2010.11.07. 06:00 – AG 2.0

Pattogó karmester a dübörgő Arénában

Sose voltam igazi Sting-rajongó, de hát nem lehet minden koncertre csápoló fanatikusokat küldeni. A Police-t annak idején többé-kevésbé szerettem – különös tekintettel a Ghost In The Machine lemezre; felteszem, nem sokan tartják épp ezt jobbnak a többinél –, azt a felhajtást viszont, ami kialakult körülötte a hetvenesek-nyolcvanasok fordulóján egy évtized erejéig, nem fogtam mindenestül. Később persze összeálltak a dogok, Sting egyfelől állócsillaggá merevedett a nemzetközi popzene egén, másfelől viszont én nagyjából leszoktam róla, sok minden mással együtt. A felkészülés jegyében azt olvastam, kissé szembemegy egymással az életmű két nagy fejezete, a police-os és a szólókorszak – ráadásul utóbb veszélyes elbonósodás is felütötte a fejét –, de a közönségnek erről szemmel láthatóan más a véleménye.


pop sting koncertbeszámoló2010.11.05. 14:44 – lánggitár

Feloszlik a Hobo Blues Band


A fenti közleményt kaptuk képfájlban a zenekar sajtósától, és ez alapján úgy tűnik, hogy a Hobo Blues Band jövő év elején feloszlik. Az esemény tiszteletére még kiadnak egy válogatást Halj meg és nagy leszel! címmel, aminek a címe szintén a befejezésre utal. A Universal által gondozott lemezen 16 dalt lehet hallani, és ezek egytől egyig valamilyen fontos szerepet töltenek be az együttes életében. Hobo honlapja (illetve az ott utánközölt, eredetileg a Quarton megjelent hír) szerint az utolsó koncert február 12-én lesz a Papp László Budapest Sportarénában, ahol utoljára lehet látni a Hobo, Póka Egon, Tátrai Tibor, Solti János fémjelezte klasszikus felállást, de természetesen lesznek vendégek is.


rock hír blues hobo2010.11.05. 13:41 – lánggitár

Karácsonyra új Michael Jackson-lemez

Ma már gyakorlatilag mindenki tényként kezeli, hogy tavaly Michael Jackson úgy halt meg, hogy több mint száz kész dalt hagyott az örököseire. Állítólag ezeket azért nem adta ki, hogy halála után, egyfajta életbiztosításként gyermekei ezek kiadásából éljenek. Valami igazság úgy néz ki volt ezekben a pletykákban, ugyanis idén december 13-án megjelenik a Michael című nagylemez, ami elvileg csak olyan dalokat tartalmaz majd, amiket eddig nem hallhattunk. A bizonytalanság oka, hogy a sajtóanyagból nem tűnik ki, hogy pontosan mikoriak is ezek a szerzemények, teljesen készre keverte-e őket Jackson, vagy még halála után is dolgoztak vele. A kiadó ezt írja: "Most, miután a Michael albumon található dalok egyedülálló történetei napvilágra kerülnek, a rajongók egy ámulatba ejtő betekintést nyerhetnek abba, ahogyan ez a művész dolgozott, és lehetőségük lesz meghallgatni azokat a dalokat, melyeket ő nem is oly rég készített, olyan számokkal kiegészítve, melyeket Michael mindig is szeretett volna megvalósítani." Az mindenesetre biztos, hogy november nyolcadikán egy számot meg lehet majd hallgatni az énekes weboldalán. Az egy hétig hallható Breaking News című dal még 2007-ben született, de csak nemrég nyerte el végleges formáját. (Itt ismét nem tudjuk a nemrég pontosan mit jelent.) A lemez borítóját Kadir Nelson festette még 2009-ben, aki művével Jackson életének legfontosabb pillanatait igyekezett megörökíteni.


pop hír michael jackson2010.11.05. 11:45 – mista

A megerőszakolt gitárlegenda története - klipmegosztás

Autókkal szórakozik a Volbeat, Slash-re vadászik a szexuálisan túlfűtött Fergie, a tűzzel játszik a Papa Roach, a múltat idézi régi-új dalokkal Bruce Springsteen, és szabadnak született nagyon friss klipjében Kid Rock. Eheti, a szokásosnál valamivel rövidebb válogatásunkba gyakorlatilag csak rockklipek kerültek, nincs se Katy Perry, se Lady GaGa, vagy rózsaszín szintipop, igaz, kőkemény metál sincs, úgyhogy azért most is izgatottan várjuk a beszólásokat.


klip slash fergie volbeat bruce springsteen kid rock klipmegosztás papa roach2010.11.05. 08:34 – _fá_

James Blunt a leggyűlöltebb zenész

A Stereoboard magazin szavazásának köszönhetően végre megtudhatjuk, kit utálnak a legjobban a zenerajongók. A választék szép, a helyezések viszont meglepőek. Persze szerepel rajta természetesen a koncertjeit rendszeresen egy órával eltoló, majd emiatt a szervezőket leanyázó Axl Rose, a hetente bíróságra vagy börtönbe járó önveszélyes Pete Doherty, vagy a segélykoncertekből magát hülyére kereső Bob Geldof is. Ami viszont meglepő, hogy a szavazók a mai napig nem tudták elfelejteni Crazy Frogot (egy pénisszel rendelkező békát, aminek kitalálói pár éve véres háborút hirdetettek a jó ízlés ellen), ezért a figura befutott a tizedik helyre, de a lista elején sem az állandó balhéikkal feltűnő tahók vannak, hanem azok a híres zenészek, akikért a szüleink (leginkább anyáink) is rajongnak. Ezért itt szerepel a mindig csendes zenét játszó Dido, és a már tíz éve is zavaró Peter André. A győztes a nem meglepő módon a mindig síró James Blunt, akinek az előkelő helyezését a magazin szerint sem kell túl sokat magyarázni. A listán még olyanok szerepelnek, mint Ja Rule, Mika és Jamie Cullum.

