2010.12.19. 10:09 – lánggitár

Slayer és Megadeth együtt az Arénában

European Carnage Tour 2011 elnevezéssel közös turnéra indul jövő tavasszal a Slayer és a Megadeth. A körút eléri Budapestet is, egész pontosan a Papp László Budapest Sportarénában lép majd fel a két thrash-zenekar április 8-án. Ha nem számítjuk az idei Big Four-turnét (ahol a fenti kettőnk kívül fellépett még a Metallica és az Anthrax), akkor a Slayer és a Megadeth barátkozása igazán október 21-én kezdődött. Ekkor történt ugyanis, hogy Kerry King Slayer-gitáros 26 év után újra csatlakozott Dave Mustaine-ékhez a Rattlehead alatt. Kevesen tudják, de King a Megadeth indulásakor a zenekar másodgitárosa volt néhány koncerten. A két zenekar koncertjére jegyek már december 21-től kaphatók a www.livenation.hu oldalon keresztül, illetve a Ticketpro országos hálózatában.


hír slayer megadeth2010.12.18. 11:00 – mista

Táncolj galambokkal! - klipmegosztás

Eheti, és egyben idei utolsó hagyományos válogatásunk kapásból három új magyar klippel indít. Itt a frusztrált és rosszkedvű Vad Fruttik, a szokásához híven sokat ugráló Bëlga, Harcsa Veronika pedig saját magával találkozik a Bin-Jip videójában. A Fujiya & Miyagi jojózik, a Stone Sour drámázik, Keith Caputo női testben ébred, vagy fordítva. Adele figyelemre méltó új számának jól sikerült klipjében pedig poharak ugrálnak és tányérok törnek. Ezen a héten pár kósza másodpercet leszámítva senki sem meztelenkedik, de kinél vannak itt galambok?


klip vad fruttik bëlga adele stone sour klipmegosztás keith caputo bin jip fujiya & miyagi2010.12.17. 23:57 – lánggitár

Elhunyt Captain Beefheart

69 éves korában elhunyt Don Van Vliet, vagy ahogy a világ jobban ismerte, Captain Beefheart. Az avantgárd rockzene egyik úttörője egy észak-kaliforniai kórházban vesztette életét, a legenda szklerózis multiplexszel küszködött. Az 1941-ben született művész korábban együtt zenélt Frank Zappával, általánossá tette a pszihedeliát és a jazzt a popzenében. Captain Beefheart nem csak a zeneiparban vitte sokra, nemrég 40 ezer dollárért keltek el festményei.


rock hír gyász captain beefheart2010.12.17. 19:48 – Hirdetés

Nyerd meg az INVASION gitárt karácsonyra!

Az INV Music Group és a Lángoló Gitárok játéka.
Harmadik, egyben utolsó fordulójához érkezett nyereményjátékunk az INV Music által felajánlott gitárért, vagy basszusgitárért, amin akár már a jövő héten tekerhet az a szerencsés nyertes, aki helyesen válaszol mindhárom kérdésre, és bejelöli ismerősként az INV Musicot a Facebookon. Ha most akarsz elkezdeni gitározni, vagy már zenélsz, de jól jönne egy új hangszer, ez a játék neked szól!


játék invasion2010.12.17. 14:28 – Hirdetés

Ingyen cd csomag karácsonyra az EMI Music Servicestől

Az EMI Music Services felajánlott két darab karácsonyi cd csomagot benne olyan zenekarok legfrissebb albumaival, mint az Isten Háta Mögött, az EZ Basic, az Óriás, a Soerii & Poolek, a Trousers, az Amorf Lovagok (képünkön) vagy Kardos-Horváth János gyermeklemeze. A játékban való szészvételhez nem kell mást tenni, mint lájkolni mind a Lángoló Gitárok, mind az EMI Music Services Facebook-oldalát (tehát nem ezt a posztot, bár annak is örülünk). Sorsolás december 23-án.


játék2010.12.17. 13:51 – Hirdetés

Makám & Kolinda - 30 éves jubileumi koncert

E két zenekar neve kollaborációja révén sokak tudatában egyetlen mitikus együttessé forrt össze, de nem véletlenül: a Makám és Kolinda az 1980 és 1984 közötti időszakban a legnagyobb világzenei fesztiválok sztárzenekaraként járta be a világot – világzenét játszva a world music fogalom megszületése előtt. Zenei elődként a Kolinda a Kárpát-medence zeneiségét, és a Balkán ritmus- és dallamvilágát képviselte Dabasi Péter kompozícióin és népdalfeldolgozásain keresztül, addig a C.S.Ö. (Creativ Stúdió Öt) improvizatív kamarazenéje, a kortárs dzsessz és az észak-indiai klasszikus zene hatása tükröződött Krulik Zoltán szerzeményeiből. Fúziójuk eredményeképpen rövid, négyéves fennállásuk alatt bejárták Nyugat-Európát és két lemezt készítettek Hollandiában a Munich Records gondozásában Makám és Kolinda (1982) és On the Way (1984) címmel.


program makám kolinda2010.12.17. 12:00 – lánggitár

Kanye West is karácsonyozik

A változatosság kedvéért a nemrég új lemezt kiadó Kanye West is megjelentetetett egy karácsonyi dalt. A rapper stílszerűen a Christmas in Harlem címed adta szerzeményének, amiben a harlemi Dipset kollektíva pár tagja is vendégeskedik. West eredetileg a mikroblogjára rakta ki a dalt, iTunesról is megvásárolható mától, és mellesleg itt is meghallgatható.


hír kanye west hip hop2010.12.17. 08:00 – lánggitár

Mike Portnoyt kirakták az Avenged Sevenfoldból

Mike Portnoy közleményben tudatta a világgal, hogy 2011-től már nem játszik az Avenged Sevenfoldban, a zenekar ugyanis a tervek szerint halad tovább jövőre, amiben Portnoy már eredetileg sem szerepelt. A dobos elmondja, hogy mennyire izgalmas volt ott játszani, színpadra állni velük nap mint nap, és nagyon örült, hogy részese lehetett ennek a családnak, részese lehetett az Avenged Sevenfold történetének. Szomorú, hogy vége van ennek a történetnek, de most az eljövendő sok-sok új projektre koncentrál, amikről egyelőre semmi információ nincsen, ahogy arról sem, hogy az Avenged Sevenfoldban ki fog ezután dobolni.


metál hír avenged sevenfold