2010.02.28. 17:14 – -dj-

A hét dala (Trivium - Shattering The Skies Above)

A korábban sokak által hiteltelennek tartott Trivium töretlenül tart ki a maga választott útja mellett, ami a thrash metal. A doboscserén átesett zenekar most új dalt is nyilvánosságra hozott, ami egyébként a God of War III nevű PS3-as kaszabolós játék egyik betétdala. Olyan körítés van a játékzene körül, mint amilyennel korábban a jobb filmzenék voltak megtámogatva. Új dallal szerepel rajta például a Killswitch Engage és az Opeth is. Mi most a Trivium új dalával foglalkozunk.


metál trivium a hét dala2010.02.27. 09:48 – lánggitár

Szénhülye este a Gödörben

Nemrég mutattuk be az új Carbonfools-klipet, most megmondjuk hol lépnek fel ma este: a Gödörben. A 2000-ben alakult, eddig egy lemezzel rendelkező zenekar hangzásvilágát az elektronikus alapok és az élő hangszeres részek keveredése határozza meg - mondják ők - zenéjükben igazából minden műfaj megtalálható a metálon kívül, úgyhogy kb. bárki jól érezheti magát rájuk, ha fogékony az ilyesmire. Mellesleg az Eat Me!, azaz Kozma Orsi zenekara is tiszteletét teszi a színpadon, ahogy a francia Anakronic Electro Orkestra is. Ráadásul a belépők árának egy része Haiti megsegítésére megy a Bulizz Haitiért!-program részeként, úgyhogy aki lemegy ma a Gödörbe, még karitatívkodik is egy kicsit. Alább lehet ismerkedni a zenekarokkal:


pop program carbonfools eat me2010.02.26. 17:19 – lánggitár

Mégis Várpalotán lesz a Pannónia Fesztivál

A várpalotai képviselőtestület visszavonta múlt hét csütörtöki döntését, amiben komoly anyagi szolgáltatásokat kért volna a Pannónia Fesztivál megrendezéséért. Ennek értelmében Várpalotán, illetve a város melletti Cseri-parkerdőben marad a rendezvény. A rendezvény szervezői cserébe felajánlották, hogy 1 millió forint támogatást adnak egy vagy két helyi általános iskolának, azt viszont még nem tudják mi lesz a következő években. Állítólag mindezt Németh Árpád, Várpalota polgármesterének közbenjárásával sikerült elérni, aki megérttette a képviselőtestülettel, hogy a fesztivál „komoly többletbevételt hoz a helyi vállalkozóknak, így adóbevétel formájában a városnak is.” További információért és a végleges fellépőkét klikk ide.


fesztivál hír várpalota pannónia2010.02.26. 11:20 – A Lángolók

Sátán teremtette kliséhalmaz – ömlesztett anyag

A Beach House Teen Dreamje feltétlenül ott van az év eddigi legjobb albumai között. A Bloodiest rövid, tufa módon szóló energiabomba. Marina Lambrini Diamandis tehetségét már a középiskolában felfedezték. A Xiu Xiu nagy tempóban jelenteti meg az évi egy, de inkább több kiadványát. Az Ov Hell felhalmoz minden klisét, amit a norvég black metalról ismerünk. Ömlesztett kritikák.


lemezkritika beach house xiu xiu ömlesztett anyag marina and the diamonds ezt hallgasd bloodiest ov hell2010.02.26. 10:06 – _fá_

Lezajlott az NME Awards

Nemrég megrendezésre került a bizonyos körök által szentként tisztelt, mások által mélyen lenézett NME magazin díjátadó bulija, az NME Awards. Az egész furcsasága, hogy gyakorlatilag mindent díjaznak. A szokásos kategóriák mellett olyan kategóriák is felbukkannak, mint "Az év gazembere", "A legjobb zenekaros blog". A legjobb brit zenekar természetesen a Muse lett, de a legfaszább díjakat Lady Gaga kapta, aki megítéléséhez hű módon elvitte a legjobban, és a legrosszabbul öltözött előadónak járó díjat is. A győztesek, és jelöltek pontos listájáért katt.


nme hír díj2010.02.25. 14:30 – KirschAndrás

Erotikus technológia a metrón - daliás idők

Erotikus Technológia - Sorsbábuk

Valljuk be, igazságtalan dolog, hogy kizárólag a nyolcvanasokat jellemezzük a kulturális atomkatasztrófák aranykoraként. A kilencvenes évek közepén ugyanis egy átlag tévénéző pszichikai védőhálója olykor jóval komolyabb megpróbáltatásoknak volt kitéve. Ebben kulcsszerepet játszott az MSat (korábban A3) nevezetű csatorna, mely telefonos kívánságműsoraival - a Szív TV mellett - elsőként állt a muzikális szürrealizmus szolgálatába. És ugyan, ki ne tört volna ki agyalapi szamárköhögésben Gara László, a G-Play, netalántán a Pitbull nevezetű lakossági hard rock alakulat egy-egy performansza láttán?


daliás idők erotikus technológia2010.02.25. 12:24 – lánggitár

MIA kiakadt, úgyhogy lemezt csinál

MIA a kor szellemének megfelelően Twitteren hagyott pár rövid üzenetet, amikből arra lehet következtetni, hogy idén már kézbevehetjük harmadik lemezét. Az énekesnő állítása szerint nem hagyhatja el az Egyesült Államokat, de a családja sem mehet be oda, hogy találkozhassanak, úgyhogy nekiáll elkészíteni a legszétcsúszottabb lemezét, még 2010-ben, lehetőleg júniusi megjelenéssel. Várjuk.


pop hír hip hop mia2010.02.25. 11:00 – lánggitár

Elton John és a pucér nők - a Soerii & Poolek első klipje

2010 első magyar lemezmegjelenése a Soerii & Poolek Ua-Mua albuma volt. A komolyan abszolút nem vehető zenekar Takács "Jappán" Zoltánból és Kovács Geriből áll, akikhez olyanok csatlakoznak legtöbbször egy kis örömzenélésre (a meztelen nőkön és a törpén kívül), mint Szűcs Krisztián a Heaven Street Sevenből, Németh Juci a Nemjuciból, Mc Publo, vagy a supernemes Papp Szabolcs. Utóbbi énekessel vették fel az Elton John című dalt is, amihez klip is készült Kostil Danila rendezésével, és egy rakás pucér, de zöldre festett hölgy részvételével. Aki kíváncsi rá, klikkeljen tovább (még lejjebb van egy werkfilm is):


pop exkluzív klip soreii poolek