2010.09.05. 13:28 – _fá_

Ha jó a kedved, tapsolj nagyokat! (A hét dala)

Valamikor még idén visszatér a tavaly nálunk is járt Ting Tings. A második lemez címe Kunst lesz, amivel majd biztos egy rakás fasza szójátékot ki fognak találni a kritikusok, de egyelőre még csak egy dal hallható róla, az pedig a Hands. A duó most sem gondolta túl a mondanivalót, a refrén mindössze arra bíztat, hogy tapsikoljál, ha túl keményen melózol, és a többi részben is inkább csak elemezgetik, mit is lehet csinálni két kézzel. Nem, azt nem említik a lehetőségek közt.


pop hír the ting tings2010.09.03. 13:50 – lánggitár

Kanyarban az új Kings of Leon

Már tényleg nem választ el minket sok a Kings of Leont világsztárrá avanzsáló Only By the Night lemez folytatásától. Az amerikai zenekar október 11-én dobja polcokra az ötödik nagylemezét felvezető single-t, ami a Radioactive című dalhoz készült. Ez a dal lesz az első hallható stúdiófelvétel a négy nappal később kikerülő Come Around Sundownról, ami 13 dalt tartalmaz, és amúgy már borítója is van. A lemezt New Yorkban vették fel, az előzőhöz hasonlóan ismét Angelo Petraglia, és Jacquire King producerelése mellett. Az igazán nagy rajongók számára természetesen bónuszolt verzió is hozzáférhető, ami plusz élő felvételeket vonultat fel a Kings of Leon június 30-i Hyde Parkban tartott koncertjéről. Természetesen turné is van, egyelőre nemhogy magyarországi, de még európai dátumok sincsenek meghirdetve.


indie pop hír kings of leon2010.09.03. 11:31 – lánggitár

Ingyenes Radiohead-DVD

2009 augusztus 23-án adott koncertet a Radiohead Prágában, ahol a rajongóknak kiadták feladatba, hogy minél többen vegyék videóra a fellépést, amiből majd később egy rendesen vágott DVD-t rakjanak össze, természetesen ezt is a rajongók. Az anyag most elkészült, és erről az oldalról számtalan formában ingyenesen letölthető. Ki lehet másolni DVD-re, de más HD felbontású fájlban is, sőt, elvileg még blue-ray is lesz. Aki nem vágyik több gigás videókra, az kisebb méretben is letöltheti, de akár a youtube-on is megnézheti streamelve. A felvétel amúgy igazi közönség közüli élményt nyújt látványban, meglepően jó minőségben, ráadásul a hang miatt sem kell senkinek aggódni, azt ugyanis maga a zenekar rögzítette és adta oda a DVD-t készítőknek. Itt a videó trailere:


pop rock hír radiohead2010.09.02. 12:31 – A Lángolók

Meztelen lány, rózsaszín vattacukorban – ömlesztett anyag

Október elsején lép fel Katy Perry Budapesten, de mi most nem erről szólunk, hanem a friss, nem rossz, de nem is jó lemezről. A Soulflynál elmondjuk, hogy mennyire épül Max Cavalerára a zenekar. A Limbonic Art teljesen ledöbbentett minket, ezzel szemben a Wintersleep annyira nem. Nidingrben pedig Hellhammer dobol. Ömlesztett kritikák.


lemezkritika soulfly katy perry limbonic art ezt hallgasd wintersleep nidingr2010.09.02. 09:06 – lánggitár

Hallgasd meg az új Interpolt!

Szeptember 7-én, tehát jövő héten kedden jelenik meg a negyedik, önazonos című Interpol-lemez. Az internetre egy ideje kiszivárgott tíz tételből álló dalcsokrot a zenekar a szokásos pár mondatos elegáns kísérőszöveggel tette fel a hivatalos Myspace-oldalára. Az albumot természetesen már elő lehet rendelni, a deluxe verziótól kezdve az egyszerű mp3-pakkig terjedve mindenféle igényt kielégítvén. A New York-i zenekar szeptember 15-én kezdi meg a turnézást Európában a U2 vendégeként, majd egy hazai földön tett kanyar után már egyedül térnek vissza. Nálunk természetesen nem lépnek fel, de aki akarja, november 18-án nézheti meg az Interpolt Bécsben. Ez lesz az első koncertjük a stúdióban még velük tartó Carlos D basszusgitáros nélkül, Dave Pajoval, illetve Brandon Curtis billentyűssel kiegészülve.


indie hír interpol2010.09.02. 07:46 – lánggitár

Freestyle verseny a Benta8ban Fesztiválon

Brooklyn és Józsefváros között sok a hasonlóság: multikulturális, szegény, rengeteg tehetséges fiatal zenész lakja, és az átlagnál nagyobb a bűnözés. Ezek a párhuzamok alapján döntöttek a Kortárs Drámafesztivál Budapest és a Benta8ban Fesztivál szervezői úgy, hogy mind művészi területek találkozásaként, mind pedig földrajzilag egyedülálló kísérletbe fognak: a brooklyni dumaszínházas, zenész és színházi előadóművész Reggie Watts vezetésével elsősorban józsefvárosi roma rappereknek műhelymunkát szerveznek. A válogató és verseny szeptember 3-án, pénteken kezdődik, a zsűri elnöke: Beat (volt Fekete Vonat).


hiphop fesztivál hír2010.09.01. 13:29 – lánggitár

Axl Rose újra magát adja

A Guns N' Roses négy év után lépett fel múlt héten angol földön, de a visszatérést önmagához méltó módon prezentálta. Axl Rose és zenekara pénteken a Reading Festivalon, vasárnap pedig a Leeds Festivalon lépett fel. Előbbin egy órát késett, de mivel a nagyszínpados koncertek egy egyezség alapján csak éjfélig tarthattak, csak fél órát kaptak pluszban Rose-ék. Erről ők nem akartak tudomást venni egészen addig, amíg a szervezők kikapcsolták a színpadtechnikát, ezért a Paradise City-t már csak dobkísérettel adták elő. Axl Rose természetesen a szervezőket hibáztatta az egészért, arról a mai napig szót sem ejtve, hogy miért késtek ennyit.


rock hír guns n roses2010.09.01. 12:34 – lánggitár

Koncertlemez a Caribou-tól

Nagyjából egy éve, 2009 szeptemberében az épp kurátorkodó Flaming Lips meghívta a híres All Tomorrow's Parties New York (ismertebb nevén ATP New York) fesztiválra a Caribou-t is. A rendszeresen zenekarral fellépő Dan Snaith úgy gondolta, a fellépésnek különlegesnek kell lennie, ezért a szokásos egy 15 tagú kísérőzenekarral lépett fel, ami többek közt olyan neveket is felvonultatott, mint a Four Tet mögött álló Kieran Hebden, Koushik, és a Sun Ra Orkestra vezetője, mellesleg legenda, Marshall Allen. A fellépés olyan jól sikerült, hogy mostantól dupla bakeliten megvásárolható a belőle készült hanganyag, majd hamarosan DVD is, kizárólag a Caribou fellépésein. Ez nekünk azért jön kapóra, mert a Caribou december 2-án Budapestre látogat egy Gödörben tartandó buli erejéig. Klikk után ott a tracklist is.


pop hír elektro caribou