2010.01.31. 12:25 – lánggitár

The Gathering ma a Dieselben

A metálszíntér kedvenc alter csapata, a Gathering sokáig úgy tűnt, dicstelen véget ér: Anneke van Giersbergen kiválásával gyakorlatilag a zenekar arca is távozott, sok rajongó nem is tudta a többi tag nevét. Ehhez képest pláne meglepő, hogy a Gathering még létezik, a norvég Silje Wirgelend személyében új énekesnőt találtak, akivel már ki is adták a The West Pole névre hallgató visszatérésüket. Hogy mennyire is lett sikeres a kambekk, arról ma (január 31.) meggyőződhet a magyar közönség is, ugyanis a Dieselben a 19:00-ás kapunyitás után nálunk is fellép a holland többségű zenekar. A jegyár, ha nem vettünk elővételben, 5000 Ft lesz.


rock koncert hír program the gathering2010.01.30. 14:03 – SCs

Jimi él! – a hét dala

A hét dala tulajdonképpen az év dala is, de az is lehet, hogy az évtizedé. Nem azért, mert annyira jó – bár nincs vele semmi baj –, hanem mert rocktörténeti jelentőségű. Március 9-én jelenik meg ugyanis az új Jimi Hendrix-lemez, a Valleys Of Neptune, amelynek alább hallható címadó tételét nem sokkal a gitáros 1970. szeptemberi halála előtt, egészen pontosan májusban rögzítették. És ez még mind semmi, ugyanis az egyórás hosszúságú lemezen további 11 hivatalosan eddig kiadatlan, 1969-ben készült stúdiófelvétel kapott helyet. Ugye, most nem várja senki, hogy egy új Jimi Hendrix-dalt vesézgessünk…? Helyette inkább eláruljuk még, hogy az album keverését igen stílusosan Eddie Kramer végezte, aki az eredeti felvételeket is készítette, sőt, hangmérnökként az 1967-es Are You Experienced? című alaplemezen dolgozott először Hendrixszel. Egy darabka történelem. A dalt meg lehet hallgatni ezen a linken.


rock jimi hendrix a hét dala2010.01.30. 11:21 – A Lángolók

A szörfös vére - ömlesztett anyag

Ihsahn csak árnyéka Emperor-beli önmagának még mindig. A HAW egy kiváló demót jelentetett meg. A Kings Of Leon kiadott egy unalmas koncert-dvd-t. A Magnetic Fields kiadott egy folkos, akusztikus, egyszerű és kedves kis lemezt. A Surfer Blood mindent összekevert, ami az elmúlt 30 év amerikai gitárpopjában jó volt. Ömlesztett kritikák.


lemezkritika haw magnetic fields kings of leon ihsahn ömlesztett anyag ezt hallgasd surfer blood2010.01.29. 13:30 – grofbalazs

Animációs klip stroboszkópra - Jegyeket, bérleteket!

Tankcsapda, 1991, Nevelési Központ, Pécs

Az egészből leginkább csak a stroboszkópra emlékszem, ami a zenészek mögött volt a színpadon, és gyakran az egyetlen fényforrást biztosította a koncert alatt, de ez elképesztően újszerűnek és hatásosnak bizonyult, mint látványelem. Baromi jól nézett ki, ahogy Lukácsék a kb. 200 főből álló közönséggel együtt rázták a rőzsét a durva villogásban, olyan volt, mint valami megelevenedett animációs videoklip punk rock and rollra. Nagymamák és unokáik (akiken az M-es Tankcsapda-póló is térdig ér) még egyáltalán nem jártak Tankcsapdára ekkor, ezért is lehettünk ilyen kevesen, csak kétszázan, mi, rockerek.


rock tankcsapda gróf jegyeket bérleteket2010.01.29. 12:03 – lánggitár

Júliusban jön a poszt-Oasis

Liam Gallagher nemrég egy rádiós interjú során elmondta, hogy mivel már hét dala is van a testvére nélküi, ám továbrra is két Oasis-taggal működő zenekarának, így júliusban már meg is jelenhet az első lemez. "Sok dalt ezek közül még a feloszlás előtt írtam, de pár új szám azért lesz a lemezen. Áprilisban bemegyünk a stúdióba egy producerrel, csinálunk vele három dalt, és ha ő nem kúrja el, és mi sem kúrjuk el, akkor az egész lemezt vele csináljuk." - nyilatkozta a mostmár egyedüli frontember.


indie rock hír oasis2010.01.29. 10:08 – SCs

Megáll az idő

Overkill – Ironbound
(Nuclear Blast)

A Pop, csajok satöbbi óta tudjuk, hogy kétféle ember él a Földön: aki imád listákat írni, és aki nem. Az utóbbiak szót sem érdemelnek, a többieknél viszont egyértelmű – főleg a rockot, metált kedvelők esetében –, hogy előbb-utóbb felmerül minden idők legjobb riffjeinek sorrendbe állítása. A különféle zenei site-okon, magazinokban már számos példával találkozhattunk az évek folyamán. Ha én készítenék ilyet, az Overkill minimum két dallal tuti szerepelne rajta, mindkettő az 1987-es Taking Overen található: a Wrecking Crew és a Fatal If Swallowed. Ez a tény aztán meg is határozza az Overkillhez fűződő viszonyomat.

Szerintünk: (3/5)
Szerintetek: (3,3/5)

lemezkritika metál thrash overkill2010.01.29. 08:29 – lánggitár

Új Singas Project-lemez a neten

This is theater Honey címmel megjelent a Singas Project új nagylemeze, amit az elejétől a végéig meg is lehet hallgatni a zenekar myspace-oldalán. A pécsi nu-jazz formáció új korongját természetesen fizikai formában is lehet kapni. Aki nem lenne tisztában a zenekarral, az nézze meg az alábbi videót, ami a XXXV. Pozsonyi Nemzetközi Jazz Fesztiválon készült tavaly novemberben, ahol a csapat egyedüli magyar résztvevőként volt jelen, és ahol az egyáltalán nem hagyományos jazz-zenéjük meghökkentette a fesztivál látogatóit:


jazz hír singas projekt