangja és a mikrofonra szerelt különféle effektek adják. Csihar eddig olyanok előtt mutatta meg magát különleges performanszával, mint az Æthenor (Garm-Sunn O)))-project), Merzbow, vagy Jarboe.


hír program ulver void of voices