2010.08.22. 14:25 – -dj-

A Dimmu Borgir Roxfortba megy (A hét dala)

A Dimmu Borgir jelenleg három tagú metálzenekar. Nem black metal ugye, mert azt mindenki tudja, hogy az igaz fekete fém nem ilyen. A Dimmu Borgir károgó vokálra, sok-sok billentyűfutamra, és thrash vagy klasszikus heavy metal elemekre épül, és persze az igazsághoz tartozik, hogy a gitárok játszanak black metal riffeket is. A bevált formulán most sem változtattak, csak adtak egy vicces címet (Abrahadabra) az új lemezüknek, amiről szerte a neten elterjedt az első maxi.




2010.08.22. 09:52 – lánggitár

Budapesten is bemutatja új lemezét Joe Satriani

Jelen pillanatban is készíti új nagylemezét Joe Satriani, de egyelőre nem árulja el, hogy mi lesz az októberben megjelenő anyag címe. A gitáros legutóbb azzal kerül többek látókörébe, hogy beperelte a Coldplayt, akik véleménye szerint ellopták egyik dalának témáját és ezt felhasználták a Viva La Vida című slágerükhöz, de aztán gyorsan kiderült, hogy Satriani is kölcsönvette azt Cat Stevenstől. Az ügy csendben ért véget, így Satriani ismét a gitározásra koncentrálhat, arra a játékra, amivel olyan zenészekre hatott, mint Kirk Hammett vagy Steve Vai, sőt, nem csak hatott, de tanította is őket. A legendás zenész november 8-án érkezik a Papp László Budapest Sportarénába, ahol lehet ezt is eljátssza majd:


rock hír joe satriani



2010.08.19. 09:42 – sixx

A Maiden-stáb egy átlag magyar kocsmát az asztal alá inna

A Blabbermouth.com-on találtuk az alábbi kocsmai számlát, amin az Iron Maiden két tagjának (Gers és Harris) és haverjaiknak egy esti fogyasztása látható. Jó kis bulis este lehetett, 78 pint (kb. fél liter) Guiness, 32 pohár Heineken és 57 üveg Hansa sör is szerepelt, meg kismillió feles, koktél, stb. A végösszeg 3250 dollárra rúgott, ami testvérek között is 700 000 forint, a borravaló összegéről nem szól a fáma. Gers bírja a piát, a Maiden debreceni bulija előtt is lezúzott két üveg Tokaji Aszút a miheztartás végett.


metal pia maiden



2010.08.19. 08:44 – lánggitár

Ma este Skinny Puppy a Dieselben

A Skinny Puppy eddig csak fesztiválon lépett fel Magyarországon, úgyhogy a dark/electro/indusztriál rajongóknak mindenképpen esemény, hogy ma este klubkoncertet ad a látványban is erős alapzenekar. Az együttes majd kétórás sokkoló show-t ígér ritkán játszott dalokkal, erős vizuállal. A Skinny Puppy annyira alapcsapat a műfajban, hogy még Trent Reznor, a Nine Inch Nails agya is a közönség közül nézte az egyik szigetes fellépésüket. Előzenekar a szlovák Kifoth lesz.


rock hír program indusztriál skinny puppy



2010.08.18. 07:33 – lánggitár

Együtt az Amber Smith és a Moog énekese

A Lángoló Gitárok most egy olyan klip premierjét tartja, ami tulajdonképpen a semmiből bukkant elő. A videóhoz tartózó dalt Poniklo Imre, az Amber Smith jelenleg szólóban dolgozó énekese szerezte eredetileg, elő viszont a Moog énekesével, Szabó Tamással adja most. Poniklót kérdeztük mi is pontosan ez a szám: „A Grace még 2007-es, egy tenderre készült, és az Amber Smith-szel is feljátszottuk, meg is van még az a verzió. Pont akkor fejeztük be az Introspective lemezt, ami hangulatban teljesen más, mint ez a dal, így fiókba raktam. Aztán tavaly nyáron, mikor rögzítettem a Poniklo-lemezt, elővettem, mert oda viszont tökéletesen passzolt, de az angol szöveg miatt oda sem ment fel, magyar meg nem jött hozzá sehogysem. Viszont elég slágeres, nem akartam már tovább tartogatni, így egyszer még télen felvetettem Tonyónak, mi lenne ha, és tetszett neki az ötlet. Aztán, amikor az éneket vettük fel, a refrénbe játszott billentyűt is, így lett közös dal belőle. A klip sztorija pedig az, hogy nincs. Mivel ez egy könnyű, vicces kis dal, azt gondoltuk a klip is legyen az. Elbohóckodunk a Margitszigeten, az ötletek pedig helyben jöttek, illetve a fürdős ötleteket később vettük fel. Ács Oszkár, az Amber Smith basszusgitárosa szerint, aki a kamerát kezelte, ezt még a kolinosok is megirigyelhetik.” Itt a klip:


moog exkluzív klip amber smith tonyo poniklo



2010.08.17. 09:37 – lánggitár

Majdnem Híres-játék - Sziget-napló (harmadik rész)

A Lángoló Gitárok, és a Jägermeister közös játéka keretei között három fesztiválon tapasztalhatják meg a szerencsések, hogy mit is csinálnak a sajtósok azokban az órákban, mikor nem nagyképűen bambulnak a VIP-ban. A legnagyobb attrakció persze a Sziget ezek közül, amiről ezúttal Székely Réka számol be. Íme élményösszegzésének utolsó része!


játék élménybeszámoló



2010.08.17. 09:14 – lánggitár

Tagcsere az Insane-ben

Brünner Béla gitáros 11 év után kiszállt az Insane-ből. A zenekar többi tagját még úgy is meglepte a döntés, hogy Brünner már közel egy hónapja nem lépett fel a koncerteken, ugyanis a zentai bulijuk után agyrázkódást szenvedett, amiből kb. mostanra gyógyult fel. A gitáros a kilépést azzal magyarázza, hogy már nem tudott lépést tartani a csapattal, így inkább nem hátráltatja tovább őket. Az Insane egyelőre Balogh Dániellel folytatja a koncertezést, az új gitáros kilétét pedig később jelentik be.


rock metál hír insane