2010.02.21. 10:23 – lánggitár

Instrumentális posztrock japánul és magyarul az A38-on

A japánok általában maguknak csinálnak zenét. Kevés olyan együttes van, akik kijutnak a szigetekről, és ténylegesen ismertek lesznek, ugyanis a nyugati fül számára sokszor igen emészthetetlen, amit csinálnak. A Mono zenéje nem ilyen. Az 1999-ben alakult csapat instrumentális posztrockot játszik, és mivel a stílus jelenleg virágzik az undergroundban, ráadásul ők már lényegében veteránoknak számítanak a több mint tíz évükkel, így elég népszerűek is. Ötödik stúdiólemezük tavaly jött, ki ezt mutatják be az A38-on február 22-én, ahol a Rising Sound sorozat keretében lépnek fel.


hír program mono posztrock pozvakpowski2010.02.20. 12:06 – A Lángolók

Kosztolányi után szabadon - ömlesztett anyag

Az Esti Kornél talán nem azt mutatja meg, milyen is lesz a magyar popzene a következő tíz évben. Fyfe Dangerfield az énekese a kellemesen elborult, de azért popérzékeny angol Guillemotsnak, és a lemeze is ilyen. A HIM változtatott, de talán nem a legjobb irányba. A Lightspeed Champion kellemes kis hallgatnivaló, a Soft Pack pedig elsőlemezes fiatal zenekar San Diegóból. Ömlesztett kritikák.


lemezkritika him lightspeed champion esti kornél ömlesztett anyag ezt hallgasd fyfe dangerfield soft pack2010.02.19. 15:37 – grofbalazs

Elsőbálozni Moby Dickre - Jegyeket bérleteket!

Moby Dick, 1990. szeptember 5., Pécs, Nevelési Központ  

Életem első nagykoncertje, és mint ilyen, több újszerű tapasztalattal szolgált. Az azóta eltelt húsz év alatt szinte teljesen kihaltak azok a létformák, amik akkor egy ilyen rendezvény előtt kötelezően bukkantak fel a környéken, hogy ott már délutántól sajátos tevékenységet folytatva készüljenek az esti műsorra. Az egyik ilyen tevékenység a folyamatos kéregetés volt: tarajosan vagy hosszú hajjal, magas szárú Pumában vagy bakancsban lejmolni, hátha összejön a 120 forint a jegyre (vagy legalább ennek a töredéke almaborra).


metál moby dick gróf jegyeket bérleteket2010.02.19. 11:01 – lánggitár

Egyslágeres No Doubt

Gwen Stefani hosszúra nyúlt szólókarrierje, és számolatlan ígérgetés után most olybá tűnik, hogy tényleg készül az új No Doubt-lemez. Az énekesnő szerint a visszatérést a '80-as évek legrosszabb időszaka is inspirálta: "Az elmúlt pár hétben olyan dalokat hallgattam, amik annyira rosszak, hogy már jók. Popdalok, egyslágeres csodák, ilyesmik. Visszamentem, megtaláltam dolgokat, amiket szeretek bennük, és megpróbáltam kitalálni, hogy készültek." - nyilatkozta. Az albumnak még nincs címe, de annyi biztos, hogy idén megjelenik.


pop rock hír no doubt2010.02.19. 09:05 – lánggitár

Stone Temple Pilots, Deftones és Prodigy a Novarockon

Tegnap a Rammstein, Green Day, Heaven & Hell, Slayer stb. mellé bejelentettek számos új csapatot az osztrák-magyar határon megrendezésre kerülő Novarockra. Ezek szerint fellép a az Alice In Chains, a Stone Temple Pilots, a Deftones, a Prodigy, a Wolfmother, a Dillinger Escape Plan, a Stone Sour, a Bullet For My Valentine és még egy rakás más csapat. A fesztivált június 11 és 13 között tartják Hegyeshalom és Nickelsdorf mellett, további információ a fesztivál megújult honlapján, jegyekért pedig erre lehet érdeklődni.


fesztivál novarock2010.02.19. 08:02 – lánggitár

Ismét Amerikában turnézik a Supersonic

A Supersonic már egyszer koncertezett Amerikában 2009-ben, ami most úgy néz ki meghozta a gyümölcsét, ugyanis visszahívták a zenekart, hogy játsszon Los Angelesben és Santa Monicában március 20-ától kezdődően. Akár oda is el lehet menni megnézni őket, de aki nem szánna rá többet, mint egy hazai klub belépőjét, az menjen el március 5-én a Gödörbe, ahol a Kolin és az angol Cinematics társaságában lépnek majd fel.


indie hír supersonic2010.02.18. 16:05 – lánggitár

Isten Háta Mögött, Óriás, Gonzo a Gödörben péntek este

Az Óriás hírleveleit mindig öröm olvasni. Mi legalábbis elég jól elszórakozunk rajta. Azt nem tudjuk ki írja ezeket, mert kollektíven Órisáként (vagy ennek valami vicces változataként) írják általában alá, de mindegy is. Mivel eme műalkotásokat valószínűleg nem mindenki kapja meg, így most mi egyet bemásolunk ide, ami a péntek (február 19.) esti gödrös bulijukról szól, de igazából csak azt leplezzük ezzel az egésszel, hogy lusták voltunk külön ajánlót írni: "Ez csak egy ilyen bekopogtatás az ablakon, hogy itt vagyunk; olyan mint amikor kölökként felcsengettünk a másikhoz, hogy menjünk focizni, lányos példa sajna most nincs a tarsolyban. Szóval, itt vagyunk, élünk, jól vagyunk és pénteken a Gödörben játszunk. 


rock hír program gödör óriás gonzo isten háta mögött2010.02.18. 14:49 – lánggitár

Gene Simmons tényleg beszél magyarul

Gene Simmons KISS-basszusgitáros anyja-apja magyar volt, ezt tudtuk eddig is, meg az is, hogy Izraelben született, nyolcéves korában költöztek az apa nélkül Amerikába, soha nem élt Magyarországon, de mégis beszél magyarul. Ezt már többször is bizonyította, legutóbb épp a CNN-en, ahol Paul Stanley KISS-gitáros-énekes be is szólt amiatt, mert egy amerikai adón magyarságát fitogtatja. Viszont ez csak pár szó volt ahhoz képest, amit ma reggel a Neo Fm-en bemutatott, ott ugyanis fél órát beszélt, és majdnem a felét magyarul. Sőt, az elején még ő ragaszkodott ahhoz, hogy magyarul beszélgessenek. Persze mindez leginkább egy nagyon profi marketingfogás a május 28-ai budapesti KISS-koncertre nézve, de talán még így is van benne valami becsülendő. Az adás meghallgatható ezen a linken.


rock bulvár hír kiss