2010.12.26. 15:42 – _fá_

Karácsony gatya nélkül

Bobafett, Bobakrome, Zomblaze @ Y2K, Nyíregyháza, 2010. december 25.

Bobafették Nyíregyházán kis túlzással olyanok, mint a 30Y Pécsett, vagy a Tankcsapda Debrecenben. A hazai pálya mindig ad valami pluszt, ami mindenképp több annál, mint a tény, hogy a fellépő zenekar a nagy létszámú baráti társaság miatt részegebb az átlagosnál. Megfelelő körülmények között sokkal inkább emlékeztetnek ezek egy jó nagy család összeborulására. Bobafett esetében ez valami olyasmi, mint amikor a ritkán látott világot járt nagybácsi hazanéz sok év távollét után, ellenőrzi mizu, és elmeséli, mi történt vele a legutóbbi találkozás óta.


nyíregyháza hip hop koncertbeszámoló bobakrome bobafett zomblaze2010.12.26. 09:24 – lánggitár

Ingyenlemezek karácsonyra

Többször adtunk már hírt itt a Lángoló Gitárokon Damon Albarn Gorillaz projektjének új albumáról. Először arról, hogy Albarn új szerelmén, az Ipadjén készíti az anyagot a Gorillaz turnéja alatt, majd arról, hogy a végeredményt ingyen tárja majd a közönség elé, méghozzá karácsonykor. Hogy tényleg egy kütyün készült-e a lemez az elmúlt bő egy hónapban, azt igazából csak Albarn és az tudja, aki játszik rajta, viszont az biztos, hogy tényleg ingyen van. Legalábbis annak, aki tagja a Sub Division nevű rajongói klubnak, mert a normál halandó hivatalosan csak meghallgathatja a The Fallt, le nem töltheti, és még ehhez is az e-mail címét kell adnia. Viszont mivel ez ajándék akar lenni, így nem elégedetlenkedünk többet. Itt lehet elérni a lemezt.


pop rock metál hír gorillaz insane kaxons2010.12.25. 09:19 – lánggitár

Havonta egy dalt akar kiadni jövőre a Flaming Lips

Terveik szerint a Flaming Lips 2011-ben teljesen más módját választja a zenekiadásnak, mint amit eddig csináltak. Havonta egy dalt akarnak írni, majd azt rögtön meg is akarják jelentetni. Hogy milyen formában, az Wayne Coyne énekes még nem tudja, lehet letöltés lesz, lehet bakelit (vinil) kislemezen, az is lehet, hogy zabpelyhes dobozokban, de az is, hogy maguk által kreált kis játékok kiséretében. Január végén kezdik majd a munkát, összejönnek otthonaikban vagy valahol máshol a másik három taggal, megírják a dalt, közben filmen dokumentálják, majd ki is adják. Coyne szerint normális lemezkészítési módszer sem unalmas, de most valami mást akarnak kipróbálni, mert nem lenne jó újabb két évet eltölteni ugyanazzal a 13 dallal.


pop rock hír flaming lips2010.12.24. 11:00 – mista

A szeretet ma este a törvény - karácsonyi klipmegosztás

Rendhagyó klipmegosztás az eheti: vannak itt új klipek, régi klipek, sőt, nem csak klipek. A közös bennük, hogy valamilyen formában mindegyik dal a karácsonyról szól. Nem a legidegesítőbb és nem is a feltétlenül a legjobb karácsonyi klipek és dalok ezek, pusztán egy közepesen random válogatás, aminek legfontosabb vezérlőelve az volt, hogy ne az ezerszer hallott és látott tételeket vonultassuk fel újra. Szerintünk minden szempontból jobb lenne ezeket olyan rotációban hallani idén karácsonykor, mint a Last Christmast fogjuk. Hurts, James Brown, Brian Setzer, The Ramones, Coldplay, Run-DMC, Lady Gaga, Soerii & Poolek, The Darkness és még mások is. Tessék csak, tessék, pláne, hogy még Lemmy születésnapjáról is megemlékezünk!


the pogues the ramones karácsony brian setzer klip coldplay the darkness lady gaga run dmc lemmy james brown hurts corey taylor klipmegosztás soerii es poolek ten benson kirsty mccoll2010.12.24. 09:59 – lánggitár

A középső ujj karácsonya

Karácsony apropójából a Middle Finger Club két csapata, a Wrong Side Of The Wall és a Plastic Bitch elkészített egy-egy akusztikus dalt. Bár a számok valószínűleg nem ismeretlenek az MFC közönségének, mindkét zenekar új megközelítésbe helyezte a számokat. A Plastic Bitch a Red And Blue-t választotta, ebből készítették el a For Frannie Sharon Dupree akusztikus verzióját Winkler Flóra, Paint The Lilies-énekes közreműködésével, a WSOTW pedig a Bath In Slime-ból kreált egy lebegős, de egyáltalán nem könnyed verziót. A dalok premierjét most tartjuk itt a Lángoló Gitárokon, holnaptól pedig bárki ingyen letöltheti azokat a zenekarok webes elérhetőségeiről.


exkluzív plastic bitch wrong side of the wall2010.12.23. 12:43 – Sz.A.

