2010.12.31. 11:30 – mista

Vigyél egy buliba - szilveszteri klipmegosztás

Drága lányok és fiúk! Ma este, speciális, most már tényleg utolsó idei klipmegosztásunk témája a szilveszter. Ez azonban nem azt jelenti, hogy szilveszterről szóló zenés videókat mutogatunk nektek, amikben emberek konfettit szórnak egymásra pezsgőzés közben, hanem összeszedtünk huszonöt olyan dalt, ami jól jöhet a ma esti buli során. Esztrádműsorunkban van diszkó, rock, metál, house, techno, hiphop, és még akár ezek véletlenszerűnek tűnő keveredése is, minden csak az alkoholszinttől függ. Komolyságra senki se számítson, szerintünk a felsorolt dalok mindegyike vicces (esetleg nevetséges) valamiért, ráadásul azért nagyrészük még jó is. A Lángoló Gitárok ezekkel a számokkal kíván ma estére jó bulit minden olvasójának! És persze várjuk ötleteket, hogy mi az, amit még igazán belepakolhattunk volna a listába.


szilveszter klip klipmegosztás2010.12.30. 10:14 – lánggitár

Dalok, amik majdnem tönkretettek albumokat

A zeneiparban viszonylag kevés dolog történik a két ünnep között, úgyhogy mindenki azzal van elfoglalva, hogy csinálja a teljesen szubjektív, de általában érdekes listáit. Az esetek többségében nem is maga a lista érdekes, hanem a szempont, amiből vizsgálják a zenét. Az A.V. Club okosai most épp kitalálták, hogy nagyszerű albumokról keresnek rossz dalokat, amik alapesetben akár az egész zeneélményt tönkretették volna, ha nem ilyen nagyszerű a környezetük. A megtekintéshez tehát katt a továbbra, nézzétek meg azt a 24 trekket, amiket csak a környezetük mentett meg!


lista the beatles michael jackson prince wilco2010.12.30. 08:30 – Kovács M. Norbert

Ice-T-t fordít a médiahatóság

Az új médiatörvény elfogadása miatt aggódók a napokban olvashatták a rendkívül megnyugtató hírt, miszerint L. Simon László, a parlament kulturális és sajtóbizottságának elnöke az MTI-nek elmondta: a médiatanács csak a fokozatosság és az arányosság elve alapján szabhat ki bírságokat. Meg úgy egyébként is nagyjából arról szólt az egész, hogy nyugi van gyerekek, nem kell itt félni semmitől sem.

Hogy ennek szellemében mi lesz január elseje után, azt még 2 napig nem tudjuk, az viszont biztos, hogy az ORTT ősszel megalakult jogutódja a Tilos Rádióval már összeakasztotta a bajszát (igaz, nyilvánvalóan még nem az új, hanem a régi, '96-os törvény alapján). Mint arról cimboránk, a comment:com beszámol, az NMHH vizsgálatot indított a rádióval szemben, mivel "valakinek nem tetszett, hogy a Tilos Rádió szeptember 2-án délután előzetes figyelmeztetés nélkül leadott 'egy kiskorúak erkölcsi, szellemi és pszichikai fejlődésére hátrányos hatású' Ice-T számot". A pontos részletek itt találhatók, nagyon izgalmas, a dokumentum végén pedig még egy csodálatos Ice-T-fordítás is olvasható, by NMHH.


vélemény rap ice t2010.12.29. 16:50 – gihi

Keményen bánunk mindenkivel – Kollaps-interjú

A Kollaps zenekar elkészítette első videoklipjét, a Red Bull Made in Garage támogatásával a Confused című számukhoz. A klip rávilágít arra a helyzetere, amikor nem a pénzért prostituálja magát valaki, hanem csupán olyan élvezetet keres, ami eléggé aberrált ahhoz, hogy szexuális vágyait kielégítse. A forgatásról, a rendszeres tagcserékről és az orosz maffiáról beszélgettünk Tooffal és Stanislavval. (A zenekar december 30-án lép fel a Corvintetőn a Turbo és az Óriás társaságában.)


