2010.11.28. 10:00 – mista

Már megint jócsajok és egy bizarr orgia - klipmegosztás

A Chromeo tagjait rendőrnők alázzák, a Klaxons furcsán összenőtt emberekkel meztelenkedik, Sufjan Stevens desing-klippel támad, az Ektomorf gyártelepen zenél, az Intim Torna Illegál pedig albérletben lakik. Emellett megmutatjuk az Arcade Fire sokak által mesterműnek kikiáltott, neves rendező által készített új klipjét is. Jó zenék és érdekes videók kerültek eheti válogatásunkba, de itt van a Black Eyed Peas új klipje is, ahol nem is a látvány számít, mert ez a szánalmas will.i.am most már végleg kicsapta nálunk a biztosítékot.


klaxons klip chromeo black eyed peas arcade fire ektomorf klipmegosztás sufjan stevens intim torna illegál2010.11.26. 18:56 – Hirdetés

Agua de Annique-koncert ingyen

Anneke van Giersbergen régen a Gathering énekesnője volt. Tulajdonképpen miatta szerették a Gatheringet az emberek, úgyhogy sokan el is pártoltak a holland zenekartól, mikor Anneke kilépett tőlük 2007-ben. Az énekesnő azóta szólóban építgeti karrierjét, aminek lenyomata az Agua de Annique három lemezén tapasztalhattuk meg eddig. Ebből a legutolsó 2009-ben jelent meg In Your Room címmel, és mivel ezzel még nem járt nálunk, így nyugodtan vehetjük a november 29-ei A38-as koncertet lemezbemutatónak is, ahol a Turbo és a Képzelt város lesznek az előzenekarok. Aki kíváncsi milyen zenét is játszik az Agua de Annique, az kattintson ide, aki pedig be akar jutni potyán a hétfői koncertre, az bökjön a továbbra.


játék pop rock agua de annique2010.11.26. 15:15 – Juhász Edina

Egy közepesen híres metálzenekar csóró gitárosa – Helloween-interjú

Ha valakinek azt mondják, hogy német heavy metal, akkor szinte biztos, hogy az elsők között jut eszébe a Helloween. Az együttes a germán metál két alapművét tette le a Keeper Of The Seven Keys Part 1-2-val az asztalra, de a mai napig kitart a műfaj mellett. Michael Weikath, a november 28-án a Stratovariusszal Budapesten koncertező zenekar alapító-gitárosa tenerifei otthonából válaszolt kérdéseinkre, amikre nagyon hosszú, és meglepően őszinte válaszokat kaptunk. (Az interjú egy erősen vágott verziója már megjelent a New Noise októberi számában.)


interjú metál helloween heavy metál2010.11.26. 13:58 – lánggitár

Ma este a kevesebb több a Corvintetőn

Az évek óta töretlen népszerűségű Tesco Disco-rendezvénysorozat ma esti megmozdulása a „kevesebb több” jeligét veszi irányadónak, és ennek szellemében rögtön kettőt is felléptet a hazánkban egyébként meglepően ritkaságszámba menő kéttagú élőzenés formációk közül. Ilyenformán színpadra áll az igen friss névnek számító, ám a szakértők szerint annál érettebb, gitárt és karcos szintiket egyaránt előtérbe helyező, atléta-pop Fat Phoenix, akik csekély számú koncerttel is jelentős tábort építettek maguk köré hangzás terén is maximalista, dinamikus produkciójukkal. A koncepciót teljesen más irányból közelítő Lo-Fi Stereo puritán, de változatos, sőt zaklatott rockzenével foglal állást a minél magasabb hangerőszint mellett, valahol a QOTSA, a White Stripes, néhol a Muse hatásaitól vezérelve. Az est főfellépője emellett az új anyagát szokatlan módon mailben küldözgető Kolin, illetve természetesen a rezidens Kecske és Pipo.


indie pop rock program kolin lo fi stereo fat phoenix2010.11.26. 11:00 – lánggitár

Ünnepel a Primal Scream

Jövőre lesz épp 20 éves a Primal Scream klasszikus lemeze, a Screamadelica. Sokak szerint a zenekar azóta sem tudott még a közelébe sem érni ennek a teljesítménynek, nekik külön jó hír, hogy Bobby Gillespie-ék jövő év elehét gyakorlatilag végig a Screamadelicára való emlékezéssel fogják tölteni. Lesz természetesen egy turné, aminek állomásain a teljes klasszikus lemezt hallhatják végig élőben a szerencsések (ezek közé természetesen mi nem férünk be, a legközelebbi pont is Angliában van), illetve 2011. március 7-én megjelentetnek egy igazi monstre-deluxe kiadványt, ami többek közt a lemez újrakevert változatát, különféle remixeket, dvd-t, és a The Dixie Narco EP szintén újrakevert változatát fogja tartalmazni. A utómunkálatokban a My Bloody Valentine-os Kevin Shields is részt vett. A továbbra kattintva lecsekkolható a márciusi pakk pontos tartalma is.


