2010.02.14. 10:36 – Dankó Gábor

A nőgyilkos és a madárember - klipmegosztás

A héten csak olyan klipek gyűltek össze, ahol a zenekarok zenélnek, jobb esetben pedig van valami sztori is hozzá. Egyedüli kivétel ez alól a Sigur Rós énekesének szólóprodukciója, bár ott is vehetjük a dobozcsapkodást zenélésnek. Szóval lesz ma Depresszió, Orphaned Land, Priestess, Dark Tranquillity, Spoon és Shapat Terror. Utóbbihoz 3D-s szemüveg is kell. Lehet nézni!


depresszió klip dark tranquillity spoon shapat terror klipmegosztás orphaned land priestess jónsi2010.02.13. 14:49 – A Lángolók

Válogatott depresszió – ömlesztett anyag

A Depresszió idén tízéves, válogatással ünnepelnek. Rob Zombie kiadott egy újabb unalmas szólólemezt. Az Apparatjik egy supergroup, de alig lehet hallani róluk. Sivert Høyem a norvég Madrugada énekese volt, most a harmadik szólólemezével jelentkezik. A Yeasayer a brooklyni indie-színtér egyik legjelentősebb zenekara. Ömlesztett kritikák.


lemezkritika depresszió rob zombie yeasayer ömlesztett anyag ezt hallgasd apparatjik sivert høyem2010.02.12. 14:27 – grofbalazs

Műhó és bikavér - Jegyeket bérleteket!

Type O Negative, 1997. július 19., Budapest, Petőfi Csarnok

Az October Rust volt az aktuális lemez, amivel kapcsolatban még a rádióbarát jelző is felmerül, de erről majd később. A koncert előtt az MCD lemezboltban volt egy dedikálás, ahol nem csak aláfirkantották a jegyemet, de Pete Steele még fel is állt a székből, és így, két méteresre tornyosulva fogott kezet velem, amin eléggé meglepődtem. Még ennél is jobban meglepődtem azon, hogy a légkondicionált lemezboltban miért izzad, mint a ló, ahogy ez a mellékelt fotón is látszik. Valamiért eszembe nem jutott volna, hogy bárki megizzadhat bárhol, ha bizonyos kemikáliákat vesz magához rendszeresen. Az óriás mögött egy szőke metál-lady üldögélt egykedvűen, talán az egyik a My Girlfriend’s Girlfriendben megénekelt játszótársak közül.


rock metál gróf jegyeket bérleteket type o negative2010.02.12. 12:57 – lánggitár

Vikidál nélkül alakul újjá a Dinamit

A Dinamitot 1979-ben alapították a Skorpió, a P-Mobil és a Mini tagjai. Rövid élete alatt (1982-ben oszlottak fel) összesen két kislemeze és két nagylemeze jelent meg az együttesnek, de mindegyik hatalmas példányszámban fogyott, így igazi sztárzenekar lett belőlük. A feloszlás óta csupán tavaly, december 28-án játszott egy koncertet a csapat, de már (a jelenleg csődben lévő) Vikidál Gyula énekes nélkül. Vikidál már a 25. évfordulót sem vállalta be, így a zenekar új énekest keresett, akit meg is talált Kálmán György személyében. Vele alakul újjá a Dinamit, az első koncertjük pedig február 20-án lesz a Petőfi Csarnokban. A hírek szerint a zenekar nem csak erre a rendhagyó koncertre áll össze, hanem folyamatosan dolgozni fog és még várhatóan ebben az évben egy új albumot is kiad. Múltidézésért katt a továbbra:


rock hír program dinamit2010.02.12. 09:44 – Tóth Dávid

Komoly válságban a lemezeladás

Interjú Roger Faxonnal, az EMI Music Publishing elnök-vezérigazgatójával

A zene legális felhasználásának védelméről tárgyalt Magyarországon az EMI Music Publishing (zeneműkiadó) elnök-vezérigazgatója. Roger Faxon az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium EU-ügyekért felelős szakállamtitkárával, Fazekas Judittal, valamint a Szabadalmi Hivatal és az ARTISJUS Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület vezetőivel folytatott tárgyalásokat, hogy a legális zenefelhasználás és a szerzői jogok terén megerősítse a magyarországi tevékenységet.


interjú zeneipar emi lemezipar roger faxon2010.02.12. 08:41 – lánggitár

Extrákkal dúsított Raw Power

Április 13-án a Columbia/Legacy kiadó kiadja az Iggy and the Stooges klasszikusának bónuszokkal felpumpált változatát. a Raw Power: The Legacy Edition néven futó pakk az alap lemez újrakeverése mellett a David Bowie által kevert eredeti verziót is, a kettes sorszámú CD-n pedig egy 1973-as atlantai koncertfelvétel kap helyet, kiegészítve két eddig kiadatlan Stooges-dallal: a Doojiman egy Raw Powerről lemaradt szerzemény, a Head On pedig egy stúdióban elhangzott próba alkalmával lett felvéve. Ehhez jár természetesen egy 24 oldalas könyvecske is, fotókkal, és írásokkal, ahogy azt illik. Mégérdekesebb azonban a Legacy Edition április 27-én megjelenő deluxe-kiadása, ami egy harmadik, és egy negyedik diszket is magába foglal. Az egyik a Rarities, Outtakes, & Alternates From the Raw Power Era lesz, nyolc Stooges-ritkasággal, amiből ötöt eddig sehol nem lehetett fellelni, a másik pedig egy fél órás dokumentumfilm, The Making of Raw Power címmel. Lehet spórolni.


punk rock hír the stooges2010.02.11. 14:54 – lánggitár

A Warner letiltja a streamelt ingyenzenét

A Warner nyilvánosságra hozta azt a tervét, hogy leállítja a hozzájuk tartozó zenekarok lemezeinek az ingyen streamelhetőségét. (A stream azt jelenti, hogy a hallgató nem tölti le a gépre a dalokat, hanem online hallgatja meg azokat.) Olyan oldalakat érint az ügy, mint a Spotify, We7 és a Last.FM, de valószínűleg a Myspace is áldozatul esne, mivel ott is meg lehet hallgatni ingyen rengeteg lemezt. A kiadó ezt azzal indokolja, hogy nagyon rosszat tett számukra, hogy engedélyezték az ingyen streamet, szerintük ez is az egyik oka a vásárlások visszaesésének. A hírek szerint amit már egyszer meg lehetett így hallgatni, azt nem veszik le, viszont többet nem raknak fel, így pl. a Muse, az R.E.M., vagy a Red Hot Chili Peppers új lemezét sem hallgathatjuk online a jövőben.


hír warner ingyenzene2010.02.11. 14:00 – mista

A zenei kontinuitás jegyében

Néhány hete írtunk a Médium, Hang, Esztétika című könyvről, az első szakmai igényű, magyar nyelvű kötetről, ami tudományos keretek közt, ugyanakkor olvasmányosan foglalkozik az elektronikus zenével, valamint az elmúlt években-évtizedekben a zene területén történt technológiai változások kulturális hatásaival. Miután a hazai sajtó viszonylag szélesnek mondható körben foglalkozott a könyv megjelenésével, hamarosan sor kerül a kötet első szakmai bemutatójára is, most szombat este a Krétakör Bázison.


könyv hír elektronikus krétakör médium hang esztétika2010.02.11. 13:04 – lánggitár

A Strokes szeptembertben reménykedik

Fab Moretti, a zenekar dobosa hírt adot a stúdióból. Az ugye tudvalevő volt, hogy a Strokes elkezdte negyedik lemezének felvételeit, a szülővárosukban, New Yorkban, de most mint kiderült, szeretnék, ha idén szeptemberre már el is készülne a rég várt produkció. "Már felvettük egy csomó dal alapját, most csak futkosunk körbe, mint kölykök az édességboltban. A stúdióban mindenki szabad kezet kap, megnézzük, melyikünk áll elő a legjobb ötlettel. Dalokat szerezni olyan, mint biciklizni."


indie hír the strokes