2010.08.01. 12:00 – -dj-

Underground divat a Kvelertak (A hét dala)

A norvég Kvelertak a semmiből bukkant fel, és hirtelenjében sokan kezdték el dicsérni őket, sőt az egyik kult ikon, a Converge elé is bevarázsolták magukat. A helyzet valamennyire emlékeztet a Mastodon körüli felhajtásra. A kritikusok odavannak, a true arcok hőzöngenek. Minden adott egy emlékezetes underground sikerhez. Ja, és persze vannak fasza dalok is, kár hogy a legtöbb fanyalgó nem áll meg itt.


metál hét dala kvelertak2010.08.01. 10:38 – lánggitár

Új dallal tért vissza a Swans

Tizennégy év után új stúdiólemezt jelentet meg a Swans. A Michael Gira vezette kultikus, élőben könyörtelenül hangos New York-i zenekar My Father Will Guide Me Up a Rope to the Sky címmel október 5-én jelentkezik új anyaggal, amelyről ízelítőként itt meghallgatható az Eden Prison című hat perces büntetés. Amint az a dalból is hallható, az idén 56 éves Gira még mindig tudja mitől döglik a légy (az albumon ráadásul lesz egy You Fucking People Make Me Sick című szám, amelyben Gira 3 éves kislánya énekel duettet Devendra Banharttal).


pop rock hír swans2010.07.31. 14:02 – lánggitár

Lesz új Slipknot-lemez, de basszusgitáros nem

A Slipknot tagjai közül már többen elmondták, hogy a zenekar valószínűleg nem oszlik fel Paul Gray basszusgitáros drogtúladagolásos halála után, de azt nem tudják hogyan lesz a folytatás. Most Joey Jordison dobos árulta el ugyanezt, hozzátéve még, hogy jelenleg mindannyian sokk alatt vannak, nem akarnak a Slipknot dolgaival foglalkozni, de nem is akarják a zenekart feloszlatni. A dobos azt is elmondta, hogy az is biztos, hogy új tag sem kerül a csapatba, valószínűleg nyolcuk közül valaki (valószínűleg Mick Thomson gitáros és ő) fogja átvenni a posztot, legalábbis lemezen, ugyanis mindannyian tudják kezelni a basszusgitárt is. Az viszont kérdés, hogy ki lesz a dalszerző, ugyanis egyes információk szerint Gray volt a csapat zenei agya.


metál hír slipknot2010.07.30. 13:21 – lánggitár

Dolgozik a Franz Ferdinand

Bár sokmindent nem volt hajland megosztani vele kapcsolatban, a hazánkban is többször járt Franz Ferdinand frontembere, Alex Kapranos elismerte, hogy már dolgoznak a negyedik lemezükön. Kapranos még hozzátette, hogy valójában már a 2009-ben megjelent Tonight: Franz Ferdinand címet kapott album óta írják folyamatosan a dalokat, és azokat a pletykákat sem cáfolta meg, miszerint tavasszal látna napvilágot a végeredmény. "Mindig túl sokat beszélek a lemezek megjelenése előtt, de most nagyon izgulok, és nem akarom elrontani a meglepetést." - nyilatkozta.


indie franz ferdinand hír2010.07.29. 16:20 – lánggitár

Nyerj Sziget-jegyet! - Majdnem híres – A második forduló harmadik kérdése

Harmadik, egyben utolsó kérdéséhez érkezett a Jägermeister és a Lángoló Gitárok egész nyáron át tartó közös játékának második fordulója. Ha szeretnél egy hétig bulizni a Szigeten a Jägermeister vendégeként, ingyen italokat kapni a JägerBAR-ban, benézni a színfalak mögé, találkozni a fellépőkkel, még mindig nem késő regisztrálni! Mindössze három kérdésre kell válaszolnod!


játék2010.07.29. 13:10 – lánggitár

Szex, drogok, rockandroll - Wrong Side Of The Wall-klippremier

A Wrong Side Of The Wall Purity Itself című klipjében a címben olvasható klasszikus hármasból minden megtalálható. A videó egész egyszerűen egy lány brutálisan átmulatott éjszakáját kíséri végig. A készítők Reich Tamás és Gőbel Ákos voltak, a főszereplő pedig Dimanovski Natalie, de persze a rockzenekar maga is felbukkan elég sűrűn, ahogy más csapatokból is vannak itt sokan. Premier erre, de a féktelen dorbézolás testközelből való mutatása miatt ezt leginkább nagykorú olvasóinknak ajánljuk:


rock metál klip wrong side of the wall2010.07.29. 11:57 – lánggitár

A Therapy? eljátssza a teljes Troublegum lemezt

A knebworth-i Sonisphere fesztiválon a Therapy? eljátssza a teljes Troublegum lemezt, amit eddig még soha nem tett meg. Michael McKeegan basszusgitáros szerint a zenekar húszéves jubileuma alkalmából akar csinálni valami különlegeset, ezért úgy döntöttek, hogy egy az egyben elnyomják a legsikeresebb anyagukat, amiről van egy dal, amit egészen eddig csupán egyszer adtak elő. Arról nincs információ, hogy a zenekar ezt megismétli-e szeptember 10-én Székesfehérváron a FEZEN-en, de valószínűleg szinte minden magyar rajongó kibújna a bőréből örömében, ha igen.


rock hír therapy2010.07.28. 10:05 – lánggitár

Nézd meg az Arcade Fire-t

Legalább is az interneten. A zenekar ugyanis bejelentette, hogy a augusztus 5-i New Yorkban adott koncertjüket online is meg lehet tekinteni majd. Külön izgalom, hogy az egészet nem más fogja rendezni, mint Terry Gilliam, akit leginkább a Monty Python kapcsán szokás ismerni, de nem mellesleg olyan filmeken dolgozott korábban, mint a Brazil, vagy a 12 majom. A nézők több kameraállásból választhatnak kedvük szerint a show alatt, és saját fotókat is beküldhetnek a külvárosukról (suburbs), amik akár a koncerten is be lesznek mutatva. Egyéb információkért klikk ide. Az Arcade Fire augusztus 2-án adja ki harmadik lemezét, a Suburbsöt, nyolc különböző borítóval.


indie hír arcade fire2010.07.28. 07:57 – lánggitár

Új Bad Religion-dal

Elérhetővé tették az első Bad Religion-dalt az új, szeptember 28-án megjelenő The Dissent of Man című nagylemezről, persze csak akkor az első, ha nem számoljuk az ingyenes letölthető koncertalbumon is helyt kapó The Resist Stance-t. A The Devil In Stitchest alább meg is lehet hallgatni. A kíváncsi ilyenekre, az megtalálja még alább a lemez dalsorrendjét, a borítót, valamint akár elő is rendelheti számos formában az anyagot a lefele nyílra kattintva. A kaliforniai, idén harmincadik évfordulóját ünneplő punkzenekar egyébként augusztus 11-én lép fel a Szigeten.


punk rock hír bad religion2010.07.27. 15:38 – A Lángolók

Kedélybeteg zene – ömlesztett anyag

A Hot Hot Heatre nem emlékszik biztos senki, mi viszont most igen. A Hátha Mégis kreatív elméje korábban utcazenészként tevékenykedett. Az LCD Soundsystemet szerencsés esetben már senkinek nem kell bemutatni. Az angol Mystery Jetsnek sok mindent fel lehet emlegetni, azt azonban semmiképp, hogy lusta naplopók lennének. A Coral egészen biztosan soha nem tudja már megismételni első lemeze nagyszerűségét. Kiskritikák.


lemezkritika lcd soundsystem the coral mystery jets hot hot heat ezt hallgasd hátha mégis