2010.08.13. 13:09 – lánggitár

Majdnem Híres-játék - Sziget-napló (első rész)

A Lángoló Gitárok, és a Jägermeister közös játéka keretei között három fesztiválon tapasztalhatják meg a szerencsések, hogy mit is csinálnak a sajtósok azokban az órákban, mikor nem nagyképűen bambulnak a VIP-ban. A legnagyobb attrakció persze a Sziget ezek közül, amiről ezúttal Székely Réka számol be. Íme élményösszegzésének első része!


játék2010.08.10. 18:03 – minority

Semmi posztmetálkodás

DSC 0099Converge, Kylesa, Gaza, Kvelertak @ Dürer-kert, 2010.08.09.

Bárkit kérdeztem a koncert előtti napokban az előzenekarokról, szinte mindenki azt mondta, hogy a norvég Kvelertakot semmiképpen ne hagyjam ki, mert hogy baromira jó zene az. Aztán letöltöttem a lemezt, meghallgattam, és megpróbáltam odaérni a szélsőségesen korai kezdésre. Nem titkolt szándékom volt élőben is megbizonyosodni róla, hogy ez a zenekar kifejezetten rossz, hogy aztán ezt elmondhassam a sok posztmetálosnak is. Az a helyzet, hogy nem volt rossz, pontosabban mondva, kétszer olyan jó volt, mint lemezen, az eredmény így mondjuk közepes. Szerencsére hiányzott a finntrollos hangulat, amitől az otthoni hallgatás közben először rázott ki a hideg. Viszont a élőben is éreztem, hogy a Kvelertak kicsit sokat akar markolni egyszerre, az az ember érzése, hogy nem bírják elviselni, ha valamiben nem jók, márpedig ha elviselnék, sokkal jobb lehetne az egész, lehetne ez jó kis rockandroll, nem kéne végigszenvednünk a teljesen felesleges black metalos tekeréseket, a monoton üvöltözést meg az idegesítő és ugyancsak felesleges elszállásokat. Aztán az is lehet, hogy az egész csak irónia, én meg nem értem a viccet.


koncertbeszámoló dürer gaza converge kylesa posztmetál kvelertak2010.08.10. 15:01 – lánggitár

Szerepelj Katy Perry új klipjében!

A Deutsche Telekom újszerű együttműködést jelentett be Katy Perryvel, a nemzetközi popsztrárral. Az együttműködés keretében az előadó rajongói szerepet kaphatnak a legújabb, Firework című dal hivatalos videoklipjének készítésében. A kampánnyal összefüggésben a Deutsche Telekom szerepet vállal a berlini, bécsi, varsói és budapesti lemezbemutató koncertekben. (Magyarán lesz Katy Perry-koncert Budapesten, csak az időpont még titok.)


pop hír katy perry2010.08.10. 12:00 – sixx

Szeptember 14-én jön az Empire díszdobozos kiadása

Amikor húsz éve kijött a Queensryche pályájának csúcsát jelentő Empire című album, nagyon sok pénzt fel mertem volna tenni arra, hogy a progresszív metálban utazó Seattle-i zenekarból lesz a következő nagy rockszenzáció, 18 hónapos, teltházas turnét nyomtak, a Silent Lucidity, a Jet City Woman vagy éppen a címadó Empire a Billboard listák élmezőnyében tanyázott, egy kis lépés választotta csak el a zenekart a világsztárságtól.

Aztán ez a kis lépés valahogy elmaradt, az Empire-t követő Promised Land (bár egy zseniális lemez volt) nem tudta megismételni az előd sikereit, a depressziós, sötét hangulatú anyag nem jött be a közönségnek, és amilyen gyorsan a csúcsra került a QR pont olyan gyorsan le is került onnan. Chris Degarmo zeneszerző-gitáros már ekkor kezdte unni a banánt, később ki is szállt és elment utasszállító gépeket vezetni, a QR pedig azóta sem tudta megismételni korábbi sikereit.


cd metal queensryche2010.08.10. 10:00 – sixx

Zakózott egyet Bruce Dickinson, de nem bánta

Az Iron Maiden éppen a finnországi Poriban (igen, ott, ahol a jazz-fesztiválokat is rendezik) lépett volna fel a Sonisphere fesztiválon, amikor leszakadt az ég, és olyan vihar támadt a helyszínen, hogy a második számú színpadon éppen fellépésre készülő Mötley Crüe felszerelését szét is kúrta, az a koncert így elmaradt, de a Maident ennél sokkal keményebb, angol fából faragták.

 

Kivárták, hogy elálljon a vihar (két órát csúszott a program), és adtak egy állítólag istenkirály bulit, aminek a közönségéről Ron Smallwood manager a koncert után csak annyit mondott, hogy soha eddig még nem látott ilyet Európában, ennél jobb közönség tán nincs is. Bruce a Wicker Man elején ugrott fel az egyik kontroll-ládára, de megcsúszott és zakózott egyet, de ez kurvára nem zavarta abban, hogy tovább énekelje a nótát. Szombaton a Szigeten mi is megnézhetjük őket, vihart oda is jósolnak.  


koncert videó maiden