2010.09.12. 09:43 – -dj-

A Megasztár után (A hét dala)

Van nekünk ez a túlzás nélkül túlzó műsorunk, a Megasztár. Az új széria már legendaként emlegeti magát, meg az előző sorozatokban éneklő tehetségeket, de annak kevesen néznek utána, hogy vajon a korábbi szériák "sztárjai" mit is csinálnak most. Az énekesek vagy belebolondultak a semmibe, ami a műsor után fogadta őket, vagy megkeresték, és meg is találták a helyüket. Kandech Evelyne például az Envoyban énekel, és itt nem legenda, nem megasztár, hanem csak egy tehetséges énekeslány, egy zenekarként működő zenekarban.


envoy a hét dala2010.09.10. 13:25 – lánggitár

Különleges EP-t ad ki a Massive Attack

Az Elbowból ismert Guy Garveyvel kiegészülve jelentet meg új kiadványt novemberben a Massive Attack, ami ráadásul egy jótékonysági darab lesz. A limitált EP a War Child nevű segélyszervezetet támogatja, és a szintén a szervezet által összehozott Help! című lemez 15. évfordulójának alkalmából készül. Az Atlas Air nevet kapott lemez a már ismert címadó dalon kívül tartalmazni fogja annak remixét a DFA-s Tim Goldsworthy-től, egy új dalt, a már említett Guy Garveyvel, és ennek is egy remixét, plusz egy külön erre az alkalomra forgatott rövidfilmet. Az Atlas Air EP digitális lesz kapható, illetve 12-inches bakeliten, ami mindössze 1000 példányban lesz hozzáferhető.


hír elektro massive attack2010.09.10. 08:24 – _fá_

Lou Reed miatt bőgött Susan Boyle

A Velvet Underground egykori, amúgy alanyi jogon is híres frontembere elérte azt, amire oly sokan vágytak: megbőgette a Britain's Got Talent zenei tehetségkutató kapcsán leginkább aszexualitása miatt befutott Susan Boyle-t. Boyle a show amerikai verziójában, az America's Got Talentben énekelte volna el Reed Perfect Day című klasszikusát, már oda is utazott, ám az utolsó pillanatban Reed meggondolta magát az engedéllyel kapcsolatban, és visszamondta azt. Az indoklása annyi volt, hogy "nem Susan Boyle-rajongó". Boyle már nem tudott változtatni a műsorán, ezért könnyekben kitörve hazautazott (egyes szemtanúk szerint még a repülőn is sírt). Az America's Got Talent ezidáig nem kommentálta az incidenst.


pop hír lou reed susan boyle2010.09.09. 13:40 – lánggitár

Hangos Rihanna

A barbadosi énekesnő tavaly megjelent, túl nagy sikereket nem bezsebelő Rated R lemeze után novemberben ismét stúdiólemezt ad ki kezei közül. Ennek ellenére elmondása szerint nem akarja elkészíteni a számára világsztárságot hozó Good Girl Gone Bad folytatását, hanem a "Rihanna-evolúció" új állomásában gondolkozik. "Hiányozni fog a Rated R korszaka szintén, de semmi sem hasonlítható ahhoz, amit most csinálok." - nyilatkozta lelkesen. Az új lemez már novemberben a boltok polcaira kerül, és Loud névre fog hallgatni. Kedd óta már egy új dal is kikerült, az Only Girl, klikk után meghallgatható.


pop hír rihanna2010.09.09. 12:46 – sixx

Csak friss rózsák között érzi jól magát Axl

A zenekari riderek böngészése kiváló szórakozás, kiderülhet belőle mennyire viccesek kedvenceink, amikor a koncert- és fesztiválszervezőkkel kell tárgyalniuk (Iggy Pop vagy Foo Fighters) esetleg mennyire idióták és hisztisek (J-Lo). A Van Halen legendás, 1982-es riderjében szerepelt egy kitétel, miszerint barna M&M-drazsé nem lehet az öltözőben, amit sokat gyökérségnek véltek, pedig csak azért csinálták, hogy kiderüljön, rendesen elolvassák-e az egyébként fontos technikai részleteket is tartalmazó dokumentumot a szervezők.

A Guns N' Roses annak idején egy kanna tablettás borral is beérte, de hát azóta sok víz lefolyt a Dunán, Axl és népi zenekarából világsztárt faragtak az ügyes marketingesek (ha nem jön össze a dolog, az eredeti tagok mára mind beledöglenek a muzsikálásba), és ugyan a mostani felállás nyomokban sem emlékeztet a fénykorra, de a sztárallűrök azok megmaradtak, legalábbis a notórius késő Axl részéről mindenképpen.


rock gnr fakszni2010.09.09. 11:20 – A Lángolók

Maratoni sámánjódli öreg punkokkal

Jello Biafra and the Guantanamo School of Medicine, VHK @ West-Balkán, 2010.09.05.

Ez az VHK-Jello Biafra-koncert már jó előre történelmi eseményként lett beharangozva, és végül nem is cáfoltak rá a nagy szavakra. Ráadásul Biafra sem hazudtolta meg magát, úgy látszik, tényleg annyira szereti a VHK-t, hogy képes volt normál nézőként lökdösődni a küzdőtéren, és nem csak kamu volt részéről ez a két évtizeddel ezelőtti amerikai lemezkiadás. Mellesleg ezt a prominens személyt a nagy tülekedésben akkor ott senki nem vette észre.

Szerintünk: (5/5)
Szerintetek: (5/5)

punk rock jello biafra koncertbeszámoló vhk2010.09.09. 09:36 – Szarvas Árpád

A kislemezek ideje jön most – Radio Dept-interjú

A svéd Radio Dept a dream-pop, shoegaze rajongók körében már több éve nagy kedvencnek számít. Idén jelentették meg legújabb Clinging to a Scheme című albumukat, több dallal is hozzájárultak a négy évvel ezelőtti Marie Antoinette című Sofia Coppola rendezte film zenéjéhez, a zenekar azonban ritkán mutatkozik fesztiválokon, a sajtóban, az együttes tagai visszavonultan élnek Svédországban. Az OFF fesztivál második napján fellépő trió koncertje után azonban egy sör mellett sikerült diktafonvégre kapnunk a két alapítótagot, Johan Duncansont, és Martin Larssont.


indie interjú radio dept2010.09.09. 07:57 – lánggitár

Mike Portnoy kilépett a Dream Theaterből

Minden Dream Theater-rajongó rémálma vált valóra valószínűleg, mikor elolvasta azt a hosszú közleményt Mike Portnoy dobos-dalszerző hivatalos fórumán, amiben a zenész leírja, hogy 25 év után kilép az általa is alapított zenekarból. Nem akarjuk most itt az egész üzenetet bemásolni, így most csak elmondjuk a lényeget: Portnoy az utóbbi években kezdte úgy érezni, hogy a megállás nélküli lemezírás-felvétel-turné körforgásban teljesen kiég, ezért javasolta a zenekar többi tagjának, hogy tartsanak egy hosszú szünetet, amibe ők nem mentek bele. A dobos ezért úgy döntött, hogy inkább kilép a Dream Theaterből, minthogy teljesen tönkretegye a kapcsolatát a tagokkal azáltal, hogy csak gyülemlik benne a feszültség, amiatt mert nem boldog igazán, csak rutinból nyomja. Ráadásul rájött, hogy sokkal jobban érzi magát például az Avenged Sevenfoldban (ahol eredetileg csak kisegített), mint a Dreamben, ami szintén erre a lépésre késztette.


rock metál hír progresszív dream theater2010.09.08. 13:00 – sixx

Duff kiszállt a Jane's Addictionből

Az egykori GnR-bőgős Duff McKagan otthagyta az ezek szerint ismét funkcionáló Jane's Addictiont, amibe öt hónapja szállt be, ki tudja miért. A hét évvel ezelőtt megjelent utolsó eredeti zeneanyag utódán munkálkodó zenekarral pár bulit lenyomott ugyan, és részt vett a dalszerzésben és a stúdiózásban is, de a klasszikus kreatív nézetkülönbségek indok ismét előkerült a fiókból, így Duff balra el, a Jane's Addiction meg bőgőst keres ezerrel.


zene rock duff janes addiction