2010.01.31. 12:25 – lánggitár

The Gathering ma a Dieselben

A metálszíntér kedvenc alter csapata, a Gathering sokáig úgy tűnt, dicstelen véget ér: Anneke van Giersbergen kiválásával gyakorlatilag a zenekar arca is távozott, sok rajongó nem is tudta a többi tag nevét. Ehhez képest pláne meglepő, hogy a Gathering még létezik, a norvég Silje Wirgelend személyében új énekesnőt találtak, akivel már ki is adták a The West Pole névre hallgató visszatérésüket. Hogy mennyire is lett sikeres a kambekk, arról ma (január 31.) meggyőződhet a magyar közönség is, ugyanis a Dieselben a 19:00-ás kapunyitás után nálunk is fellép a holland többségű zenekar. A jegyár, ha nem vettünk elővételben, 5000 Ft lesz.


rock koncert hír program the gathering2010.01.30. 14:03 – SCs

Jimi él! – a hét dala

A hét dala tulajdonképpen az év dala is, de az is lehet, hogy az évtizedé. Nem azért, mert annyira jó – bár nincs vele semmi baj –, hanem mert rocktörténeti jelentőségű. Március 9-én jelenik meg ugyanis az új Jimi Hendrix-lemez, a Valleys Of Neptune, amelynek alább hallható címadó tételét nem sokkal a gitáros 1970. szeptemberi halála előtt, egészen pontosan májusban rögzítették. És ez még mind semmi, ugyanis az egyórás hosszúságú lemezen további 11 hivatalosan eddig kiadatlan, 1969-ben készült stúdiófelvétel kapott helyet. Ugye, most nem várja senki, hogy egy új Jimi Hendrix-dalt vesézgessünk…? Helyette inkább eláruljuk még, hogy az album keverését igen stílusosan Eddie Kramer végezte, aki az eredeti felvételeket is készítette, sőt, hangmérnökként az 1967-es Are You Experienced? című alaplemezen dolgozott először Hendrixszel. Egy darabka történelem. A dalt meg lehet hallgatni ezen a linken.


rock jimi hendrix a hét dala2010.01.30. 11:21 – A Lángolók

A szörfös vére - ömlesztett anyag

Ihsahn csak árnyéka Emperor-beli önmagának még mindig. A HAW egy kiváló demót jelentetett meg. A Kings Of Leon kiadott egy unalmas koncert-dvd-t. A Magnetic Fields kiadott egy folkos, akusztikus, egyszerű és kedves kis lemezt. A Surfer Blood mindent összekevert, ami az elmúlt 30 év amerikai gitárpopjában jó volt. Ömlesztett kritikák.


lemezkritika haw magnetic fields kings of leon ihsahn ömlesztett anyag ezt hallgasd surfer blood2010.01.29. 13:30 – grofbalazs

Animációs klip stroboszkópra - Jegyeket, bérleteket!

Tankcsapda, 1991, Nevelési Központ, Pécs

Az egészből leginkább csak a stroboszkópra emlékszem, ami a zenészek mögött volt a színpadon, és gyakran az egyetlen fényforrást biztosította a koncert alatt, de ez elképesztően újszerűnek és hatásosnak bizonyult, mint látványelem. Baromi jól nézett ki, ahogy Lukácsék a kb. 200 főből álló közönséggel együtt rázták a rőzsét a durva villogásban, olyan volt, mint valami megelevenedett animációs videoklip punk rock and rollra. Nagymamák és unokáik (akiken az M-es Tankcsapda-póló is térdig ér) még egyáltalán nem jártak Tankcsapdára ekkor, ezért is lehettünk ilyen kevesen, csak kétszázan, mi, rockerek.


rock tankcsapda gróf jegyeket bérleteket2010.01.29. 12:03 – lánggitár

Júliusban jön a poszt-Oasis

Liam Gallagher nemrég egy rádiós interjú során elmondta, hogy mivel már hét dala is van a testvére nélküi, ám továbrra is két Oasis-taggal működő zenekarának, így júliusban már meg is jelenhet az első lemez. "Sok dalt ezek közül még a feloszlás előtt írtam, de pár új szám azért lesz a lemezen. Áprilisban bemegyünk a stúdióba egy producerrel, csinálunk vele három dalt, és ha ő nem kúrja el, és mi sem kúrjuk el, akkor az egész lemezt vele csináljuk." - nyilatkozta a mostmár egyedüli frontember.