A 35 éves Motörhead - London Calling 13.

Motörhead @ Brixton Academy, London 2010. november 27.

21:31. Brixton Academy, London. „We are Motörhead, and we play rock and roll”, és elkezdődik a koncert, amire több mint fél éve várok. A 35 éves jubileumi turné egyik utolsó állomásán ránézésre teltház van, és hál’ Istennek a közönség sem alszik, mint oly sok koncerten ebben a városban. A körülöttem állók az első sorokban legalábbis semmiképp.


koncert motörhead london calling2010.12.23. 10:16 – lánggitár

Életműdíjat kap a Ramones

2011. február 12-én, egy nappal az 53. Grammy-díjátadó előtt jövőre is kiosztják az életműdíjakat Los Angelesben, amit ezúttal Julie Andrews, Dolly Parton és Roy Haynes mellett a Ramones is megkap. A punkzenekar lesz az első olyan életműdíjas, akik előtte soha nem kaptak semmit a normál Grammyk során. A Ramones eredeti felállásból ma már csak a magyar származású Tommy Ramone dobos él. Joey Ramone énekes 2001-ben, Johnny Ramone gitáros 2004-ben halt meg rákban, Dee Dee Ramone pedig 2002-ben adagolta túl magának a heroint. Rajtuk kívül még Marky, Richie, Elvis és C. J. voltak a Ramone család tagjai az évek során.


punk ramones hír2010.12.22. 15:08 – Hirdetés

Hol Lesz Karácsonykor A Rendőrség?!

A hagyományokhoz híven idén sem marad el a Gumipop Indie Karácsonya. A koncepció változatlan, csak a helyszín új: december 26-án a Corvintető nagytermébe érkezik minden magát egy kicsit is az indie színtérhez tartozónak valló zenekar. Ezen az estén azonban nem saját számaikkal, hanem feldolgozásokkal állnak majd a színpadra többek között a The Pills, a Népi Papa és a Haverok, a Hammer of Gods vagy a Lo-Fi Stereo tagjai. Sőt! Külön erre az estére állt össze az ország első indie szupergrupja, a Hol van ilyenkor a rendőrség!? A Hangmás három tagjával – Minda Endre (ének), Pogár László (gitár) és Kabai Gergely (szinti) – illetve a nevet fordító Radio Panic basszusgitárosal Sívó Dániellel és az EZ Basic dobosával, Tóth Andrással felálló zenekar a legnagyobb punk-feldolgozásokkal készül. A srácok csak ezen az egy estén lépnek fel ebben a formában, máskor nem lehet bepótolni az élményt.


indie program szilveszter2010.12.22. 10:32 – _fá_

Ami már túl durva volt az MTV-nek - betiltott videók

Bármilyen hihetetlen, annak idején az MTV még nem valóságshow-csatornaként működött, hanem komoly ízlés, és véleményformáló médiumként, ami Youtube és társai híján az új videóklipek legfontosabb forrása volt. Épp ezért akár azzal is fel lehetett kelteni a figyelmet, ha egy csatorna megtagadja a vetítését egy adott rövidfilmnek. Ezek tartalmáról sok esetben csak legendák keringtek, de ma már természetesen bárki előtúrhatja őket. Ennek kapcsán a Hollywood Reporter készített egy listát a tíz legvitatottabb betiltott klipről. Azzal nem árulunk el nagy titkot, hogy a listán Madonna képviselteti magát legtöbbször, a teljeshez klikk a továbbra!


lista duran duran enrique iglesias mia the prodigy madonn mörley crüe garth brooks2010.12.21. 09:26 – lánggitár

Márciusban új Green Day-lemez?

Az Amazon.com-on már előrendelhető egy 2011. március 15-i Green Day-kiadvány, aminek Awesome as Fuck a címe, ráadásul duplalemezként van feltüntetve. Azt még nem tudni pontosan, milyen jellegű kiadvány lesz ez, mivel a zenekar még most sem döntötte el, tényleg akar-e koncertlemezt kiadni a már kezdetektől rögzített 21st Century Breakdown albumukat bemutató turnéról. A Green Day 2006-ban már adott ki élő felvételt, Bullet In A Bible címmel, de az természetesen még csak az American Idiot, és az azt megelőző lemezek dalait tartalmazza.


rock green day hír2010.12.21. 08:01 – Hirdetés

Taljesen megfelelo a hangulat

Az idei szilveszter az elmúlt évekhez képest lássuk be, egyelőre nem sok izgalmat tartogat. Ebben a mezőnyben tehát jelentőséggel bír, hogy az újév előestéjén nyitva tart a frissen felújított Szikra mozi, amivel kapcsolatban nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy bizony egy laza mozdulattal beült Budapest legstílusosabb koncerttermének posztjára az amerikai városok ilyen-olyan előadótermeinek mintájára kialakított enteriőrrel (és akusztikával!).


program szilveszter