pop rock hír primal scream2010.11.26. 09:27 – Juhász Edina

Bartók Bélanak sokat köszönhet a világ – Helmet-interjú

2008 egyik legjobb koncertjét adta a Helmet az A38-on, a közönség rendkívüli lelkesen fogadta a csapatot, amit a zenekar is meghálált. Hogy ez a különleges este nem csak illúzió volt, azt a Page Hamilton által vezetett csapat a Seeing Eye Dog című lemez speciális kiadásával is meghálálta, illetve november 28-án a Dürer Kertben próbál ismételni. Az alábbi, Page Hamilton énekes-gitárossal készült interjú eredetileg a New Noise októberi számában jelent meg.


interjú rock helmet new noise2010.11.26. 08:43 – gihi

Egy klasszikus albérlet társas élete – Intim Torna Illegál-klippremier

Ma este tartja lemezbemutató koncertjét az Intim Torna Illegál a Gödörben. A Lángoló Gitárok pedig ma tartja a zenekar Albérletem című számra a klippremiert, méghozzá itt alább. Bónuszként csatolunk hozzá egy rövid interjút is, hogy az együttest eddig nem ismerők is némileg képben legyenek velük. A válaszokat az ITI kifejezetten kollektíven adta, tehát most itt vegyük úgy, hogy egyszerre beszél négy ember.


interjú punk pop ska rock exkluzív intim torna illegál2010.11.25. 10:30 – A Lángolók

Nem csak jó, érdekes is - Ömlesztett anyag

Kanye West fogadkozásai ellenére sem készített tökéletes lemezt, de ettől még mindenképp megéri hallgatni. Rihanna még mindig nagyon fiatal, de már eljutott oda, amikor nem ártana szakítania az évente történő lemezkiadással. A Monster Magnet soha nem lesz már olyan, mint a Dopes to Infinity környékén, viszont fasza rockzenekarnak még mindig jók. A God Dethroned hozta a kötelezőt, Rob Halford szólólemeze viszont ezúttal nem elég metál. Első két lemezünkkel ezen a héten annyira beletúrtunk a mainstream közepébe, hogy ezt három szőröstökűnek tűnő rocklemezzel kompenzáltuk.


lemezkritika kanye west rihanna halford monster magnet ömlesztett anyag god dethroned ezt hallgasd2010.11.24. 12:48 – lánggitár

Axl Rose 20 millióra perel Slash miatt - Heti GN'R

Axl Rose 20 millió dollárra perelte az Activisiont, mert szerinte a játékgyártó nem olyan módon használta fel a Guns N' Roses Welcome To The Jungle című számát, ahogy ő arra engedélyt adott. Az énekesnél a még 2007-ben megjelent Guitar Hero III csapta ki a biztosítékot, amiben akkor kapjuk meg a GN'R-klasszikust, ha legyőzzük Slash-t egy saját dalában. Rose állítólag úgy kötötte meg a szerződést, hogy a gitáros semmilyen módon nem hozható összefüggésbe a Guns nevével a játék során, mivel szerinte ez megtéveszti a rajongókat amiatt, mert Slash már csaknem 15 éve nincs a zenekarban. Az említett tematika viszont nem hogy csak utal a múltra, de egyenesen össze is kapcsolja Slash-t és a Guns N' Rosest.


rock hír guns n roses slash guitar hero axl rose2010.11.24. 09:45 – DankóG

Hat év után itt az első Crowbar-dal

Cemetery Angels címmel bemutatták a Noisecreepen a Crowbar új dalát, ami a Sever the Wicked Hand nagylemezen jelenik majd meg jövőre, méghozzá napra pontosan hat évvel az előző Lifesblood for the Downtrodden után. A Kirk Windstein vezette New Orleans-i sludge metal zenekart ismerők nem valószínű, hogy meglepődnének a dalon: tempós, hardcore-os indítás, majd fokozatos belassulás, rajta pedig Windstein fájdalmas éneke. Ezt, így, csak ez a zenekar tudja. Bár azt azért valljuk be, hogy mondjuk egy Lasting Dose-hoz vagy egy Planets Collide-hoz képest sehol sincs:


metál hír crowbar2010.11.23. 15:35 – Hirdetés

Meztelen testek és fekália az A38-on

A Fuckhead alapvetően zenei indíttatású durva performanszait zajjal, meztelen testekkel, fekáliákkal és hulladékokkal, valamint a legkorszerűbb digitális technológia felhasználásával kovácsolja egybe, úgyhogy minden valószínűség szerint az A38-on is ez lesz november 24-én, ahová a belépés ingyenes. A vérrel, állati belekkel, húscafatokkal kísérletező rituális színházat megvalósító bécsi akcionizmus tagjainak művészete nagy hatással volt a linzi csapatra, emellett az indusztriális zene, a punk, a grindcore és mindaz, ami megkérdőjelezi a polgári társadalom elkényelmesedett életstílusából fakadó biztonságérzetet. A Fuckheadben David Bowie, a Kraftwerk, a Killing Joke, a Laibach, a Test Department vagy akár a Red Hot Chilli Peppers energiája és imidzsének a nyomai ugyanúgy megtalálhatók, mint a primitív művészi kifejezésmód elemei. Fellép még az este a bécsi Drama und Stern, akik minimál-technó-trash-diszkóba bugyolált egyveleggel vezetik fel a Fuckheadet.


program a38 fuckhead