2011.03.26. 14:00 – mista

Fürge ujjak - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A Die Antwoord énekesnőjét, Yo-Landit még a vécén is alulöltözött, izmos férfiak szolgálják, a 30Y a városi lét kérdéseit boncolgatja és Fritz Lang Metropolisára emlékeztet, kezek táncolnak és koncertre mennek a Captain Ahab új klipjében. Az Akron/Family gyönyörű képekkel igyekszik nagy hatást kelteni, az angol James Woon Budapesten tömegközlekedik és közben rnb-t énekel, a szintén brit Yuck zenekar pedig egy teljesen meztelen lánnyal utazik keresztül Amerikán.

Die Antwoord - Rich Bitch

A fokvárosi együttes ugye általában idióta zenéjéhez teljesen idióta klipeket forgat, nincs ez másként ezúttal sem. A Kobus Holnaaier által, a frontember Ninja közreműködésével rendezett klipből megtudhatjuk, hogyan festene, ha az együttes énekesnője, Yo-Landi olyan gazdag lenne, hogy még a vécében is izmos testű, alulöltözött férfi szolgálókat alkalmazhatna papírtartóként. Persze nem volt ez mindig így, a nehéz idők megpróbáltatásait azonban alaposan megtorolta a kemény lány. A részletgazdag klip alig három perce alatt bőven van mit nézegetni, úgyhogy unni valószínűleg csak az fogja, aki egyébként is immunis a videoklipekre.

Akron/Family - Island

Február elején adta ki ötödik stúdióalbumát az Akron/Family, amiről most az Island című dal kapott klipet, Daniel Michael Gahr rendezésében. A majdnem öt perces videóban javarészt egy sziklás tengerpart és egy nagyváros képeit látjuk, mindkettőben közös egy fiatal nő jelenléte, aki sétál vagy komolyan néz, esetleg a kettőt egyszerre. A meglehetősen melankolikus hangulatú videó gyönyörűen felvett képekkel igyekszik levenni a lábáról a nézőt, ami annál biztos sikerülni is fog, aki nem alszik el már valahol a közepén.

30Y - Városember

A pécsi zenekar még tavaly decemberben vette fel Sós Bálint Dániel rendezésében legújabb klipjük anyagát, a végeredmény pedig a rengeteg utómunka miatt mostanra készült el. Itt megnézhető, hogyan is zajlottak a felvételek az igen ötletes kliphez, aminek díszletei által létrehozott, zaklatott, szorongó, néhol pedig egészen szürreális hangulata biztos, hogy sokakban idézi majd fel például Fritz Lang Metropolisát, valamint egyéb expresszionista és szürrealista filmeket. Ha eheti válogatásunkban a Die Antwoord klipjét részletgazdagnak neveztük, akkor ez pláne az, igazán megérdemli, hogy akár többször is megnézzük!

Captain Ahab - Little Hands

A Los Angeles-i duó vadiúj számára a napokban jelent meg ez a kisköltségvetésű, ám annál szórakoztatóbb klip Cristina Bercovitz rendezésében. A hatperces kisfilmben kezek sétálnak és táncolnak az utcán, majd még koncertre is mennek. Amikor pedig az egyik egy hangfalról a tömegbe veti magát, egy álomszerű performansz veszi kezdetét. Közhely már ugyan, de a kreativitás, a humor és az egyszerűség szerencsés találkozása ezúttal is igazolta: ezeken kívül más szinte nem is kell egy szórakoztató kliphez.

Jamie Woon - Lady Luck

Ennek a brit srácnak áprilisban jelenik meg első nagylemeze, ezt igyekszik beharangozni ez a videoklip. Jamie Woon javarészt elektronikus alapokon nyugvó rnb-ben utazik, a Suridh Hassan és Tim Grabham által készített klipben pedig a budapesti tömegközlekedést veszi igénybe. Nem sok mindent csinál, leginkább csak ácsorog villamoson, metrón, mozgólépcsőn, ilyesmi, közben pedig zenét hallgat és énekel. Körülötte a rohanó várost vagy annak fényeit látjuk egy-egy pillanatra, mindez pedig jól illik a zene hangulatához. Arról nem is beszélve, milyen jól ál Budapestnek Woon egyébként is jellemzően nagyvárosi zenéje.

Yuck - Get Away

Ez a londoni zenekar nagyjából egy hónapja adta ki debütáló albumát, ezzel a számmal indul lemez, a klipet hozzá pedig Michael Reich készítette, aki már korábban is többször dolgozott az együttessel. A videóban egy koncert képei mellett a zenekar egy kisbusszal keresztülszeli Amerikát, útjuk során több stoppos mellett is elhajtanak, de persze a meztelen, tűzvörös hajú lányt felveszik. Sőt, történik itt még más is a fülledt melegben, de persze a vakító napsütés mindig kitakarja az izgalmas részeket. Ez pedig úgy tűnik, hogy pont elég ahhoz, hogy ne legyen tök unalmas a végeredmény. De tényleg csak egy hajszálon múlott.


klip 30y akron family klipmegosztás die antwoord jamie woon yuck captain ahab



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása