2010.10.24. 15:00 – mista

A vándor, a nyúlszörny és az asztronauta - klipmegosztás

Eheti klipválogatásunkban vannak öldöklő robotok a Flying Lotustól, autós-motoros akció hülye maszkokkal és jelmezekkel a My Chemical Romance-től, fight club lányoknak Juliette Lewistól, egy hatalmas nyúlszörny a Massive Attacktől, régi legendás rockernek öltözött mai trendi rapper Kid Cuditól és Kanye Westtől, szovjet űrdráma a Wolf Parade-től. Ezek mellet fává változtak az Anti Fitness Club tagjai, Ákos új klipjében pedig a tengeren vándorol.


ákos klip kanye west my chemical romance massive attack juliette lewis anti fitness club kid cudi flying lotus klipmegosztás wolf parade juliette and the licks black breath2010.10.23. 10:21 – J.Z

Killswitch Engage helyett (A hét dala)

Bár legszívesebben szívlapáttal verném be azoknak az arcát, akik folyton előhozakodnak az "én márpedig az eredeti énekessel bírtam a(z) ____________-t"* szlogennel, szégyenszemre be kell álljak a sorba, mert a Killswitch Engage fénypontja számomra inkább volt az alapító-énekes Jesse Leach, mint Howard Jones. Arról nem is beszélve, hogy a két legutolsó lemezük inkább kerül a felejthető alkotások, mint a metaltörténelem klasszikusai közé. Aki ezügyben együttérez velem (meg az is, aki nem), most boldogan meghallgathatja a Times Of Grace névre keresztelt zenekart és első közkinccsé tett dalukat, a Strength In Numberst. Ugyanis a Times Of Grace nem más, mint a fent említett Leach és Adam Dutkiewicz (Killswitch Engage-gitáros -dobos -köpenyes elmebeteg -góré) közös gyermeke. A projekt létezése mondjuk felvet néhány kérdést, mint pl. 1. Mi a fészkes fenének erőlködnek az anyabandával, ha tudnak jó zenét is írni? vagy 2. Minek csinál projektet, amikor tulajdonképpen tökugyanolyan szinte a zene, mint az eredeti?


metál a hét dala2010.10.22. 12:33 – lánggitár

Punkból lett country Budapesten

Október 25-én, hétfőn a belvárosi Könyvtár Klubban lép fel az újvonalas country három képviselője, a Drag The River, Austin Lucas (képünkön) és Cory Branan. Utóbbi kivételevél a másik két formáció már többször megjárta Európát, Austin Lucas ráadásul hazánkban is megfordult 2009 nyarán. A punkszíntéren tán ő a legismertebb ráadásul, hiszen a Hot Water Music énekes-gitárosával, Chuck Ragannel közösen lemezt is adott ki, illetve mellékállásban egy crust/punk-zenekarban gitározik, amely Guided Cradle névre hallgat és Prágában székel. A keményebb hangzást mindenesetre hétfő este mellőzik, előkerül az akusztikus gitár és hamisítatlan country/bluegrass/folk zenét kapnak a nézők.


ajánló koncert2010.10.22. 10:34 – -dj-

Progresszív bluesrock - Pain Of Salvation a Hajón

A Pain Of Salvation sosem volt kiszámítható zenekar. Sajnos az utóbbi időszakban ez a tagságot is érinti, így több tehetséges zenész távozott tőlük. Ami viszont talán örvendetes egy magát progresszívnak valló társaságtól, az a zenei változatosság, és váratlanság. Talán három album, ami bizonyos mértékig összeköthető egymással az életműből, a többi ide-oda csapódás, nagyobb kikacsintás, és alkalmanként nehezen értelmezhető művészkedés.


rock program pain of salvation2010.10.21. 12:41 – lánggitár

Elhunyt a Slits énekesnője

Ariane Forster, vagy ahogy a világ ismerte, Ari Up hosszú betegség után elhunyt tegnap. Ari mindössze 14 évesen, 1976-ban alapította meg az azóta vitathatalanul legendés Slitset, amivel többek közt a Clash előzenekaraként is turnéztak. Az eredetileg csak női tagokat felvonultató zenekarral több megkerülhetetlen lemezt is kiadtak, majd szólóban folytatta, hogy aztán 2006-ban nem túl nagy sikerrel újraegyesítse eredeti zenekarát. A hírt John Lydon/Johnny Rotten jelentette be honlapján, aki mellesleg Ari édesanyjának a jelenlegi férje. Ari Up mindössze 48 éves volt.

 


hír the slits ari up2010.10.21. 11:42 – Sz.A.

Egy Sex Pistol a 100-as klubban – London Calling 10.

Glen Matlock and the Philistines @ 100 Club, London, 2010.10.05.

68 évvel a megnyitása után, úgy néz ki, heteken belül bezár London legrégebben működő és egyik leghíresebb klubja, az Oxford Street 100 alatt található 100-as klub. A különböző szuvenír és luxus ruházati boltok dzsungelében nappal észrevétlenül megbújó pinceklub ugyanis nem tudja fizetni az önkormányzat által megemelt bérleti díjat. Külön ironikus, hogy London a jelek szerint veszni hagy egy olyan kultuszhelyet, ahonnan anno kirobbant az a punkláz, amelynek ereklyéit ma minden sarkon az egyszeri turista orra alá dörgölik, és amiből az egész város profitál. Október 5-én viszont még nyitva volt a klub, és ráadásul olyan valaki zenélt a színpadon, aki már ’76-ban is ott állt azon a bizonyos Malcolm McLaren által szervezett kétnapos punkfesztiválon, ahol többek közt fellépett a Sex Pistols, a Clash, a Damned és a Buzzcocks is.


punk rock sex pistols koncertbeszámoló london calling glen matlock2010.10.21. 10:23 – lánggitár

Új Smashing Pumpkins-kiadvány

Billy Corgan, és csapata nem sokára új dalcsokrot ad ki. Sajnos ez még nem teljes lemez, hanem egy EP, ami a Teargarden By Kaleidyscope Vol. II - The Solstice Bare névre fog hallgatni, és november 23-án már kézbe is vehetjük mind az öt dallal. Az öt dal közül négy teljesen új lesz (The Fellowship, Freak, Tom Tom, Spangled), és ehhez csapják még hozzá az eddig csak b-oldalas Cottonwood Symphonyt. Az EP deluxe verzióban, és 12 inches bakeliten is megvásárolható majd. A dalsorrend azért érdekes, mert Corgan nemrég játszott új dalt egy párizsi könyvesboltban, a Jesus Need's a Hitet, de ez nem szerepel a novemberi dalcsokron.


rock hír the smashing pumpkins