indie rock hír oasis2010.01.29. 10:08 – SCs

Megáll az idő

Overkill – Ironbound
(Nuclear Blast)

A Pop, csajok satöbbi óta tudjuk, hogy kétféle ember él a Földön: aki imád listákat írni, és aki nem. Az utóbbiak szót sem érdemelnek, a többieknél viszont egyértelmű – főleg a rockot, metált kedvelők esetében –, hogy előbb-utóbb felmerül minden idők legjobb riffjeinek sorrendbe állítása. A különféle zenei site-okon, magazinokban már számos példával találkozhattunk az évek folyamán. Ha én készítenék ilyet, az Overkill minimum két dallal tuti szerepelne rajta, mindkettő az 1987-es Taking Overen található: a Wrecking Crew és a Fatal If Swallowed. Ez a tény aztán meg is határozza az Overkillhez fűződő viszonyomat.

Szerintünk: (3/5)
Szerintetek: (3,3/5)

lemezkritika metál thrash overkill2010.01.29. 08:29 – lánggitár

Új Singas Project-lemez a neten

This is theater Honey címmel megjelent a Singas Project új nagylemeze, amit az elejétől a végéig meg is lehet hallgatni a zenekar myspace-oldalán. A pécsi nu-jazz formáció új korongját természetesen fizikai formában is lehet kapni. Aki nem lenne tisztában a zenekarral, az nézze meg az alábbi videót, ami a XXXV. Pozsonyi Nemzetközi Jazz Fesztiválon készült tavaly novemberben, ahol a csapat egyedüli magyar résztvevőként volt jelen, és ahol az egyáltalán nem hagyományos jazz-zenéjük meghökkentette a fesztivál látogatóit:


jazz hír singas projekt2010.01.28. 14:06 – dr_rodopszin

Kukit a netről - kölcsönkazetta #1

Az internet előtti sötét korokban úgy terjedt a zene, hogy a zenebolond spanodtól kaptál egy kazit kölcsönbe (hogy visszakerült-e vagy sem, az már lényegtelen). A szép az volt ebben, hogy olyan cuccokat is lehetett így szerezni, amelyeket magadtól sosem hallgattál volna meg. Mától újra vannak ilyen spanjaid. Mától nem egyedül nézel szembe az egymillió zenekarral. Hétről hétre magyar zenészek mondják meg mit hallgatnak mostanában, mit érdemes "kölcsönkérni".


ladytron shiina ringo kölcsönkazetta breach2010.01.28. 12:10 – Gnosis

Keleten a helyzet változatlan

Orphaned Land - The Never Ending Way of ORwarriOR
(Century Media)

Sosem voltam Orphaned Land-rajongó, velük kapcsolatosan kb. addig jutottam el, hogy a 2004-es Mabool albumukat mindenki túlértékeli. Ha egy izraeli zenekar metálkodni kezd, ráadásul nem is rosszul, mondhatni igényesen, és nem csak a zsidó-keresztény világot, hanem iszlám ízeket, ideológiát is belekever folkos és progresszív zenéjébe, ott garantált a felhajtás.

Szerintünk: (3/5)
Szerintetek: (5/5)

lemezkritika metál iszlám zsidó death orphaned land2010.01.28. 10:37 – lánggitár

Újrakezdi lemezét a Sigur Rós

A négytagú izlandi zenekar már majdnem kész volt a Með Suð I Eyrum Við Spilum Endalaust (ismertebb nevén segges lemez) címre hallgató legutóbbi lemezük folytatásával, de most a nemrég párjával közös lemezt megjelentető Jónsi Birgisson elmondta, hogy kidobták az egészet. "Nem volt új Sigur Rós-lemezünk. Elkezdtünk felvenni valamit, de eldobtuk. Szerintem az egészet újra kell kezdenünk." - nyilatkozta. A kérdésre, hogy most szünetet tart-e a zenakar, annyit válaszolt, hogy igen, mindannyiuknak gyerekei vannak. Mellesleg Jónsi március 22-én áll elő élete első igazi szólólemezével, ami a Go címet kapta.


rock hír sigur rós