2010.02.07. 17:22 – -dj-

Majdnem Sear Bliss: I Divine - a hét dala

Talán akkora hírverés nem volt körülötte, ami a Sear Bliss underground mivoltának köszönhetően nem is csoda, de 2009-ben a zenekar tagsága távozott Nagy András (ének, basszusgitár, zenekarfőnök) vezetése alól. A helyzet bizonyára ennél komplikáltabb, és a fogalmazás sem feltétlenül helyes, de a lényeg, hogy a zenészek alapítottak egy új zenekart I Divine néven, Tóth Balázs, Tesstimony-énekes beszállásával. Már új dalok is hallhatók tőlük, ezek közül a Sculptures to Vanish a hét dala nálunk.


metál black sear bliss a hét dala i divine2010.02.05. 14:59 – grofbalazs

Nekifut, de nem ugrik - Jegyeket Bérleteket!

Pearl  Jam, 1996. november 17., Budapest Sportcsarnok

Ülőhelyem volt, így egy színházi távcső segítségével vettük szemügyre Eddie tokáját és  Jack Irons öreges dobolását. A Red Hot Chili Peppershöz hasonlóan a Pearl Jam is csak egyszer járt eddig Magyarországon, de az az egy alkalom pont a zenekar pályaívének hullámvölgyébe esett (a RHCP meg ugye a teljesen felejthető One Hot Minute anyagával, Frusciante-mentesen jött ide). Eddie Vedder nekifutott, de végül nem ugrott be a tömegbe a tízezer embert megénekeltető Alive alatt, talán ez jellemzi a legjobban az egész műsort. Mindenesetre jó volt látni nemzedékem egyik emblematikus amerikai sztáregyüttesét, de sajnos a koncertre sokkal kevésbé emlékszem, mint arra a kommandósok általi, mindössze pár perces igazoltatásra, amit hazafelé a Keleti Pályaudvarnál, vonatra várva szoptunk be, és amelyben az egyik haverom kontaktlencsetartóját roppant gyanús, drogszerű objektumként méricskéltek a rend őrei.


rock pearl jam gróf jegyeket bérleteket2010.02.05. 11:42 – A Lángolók

Füstös, ikergitáros metál – ömlesztett anyag

A Priestess tökéletes elegyét adja a rock & rollnak, a stonernek, és az ikergitáros heavy metalnak. A Brunettes változott, de rossz irányba. A Hadouken! olyan, mintha egy B oldalas pénz szűkében elkeseredetten Prodigy-lemezt adott volna ki. A Midlake szárnyaló dallamokkal próbál hatni. A Yeti Lane kijött egy olyan semmilyen albummal. Ömlesztett kritikák.


lemezkritika hadouken midlake ömlesztett anyag priestess ezt hallgasd brunettes yeti lane2010.02.05. 10:20 – lánggitár

Mostmár tényleg stúdiózik a Strokes

A finoman szólva is hosszúra nyúlt szünet után a Strokes végre hivatalos jelét is adta, hogy szeretne negyedik lemezt is. Olyan hivatalos, hogy a zenekar hivatalos oldalán jelentette be, hogy február 1. óta New Yorkban stúdióznak, ráadásul megnevezték a producert is: Joe Chiccarelli az, akinek az ajánlólevelében olyan nevek szerepelnek referenciaként, mint a U2, Björk, vagy Beck.


indie hír the strokes2010.02.05. 08:46 – lánggitár

Új Saint Vitus-album

A Saint Vitus 1984-ben adta ki első nagylemezét, 1995-ben pedig az utolsót, aztán feloszlott. Jellep pillanatban viszont ismét aktív Dave Chandler gitáros és csapata, amiben Scott "Wino" Weinrich az énekes. Aki kiváncsi rájuk élőben az legközelebb február 15-én nézheti meg a legendás doomzenekart a bécsi arénában. Chandler egyelőre csak ezt a turnét, illetve a nyári fesztiválozást tartja fontosnak, viszont nem zárja ki, hogy akár új lemezt is felvegyenek, sőt, már beszéltek is róla, még ha konkrétumok nélkül is. Meglátják mi lesz a sok koncert után, lehet hogy megint befejezik, de az is lehet, hogy mennek a stúdióba. Ilyenek élőben most az öreg rockerek:


metál hír doom saint vitus2010.02.04. 13:25 – lánggitár

Újra Budapesten a Megadeth

Június 20-án kilenc év után ismét Budapesten, egész pontosan a Petőfi Csarnokban ad koncertet a Megadeth. Az annak idején a Metallicában kezdő, majd onnan nagy ívben repülő Dave Mustaine bezzegzenekara ugyan nem a klasszikus felállással érkezik, de mivel a zenészek kiválóak, és a főember sem változott, így nem panaszkodhat senki. Az 1983-ban alakult együttesnek tavaly jelent meg a 12. nagylemeze, ami színtiszta vissza a gyökerekhez thrash metal lett. Ezt mutatják majd be ezen a nyári napon a magyar közönségnek, de erősen csodálkoznánk, ha nem a klasszikus dalokra épülne a műsor. Mellesleg, ha azt nézzük, hogy a Metallica meg május 14-én koncertezik nálunk, akkor már csak a Slayert és az Anthraxet kellene valahogy idecsalni, és így a nagy klasszikus thrash négyes összes tagja fellépne ugyanazon évben az országban. Ha már a Sonisphere fesztivált nem sikerült leszervezni ide, ahol egy este kapja meg a közönség az összeset.


metál hír thrash megadeth2010.02.04. 13:13 – dr_rodopszin

Nyamvadt blues - kölcsönkazetta #2

Az internet előtti sötét korokban úgy terjedt a zene, hogy a zenebolond spanodtól kaptál egy kazit kölcsönbe (hogy visszakerült-e vagy sem, az már lényegtelen). A szép az volt ebben, hogy olyan cuccokat is lehetett így szerezni, amelyeket magadtól sosem hallgattál volna meg. Mostantól újra vannak ilyen spanjaid. Mostantól nem egyedül nézel szembe az egymillió zenekarral. Hétről hétre magyar zenészek mondják meg mit hallgatnak mostanában, mit érdemes "kölcsönkérni".


idoru road acdc sólstafir buttercup judge kölcsönkazetta2010.02.04. 10:53 – _fá_

Szentimentális tánczene

Hot Chip – One Life Stand
(EMI)

A Hot Chip már csak azért is szimpatikus zenekar, mert a manapság bevett szokásokkal ellentétben nem pár hónapos Myspace-karrier után került elő, hanem viszonylag lassan építkezve jutott el oda, hogy a 2006-os Warning lemezével világszerte jól csengővé váljon a londoniak neve. Az album ugyan meghozta a viszonylagos áttörést, de a slágerdalokon kívül nem lett igazán emlékezetes, ráadásul a zenekar által a lehető leggeekebb módon prezentált elektropop úgy tűnt, mintha patikamérlegen lett volna előállítva. A 2008-ban kiadott Made in the Dark már tartalmazott lépéseket a jó irány felé, de azt, hogy a Hot Chip a '10-es évek releváns popzenekara lesz-e, egyértelműen a One Life Stand dönti el.

Szerintünk: (4,5/5)
Szerintetek: (4,5/5)

lemezkritika pop hot chip elektro ezt hallgasd