2010.03.07. 13:52 – Dankó Gábor

Dupla lemeznyi kárhozat - A hét dala

Négy év után új anyaggal jelentkezik a Cathedral. Lee Dorian énekes kultikus zenekara ezúttal dupla lemezt ad ki március 26-án, amiről egy dalt már be is mutattak a csapat Myspace-oldalán. A Edwige's Eyest hallgatva rájöhetünk, hogy a volt Napalm Death-énekes doomzenekara semmit nem változott az évek során, Doriannak ugyanúgy nincs semmi hangja Gaz Jennings gitáros még mindig csak ezeket a vonszolós riffeket tudja, de talán mi lepődnénk meg a legjobban, ha nem a megszokott, szétkent, kifejezetten hamis témákat kapnánk egy Cathedral-lemez megjelenésekor. Hát most tényleg kapunk belőlük eleget: a hírek szerint 13 dalt, és ebből csak négy van 6 perc alatt. Alig várjuk!


rock metál doom a hét dala cathedral2010.03.06. 14:15 – SCs

Jeee!

Volbeat, The Bulletmonks @ Diesel, 2010. 03. 05.

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

Szerintünk: (5/5)
Szerintetek: (5/5)

rock metál volbeat koncertbeszámoló2010.03.06. 13:42 – Dankó Gábor

Öt nő és egy nagy rakéta - klipmegosztás

Magyar vonatkozású klip a héten csak egy van, de maga a zenekar ott sem hazai, csak a dobosa, Pándi Balázs. Új projektjén, a Wormskullon kívül lesz még ma popos Goldfrapp, széttördelt Dillinger Escape Plan, betiltott Mudvayne, sötét felleges Katatonia, csajénekes Omar Rodriguez Lopez trió, valamint az OK Go figyelemre méltó, ezerszer megnézhető klipje. Erre tovább:


goldfrapp ok go klip katatonia mudvayne klipmegosztás omar rodriguez lopez dillinger escape plan wormskull2010.03.05. 15:12 – grofbalazs

A citrom és a gyömöszölés - Jegyeket bérleteket!

RED HOT CHILI PEPPERS, 2006. DECEMBER 6., BÉCS, STADTHALLE

Beck Zoli a sofőr, de mivel külön vettük meg a jegyeket, csak a helyszínen derül ki, hogy Zoliék fent, valahol a lelátó magasában fognak ülni, amíg mi lent, a színpadtól alig 8-10 méterre állhatunk. Irigyelem is magunkat nagyon (de csak egy ideig…). Mike Watt és zenekara (A Minutemen helyett Missing Men) kezd, erről az 50 körüli basszusgitáros-énekesről elég legyen itt annyit megjegyezni, hogy az amerikai alternatív rock egyik alapfigurájaként ismert, a RHCP konkrétan neki ajánlotta a nagysikerű Blood Sugar Sex Magik lemezét a megjelenéskor, és hogy a faszit az újjáalakult Stooges-ban is látni lehetett (a Szigeten is).


red hot chili peppers gróf jegyeket bérleteket2010.03.05. 11:32 – lánggitár

Chemical Brothers és Jamiroquai a Balaton Soundon

A VOLT után a Balaton Soundra is bejelentették az első neveket. Ezek szerint Július 8 és 11 között fellép Zamárdiban a Chemical Brothers és a Jamiroquai. Rajtuk kívül jön még a Balaton partjára Sven Väth is, aki tíz évvel ezelőtt indította el híres ibizai party sorozatát, Pauk Kalkbrenner, aki a Berlin Calling című kultfilm főszereplőjeként lett ismert, illetve Paul Van Dyk. Mellesleg a fentiek közül senkit nem kell nagyon bemutatni a hazai zenerajongóknak, hiszen egyikük sem először látogat el Magyarországra. A szervezők állítása szerint ez még csak kedvcsináló, heteken belül óriási sztárparádét ígérnek.


fesztivál hír sound2010.03.05. 10:01 – lánggitár

Harmadszorra is LCD Soundsystem

James Murphy egyszemélyes története a harmadik fejezetéhez érkezik hamarosan: május 17-én kerül a boltokba az aktuális LCD Soundsystem-lemez. Cím még nincs, viszont olyan annyi biztos, hogy olyan tételek kapnak rajta helyet, mint a Dance Yrself Clean, vagy a Drunk Girls. A 2007-ben megelent Sound of Silver óta ugyanakkor nem ez lesz az első Murphy-közeli megjelenés, ugyanis mág március 22-étől megvásárolható az első saját filmjéhez, természetesen általa készített film soundtrackje, a Greenberg.


lcd soundsystem indei elektro james murphy2010.03.05. 08:30 – lánggitár

Előre kurvák, gengszterek! – Volbeat a Dieselben

Negyedszer is tiszteletét teszi hazánkban Michael Poulsen. Nevezett nagy csibész, hiába sunázza Hank Williamset meg Johnny Casht, és hiába állnak össze a torkában rezgő vibrációk néha megtévesztésig olyan hanggá, mint amilyen a Királyé volt (nem Jimmyé, Elvisé), mégis csak egy kis dán metálbanda énekese és showmanje. Bár a „kis” jelző egyre kevésbé állja meg a helyét, hiszen egy zenekart, amely fellépett a Metallica előtt is, talán megillet a sztár státusz. Ha más nem, underground szinten biztos. Szóval, aki már megfertőződött a Volbeat rockabilly metáljával, szeretne látni színpadon fésülködő jampec frontembert, és úgy érzi, a péntek estét egy menő házibuliban akarja eltölteni több száz táncoló Gitár Gengszterrel és derékriszáló csajjal, vegye az irányt ma este a Diesel felé – olyan együttest lát majd, amelyik nemcsak prímán zenél, de elsőrangúan szórakoztat is. Vendég a szintén dán The Bulletmonks, állítólag jók, de ez teljesen lényegtelen.


rock metál program volbeat2010.03.04. 16:05 – lánggitár

Német metálzenekarok ma este a Dieselben

Ez az utolsó figyelmeztetés, hogy aki valaha is vonzódott az igazi, német metálzenéhez, az ma este kettőt is megnézhet erről a vonalról a Dieselben. Egyikük a régóta stabilan dolgozó Jaded Heart, a főattrakció viszont a Rage. Utóbbival kapcsolatban létezik egy szállóige, miszerint ők olyanok a germán metálzenében, mint a progresszív rockban a Rush. Technikás, tömör, és sosem öncélú a zenéjük, és a központban mindig maga a dal áll. A dobosok egyik legkiemelkedőbbje, Mike Terrana ugyan már nem a zenekar tagja, de állítólag utódja (André Hilgers) sem ügyetlen, sőt a „multiinstrumentalista” Viktor Smolski még mindig itt gitározik. A soklemezes Rage tud miből válogatni, így biztosan minden időszak rajongója meg találja majd a számítását. A kapunyitás 19:00.


metál program rage2010.03.04. 13:27 – lánggitár

Látótávolságban a Band of Horses

A Band of Horses is idén jelenteti meg új lemezét, Infinite Arms címmel. A Fleet Foxes háza tájáról ismert Phil Ek által producerelt lemez május 17-én jelenik meg, és ez lesz az első, amin az eddig csak turnén szerepet kapó Tyler Ramsey, és Bill Reynolds is feltűnik. A 2007 óta viszonylagos csendben lévő zenekar természetesen azonnal el is indul turnézni, magyar dátumról természetesen szó sincs.


indie hír band of horses