2010.08.01. 12:00 – -dj-

Underground divat a Kvelertak (A hét dala)

A norvég Kvelertak a semmiből bukkant fel, és hirtelenjében sokan kezdték el dicsérni őket, sőt az egyik kult ikon, a Converge elé is bevarázsolták magukat. A helyzet valamennyire emlékeztet a Mastodon körüli felhajtásra. A kritikusok odavannak, a true arcok hőzöngenek. Minden adott egy emlékezetes underground sikerhez. Ja, és persze vannak fasza dalok is, kár hogy a legtöbb fanyalgó nem áll meg itt.


metál hét dala kvelertak2010.08.01. 10:38 – lánggitár

Új dallal tért vissza a Swans

Tizennégy év után új stúdiólemezt jelentet meg a Swans. A Michael Gira vezette kultikus, élőben könyörtelenül hangos New York-i zenekar My Father Will Guide Me Up a Rope to the Sky címmel október 5-én jelentkezik új anyaggal, amelyről ízelítőként itt meghallgatható az Eden Prison című hat perces büntetés. Amint az a dalból is hallható, az idén 56 éves Gira még mindig tudja mitől döglik a légy (az albumon ráadásul lesz egy You Fucking People Make Me Sick című szám, amelyben Gira 3 éves kislánya énekel duettet Devendra Banharttal).


pop rock hír swans2010.07.31. 14:02 – lánggitár

Lesz új Slipknot-lemez, de basszusgitáros nem

A Slipknot tagjai közül már többen elmondták, hogy a zenekar valószínűleg nem oszlik fel Paul Gray basszusgitáros drogtúladagolásos halála után, de azt nem tudják hogyan lesz a folytatás. Most Joey Jordison dobos árulta el ugyanezt, hozzátéve még, hogy jelenleg mindannyian sokk alatt vannak, nem akarnak a Slipknot dolgaival foglalkozni, de nem is akarják a zenekart feloszlatni. A dobos azt is elmondta, hogy az is biztos, hogy új tag sem kerül a csapatba, valószínűleg nyolcuk közül valaki (valószínűleg Mick Thomson gitáros és ő) fogja átvenni a posztot, legalábbis lemezen, ugyanis mindannyian tudják kezelni a basszusgitárt is. Az viszont kérdés, hogy ki lesz a dalszerző, ugyanis egyes információk szerint Gray volt a csapat zenei agya.


metál hír slipknot2010.07.30. 13:21 – lánggitár

Dolgozik a Franz Ferdinand

Bár sokmindent nem volt hajland megosztani vele kapcsolatban, a hazánkban is többször járt Franz Ferdinand frontembere, Alex Kapranos elismerte, hogy már dolgoznak a negyedik lemezükön. Kapranos még hozzátette, hogy valójában már a 2009-ben megjelent Tonight: Franz Ferdinand címet kapott album óta írják folyamatosan a dalokat, és azokat a pletykákat sem cáfolta meg, miszerint tavasszal látna napvilágot a végeredmény. "Mindig túl sokat beszélek a lemezek megjelenése előtt, de most nagyon izgulok, és nem akarom elrontani a meglepetést." - nyilatkozta.


indie franz ferdinand hír2010.07.29. 16:20 – lánggitár

Nyerj Sziget-jegyet! - Majdnem híres – A második forduló harmadik kérdése

Harmadik, egyben utolsó kérdéséhez érkezett a Jägermeister és a Lángoló Gitárok egész nyáron át tartó közös játékának második fordulója. Ha szeretnél egy hétig bulizni a Szigeten a Jägermeister vendégeként, ingyen italokat kapni a JägerBAR-ban, benézni a színfalak mögé, találkozni a fellépőkkel, még mindig nem késő regisztrálni! Mindössze három kérdésre kell válaszolnod!


játék2010.07.29. 13:10 – lánggitár

Szex, drogok, rockandroll - Wrong Side Of The Wall-klippremier

A Wrong Side Of The Wall Purity Itself című klipjében a címben olvasható klasszikus hármasból minden megtalálható. A videó egész egyszerűen egy lány brutálisan átmulatott éjszakáját kíséri végig. A készítők Reich Tamás és Gőbel Ákos voltak, a főszereplő pedig Dimanovski Natalie, de persze a rockzenekar maga is felbukkan elég sűrűn, ahogy más csapatokból is vannak itt sokan. Premier erre, de a féktelen dorbézolás testközelből való mutatása miatt ezt leginkább nagykorú olvasóinknak ajánljuk:


rock metál klip wrong side of the wall2010.07.29. 11:57 – lánggitár

A Therapy? eljátssza a teljes Troublegum lemezt

A knebworth-i Sonisphere fesztiválon a Therapy? eljátssza a teljes Troublegum lemezt, amit eddig még soha nem tett meg. Michael McKeegan basszusgitáros szerint a zenekar húszéves jubileuma alkalmából akar csinálni valami különlegeset, ezért úgy döntöttek, hogy egy az egyben elnyomják a legsikeresebb anyagukat, amiről van egy dal, amit egészen eddig csupán egyszer adtak elő. Arról nincs információ, hogy a zenekar ezt megismétli-e szeptember 10-én Székesfehérváron a FEZEN-en, de valószínűleg szinte minden magyar rajongó kibújna a bőréből örömében, ha igen.


rock hír therapy