indie interjú rock kollaps2010.12.29. 10:40 – Dankó János

Kövér disznók támadnak

30Y – Városember
(Megadó Kiadó)

Nem túl szerencsés dolog Pécsről alternatív popzenekart indítani, hiszen van/volt ott egy név, amelyik nem csak a város, hanem egy egész korosztály és közeg hangulatát, ízlését meghatározta. A Kispál és Borz hiába nem létezik már, egy ideig még biztosan meghatározó elem lesz a hazai zenei kultúrában, így egy rajta felnőtt zenekar, nem csak a saját, hanem az ő terheit is cipelheti. A 30Y sikeres zenekar, és a Városember leginkább ezt tisztázza le, de amúgy inkább egyszerűen csak jó zene.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (3,7/5)

lemezkritika pop rock 30y2010.12.29. 08:00 – A Lángolók

Szokatlanul sok átfedés - 2010 legjobbjai szerintünk

A Lángoló Gitárok a bevett szokásokkal ellentétben tényleg az év legvégén összegzi az elmúlt 365 napot. Tavalyhoz képest meglepően sok átfedés található a szerkesztőség idei kedvencei között, ezt betudhatjuk annak, hogy egyre inkább egységesül az irányvonal, vagy annak is, hogy rossz volt az idei felhozatal, és mindenki belekapaszkodott abba a kevés jóba. (Mellesleg, ha összesítenénk, akkor a képünkön is látható Arcade Fire The Suburbs lemeze vinné el idén a pálmát nálunk.) Azért van, ami nem változik, például idén is akadt két renitensünk, akik nem voltak hajlandóak csak idei lemezeket írni, nekik lehet ajánlani párat 2010 felhozatalából, és amúgy is, írja le mindenki, hogy mi maradt le, minek nem kellett volna felkerülnie, illetve leróható a tisztelet a remek ajánlatokért.


lista best of 20102010.12.28. 18:06 – Hirdetés

Nyerj jegyet Turbo- és Óriás-koncertre!

December 30-án lép fel együtt a Corvintetőn az Óriás, a Turbo és a Kollaps. Erre az elő szilveszteri koncertre lehet jegyet nyerni, ráadásul igazi belépőözön lesz, ugyanis öt ember juthat be ingyen a bulira. Nem kell más tenni hozzá, mint felmenni a Lángoló Gitárok Facebook-oldalára, és lájkolni minket (aki ezt már megtette régebben, annak természetesen nem kell megismételnie).


játék program óriás turbo2010.12.28. 11:30 – lánggitár

ABBA-reunion a láthatáron?

Lehetségesnek tart egy közös fellépést egykori társaival Agnetha Fältskog, az ABBA együttes egyik énekesnője (képünkön ő balról a harmadik). "Újra összeállni egyszeri alkalommal - talán egy jó célért -, nos ez olyan dolog, amit szerintem mindannyian el tudunk képzelni" - mondta az énekesnő az M című női magazinnak 25 évvel azután, hogy az ABBA befejezte pályáját.


pop hír abba2010.12.28. 09:46 – lánggitár

Szilveszteri koncertek a Vörösmarty téren és a Nyugatinál

A főváros két forgalmas csomópontján, a Vörösmarty téren, valamint a Nyugati téren is ingyenes szabadtéri koncertek lesznek szilveszter este. A Vörösmarty téri Jazz Színpadon 19 órakor a Kardos Négyes kezdi a programot. A fiatal zenészgeneráció képviselői által alkotott csapatot a kreativitás, a műfaji nyitottság jellemzi, a popularitás a dzsesszre jellemző igényességgel párosul. Repertoárjukban szerepelnek filmzenék hangulatát idéző darabok, akusztikus felfogású számok és erős népzenei, elsősorban délszláv, klezmer hatású kompozíciók is.


zene koncert program