Mi is szeretnénk megtudni, hogy a Lángoló-olvasók melyik magyar zenekart utálják a legjobban, úgyhogy tessék csak veszettül kommentelni!


pop hír szavazás james blunt2010.11.04. 11:24 – sixx

Másfélórás gitárorgazmus a hajón

George Lynch addig, míg a nyakába nem vette a gitárt az A38 hajón tegnap este, pont úgy nézett ki, mint egy nagyon elszánt kőműves. De csak addig. Aztán amikor megszólalt a kezében a hangszer, a főleg szakmabeliekből álló, úgy kétszáz fős közönség egyszerre élvezett bele a nadrágjába egy elnyújtott hörgés kíséretében, amit másfél óráig sikerrel ki is tartottak.

A Lynch Mob az egykori Dokken gitáros egyik, éppen funkcionáló zenekara járt a hajón ugyanis, és adott egy jó kis trocskos, lepukkant klubkoncertet, pont olyat, amilyet kellett, és amilyenen ez a jó kis blues alapokra rákent rockzene a lehető legjobban érvényesül. Családias hangulat, a színpadról cigit kunyeráló gitáros, pár pillanatig hisztis énjét túráztató énekes és kiváló ritmusszekció is volt, meg alapvetően elfogadható hangzás is, szerintem aki ott volt a hajón, maradéktalanul elégedett lehetett a bulival.


kritika rock koncert a38 george lynch2010.11.04. 09:27 – lánggitár

Impozáns nevek az új REM-en

Mike Mills, az REM multiinstrumntalistája végre bőveb infókkal is szolgált a soron következő lemezükről. "Az Accelerate-nek az volt a koncepciója, hogy a lehető legrövidebb dalokat írjuk. Ezúttal tartalmasabb végeredményt akartunk. Nem korlátoztuk le magunkat egy tipusú dalnál, ezért a lemezen helyet kap néhány könnyfakasztó lassú szerzemény, néhány középtempós darab, és három vagy négy igazi rock dal." - nyilatkozta a zenész. Ami sokkal érdekesebb, hogy igen impozáns nevek is vendégeskednek az REM-nél, hiszen duettezik egyet a Pearl Jam frontembere, Eddie Vedder, a mai punkot alapvetően meghatározó Patti Smith, és a nemrég a Szigetet is meglátogató Peaches. A Collapse Into Now névre keresztelt lemeznek még nincs pontos megjelenési dátuma, de annyi iztos, hogy 2011 elején számíthatunk rá.


indie rock hír rem2010.11.03. 15:27 – lánggitár

Együtt a VHK és az Isten Háta Mögött

Csak idő kérdése volt, hogy a VHK, illetve az Isten Háta Mögött egyszer egy közös koncertet adjon. Jövő év január 28-án a Dürer Kertben édézi meg a Vágtázó Halottkémek szellemét a Vágtázó Életerő, így lehetséges, hogy az Isten Háta Mögött most elhagyja a szokásos koncertzáróját, az Aláírhatatlan történelem című VHK-átdolgozását. A koncertre a két zenekar számos meglepetéssel készül, így még az is lehet, hogy Bokros Csaba, az IHM volt gitárosa, hatalmas VHK-rajongó is felbukkan majd valahol, aki jelenleg a Dereng nevű projektben zenél együtt Mestyán Ádám VHK-basszusgitárossal, de ez csak találgatás.


folk punk rock hír ihm vhk isten háta mögött2010.11.03. 12:28 – lánggitár

Josh Homme nélkül jön Budapestre a Kyuss

Kyuss Lives! néven jövő év március 20-án a budapesti Gödör klubban ad koncertet a Kyuss klasszikus felállása, mínusz Josh Homme gitáros. John Garcia énekes, Brant Bjork dobos és Nick Oliveri basszusgitáros a Wretch és a Blues for the Red Sun című lemezeken játszott együtt. Utóbbi albumon lehetett először hallani azt a mélyen búgó hangzást, amit azóta sokan próbáltak utánozni, és amit ma a klasszikus stonrenek szokás hívni. Homme (Queens Of The Stone Age- és Them Crooked Vultures-frontember) pár évvel ezelőtt totális hibának nevezte az esetleges újjáalakulást, így őt Bruno Fevery helyettesíti majd, aki Garciát már kísérte a Garcia Plays Kyuss zenekarában. A budapesti koncert az egyetlen kelet-európai dátum lesz a 25 állomásos turnén, jegyeket november 8-tól lehet kapni. Az alábbi klip a zenekar legendás sivatagban zenélését idézi meg valamennyire:


rock hír kyuss2010.11.03. 09:54 – A Lángolók

Céltalan radikalizmus - Ömlesztett anyag

Technikai okok miatt a múlt hét kimaradt, de most ismét megmondjuk, mit kell hallgatnotok. A Blue Water White Death a Xiu Xiu, és a Shearwater zsenijeinek összeállását takarja, kétes végeredménnyel. A Broken Records a jól sikerült bemutatkozáshoz képest is továbblépett. A jelenleg is a MAHASZ-lista második helyén tanyázó Roadnak megvannak a saját értékei, de a kötelező tankcsapdás dal nem kéne. Flying Lotus nem tudja átvinni a saját maga által magasra tett mércét. A Forbidden semmit nem mutat, amit eddig ne mutatott volna, de azt legalább példásan. Ezeket hallgattuk mostanában.


lemezkritika lemez road forbidden flying lotus ömlesztett anyag broken records ezt hallgasd blue water white death