2010.08.22. 14:25 – -dj-

A Dimmu Borgir Roxfortba megy (A hét dala)

A Dimmu Borgir jelenleg három tagú metálzenekar. Nem black metal ugye, mert azt mindenki tudja, hogy az igaz fekete fém nem ilyen. A Dimmu Borgir károgó vokálra, sok-sok billentyűfutamra, és thrash vagy klasszikus heavy metal elemekre épül, és persze az igazsághoz tartozik, hogy a gitárok játszanak black metal riffeket is. A bevált formulán most sem változtattak, csak adtak egy vicces címet (Abrahadabra) az új lemezüknek, amiről szerte a neten elterjedt az első maxi.
2010.08.22. 09:52 – lánggitár

Budapesten is bemutatja új lemezét Joe Satriani

Jelen pillanatban is készíti új nagylemezét Joe Satriani, de egyelőre nem árulja el, hogy mi lesz az októberben megjelenő anyag címe. A gitáros legutóbb azzal kerül többek látókörébe, hogy beperelte a Coldplayt, akik véleménye szerint ellopták egyik dalának témáját és ezt felhasználták a Viva La Vida című slágerükhöz, de aztán gyorsan kiderült, hogy Satriani is kölcsönvette azt Cat Stevenstől. Az ügy csendben ért véget, így Satriani ismét a gitározásra koncentrálhat, arra a játékra, amivel olyan zenészekre hatott, mint Kirk Hammett vagy Steve Vai, sőt, nem csak hatott, de tanította is őket. A legendás zenész november 8-án érkezik a Papp László Budapest Sportarénába, ahol lehet ezt is eljátssza majd:


rock hír joe satriani2010.08.19. 09:42 – sixx

A Maiden-stáb egy átlag magyar kocsmát az asztal alá inna

A Blabbermouth.com-on találtuk az alábbi kocsmai számlát, amin az Iron Maiden két tagjának (Gers és Harris) és haverjaiknak egy esti fogyasztása látható. Jó kis bulis este lehetett, 78 pint (kb. fél liter) Guiness, 32 pohár Heineken és 57 üveg Hansa sör is szerepelt, meg kismillió feles, koktél, stb. A végösszeg 3250 dollárra rúgott, ami testvérek között is 700 000 forint, a borravaló összegéről nem szól a fáma. Gers bírja a piát, a Maiden debreceni bulija előtt is lezúzott két üveg Tokaji Aszút a miheztartás végett.


metal pia maiden2010.08.19. 08:44 – lánggitár

Ma este Skinny Puppy a Dieselben

A Skinny Puppy eddig csak fesztiválon lépett fel Magyarországon, úgyhogy a dark/electro/indusztriál rajongóknak mindenképpen esemény, hogy ma este klubkoncertet ad a látványban is erős alapzenekar. Az együttes majd kétórás sokkoló show-t ígér ritkán játszott dalokkal, erős vizuállal. A Skinny Puppy annyira alapcsapat a műfajban, hogy még Trent Reznor, a Nine Inch Nails agya is a közönség közül nézte az egyik szigetes fellépésüket. Előzenekar a szlovák Kifoth lesz.


rock hír program indusztriál skinny puppy2010.08.18. 07:33 – lánggitár

Együtt az Amber Smith és a Moog énekese

A Lángoló Gitárok most egy olyan klip premierjét tartja, ami tulajdonképpen a semmiből bukkant elő. A videóhoz tartózó dalt Poniklo Imre, az Amber Smith jelenleg szólóban dolgozó énekese szerezte eredetileg, elő viszont a Moog énekesével, Szabó Tamással adja most. Poniklót kérdeztük mi is pontosan ez a szám: „A Grace még 2007-es, egy tenderre készült, és az Amber Smith-szel is feljátszottuk, meg is van még az a verzió. Pont akkor fejeztük be az Introspective lemezt, ami hangulatban teljesen más, mint ez a dal, így fiókba raktam. Aztán tavaly nyáron, mikor rögzítettem a Poniklo-lemezt, elővettem, mert oda viszont tökéletesen passzolt, de az angol szöveg miatt oda sem ment fel, magyar meg nem jött hozzá sehogysem. Viszont elég slágeres, nem akartam már tovább tartogatni, így egyszer még télen felvetettem Tonyónak, mi lenne ha, és tetszett neki az ötlet. Aztán, amikor az éneket vettük fel, a refrénbe játszott billentyűt is, így lett közös dal belőle. A klip sztorija pedig az, hogy nincs. Mivel ez egy könnyű, vicces kis dal, azt gondoltuk a klip is legyen az. Elbohóckodunk a Margitszigeten, az ötletek pedig helyben jöttek, illetve a fürdős ötleteket később vettük fel. Ács Oszkár, az Amber Smith basszusgitárosa szerint, aki a kamerát kezelte, ezt még a kolinosok is megirigyelhetik.” Itt a klip:


moog exkluzív klip amber smith tonyo poniklo2010.08.17. 09:37 – lánggitár

Majdnem Híres-játék - Sziget-napló (harmadik rész)

A Lángoló Gitárok, és a Jägermeister közös játéka keretei között három fesztiválon tapasztalhatják meg a szerencsések, hogy mit is csinálnak a sajtósok azokban az órákban, mikor nem nagyképűen bambulnak a VIP-ban. A legnagyobb attrakció persze a Sziget ezek közül, amiről ezúttal Székely Réka számol be. Íme élményösszegzésének utolsó része!


játék élménybeszámoló2010.08.17. 09:14 – lánggitár

Tagcsere az Insane-ben

Brünner Béla gitáros 11 év után kiszállt az Insane-ből. A zenekar többi tagját még úgy is meglepte a döntés, hogy Brünner már közel egy hónapja nem lépett fel a koncerteken, ugyanis a zentai bulijuk után agyrázkódást szenvedett, amiből kb. mostanra gyógyult fel. A gitáros a kilépést azzal magyarázza, hogy már nem tudott lépést tartani a csapattal, így inkább nem hátráltatja tovább őket. Az Insane egyelőre Balogh Dániellel folytatja a koncertezést, az új gitáros kilétét pedig később jelentik be.


rock metál hír insane2010.08.16. 17:36 – lánggitár

Katy Perry csúnyán beszél?

Az ősszel Magyarországon is fellépő, valamint új klipjéhez magyar szereplőket is kereső Katy Perry új lemezén keményen lázadni fog. Nem engedte ugyanis, hogy a lemezkiadó beleszóljon az albumon található dalokba, pedig azok a Peacock (magyarul ez pávát jelent, viszont az angol szlengben a cock pöcsöt is) című számot legszívesebben kihajították volna fenébe róla. Perry ezt nem engedte, pláne úgy, hogy az előző lemezén is ott volt az I Kissed A Girl dal, ami ugye elég leszbikus felhangokkal bír, és már azt sem engedte törölni, utólag pedig mennyire igaza lett, mivel azzal futott be. "Azt mondta a kiadó, hogy ezt nem akarják kislemezként látni, sőt, az albumon sem. Én meg erre: ti teljesen idióták vagytok." - osztotta ki a fejeseket Perry. A Teenage Dream című lemezről egyébként már kijött egy single, a California Gurls, ami meg a Beach Boys menedzsmentjének nem tetszett a zenekar California Girls című száma miatt, itt viszont Brian Wilson és Mike Love mentette valamit a helyzetet, azzal, hogy kifejezte tetszését a dal irányában. Erről beszélünk:


pop bulvár hír katy perry2010.08.16. 16:40 – lánggitár

Majdnem Híres-játék - Sziget-napló (második rész)

A Lángoló Gitárok, és a Jägermeister közös játéka keretei között három fesztiválon tapasztalhatják meg a szerencsések, hogy mit is csinálnak a sajtósok azokban az órákban, mikor nem nagyképűen bambulnak a VIP-ban. A legnagyobb attrakció persze a Sziget ezek közül, amiről ezúttal Székely Réka számol be. Íme élményösszegzésének első része!


játék élménybeszámoló2010.08.16. 13:56 – lánggitár

A VHK szeptemberben pótolja a Szigetet

Talán már sokakhoz eljutott a hír, hogy a VHK szigetes visszatérése rendkívüli módon balul sült el, ugyanis nemhogy lekeverték a zenekart, hanem egyenesen kikapcsolták a keverőpultot, így csupán a színpadon lévő alapokból lehetett némiképpen hallani a koncertet. A Sziget szervezői nem is tagadják, hogy ez történt, de mivel a hangerőt külső zajszakértők vizsgálják folyamatosan, és a VHK alatt a zaj jelentősen túllépte a megengedettet, így logikusnak tűnt, hogy a legnagyobb éjszakai helyszínt csavarják le. Később ezt korrigálták azzal, hogy több színpadot is visszavettek, a VHK koncertjére pedig újból adtak hangerőt. A zenekar ennek ellenére hétfőn egy felháborodott közleményt adott ki, amiben teljes egészében a Szigetet teszik felelőssé az eset miatt:


punk rock hír vhk