2011.01.12. 14:06 – lánggitár

Magyar tag a YouTube szimfonikus zenekarában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A YouTube nemrég online szavaztatta meg a nézőket arról, hogy kiket szeretnének a pályázók közül látni a Sydney-i Operaházban fellépő Youtube Szimfonikus Zenekarban (Youtube Symphony Orchestra). Az eredményeket a napokban hozták nyilvánosságra. Több mint 30 ország 101 zenészből áll össze a zenekar, amit a Grammy-díjas karmester, Michael Tilson Thomas vezényel. Ami miatt számunkra különösen érdekes a hír, az a tény, hogy a zenekarnak magyar tagja is lett: a 23 éves Nyerges Gábor kürtművész is ott lesz az Ausztráliában játszó művészekkel. A Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetében végzett zenész így nyilatkozott a sikerről:

“Megtetszett a lehetőség, mert egy távoli, számomra különleges országba, Ausztráliába szólt a felhívás, egy kiváló karmester, Michael Tilson Thomas vezetésével. Az is csábító volt, hogy a koncert helyszíne nem más, mint a világ egyik leghíresebb operaháza. A legrátermettebb zenészek válogatása elég szokatlan módon történt. Videoanyag beküldésével kellett bizonyítanunk felkészültségünket, melynek több szűrőn mentek keresztül. A videoanyag elkészítése után már nem volt más dolgom, csak izgulni, mivel a tét hatalmas volt."

"Igazi példaképem nincs, mert sok fantasztikus kürtös van, és mindegyikük játékának megvan a maga szépsége. Titokban reménykedem, hogy találkozhatok Sarah Willisszel, aki a YouTube Symphony Orchestrát támogató Berlini Filharmonikusok kürtöse."

"Nagyon várom már az utazást, a próbákat, és a koncertet, addig azonban még sok munka vár rám. Bízom benne, hogy sikerül új emberekkel megismerkednem, új barátokra szert tennem, és szakmailag is fejlődnöm. Izgatottan várom, hogy a különböző nemzetiségű és kultúrájú zenészek hogyan kovácsolódnak egységes hangzású zenekarrá egy hét alatt.”  - mondta Nyerges.


hír klasszikus nyerges gábor



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása