2011.05.05. 08:00 – [MTI]

Ákos idén már csak az Arénában lép fel

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!


Ákos idén már csak egyetlen koncertet ad: május 14-én a Papp László Budapest Sportarénában mutatja be tavaly év végén megjelent A katona imája című albumát. Az előadó az Aréna-koncert után hosszabb szünetet tart, 2011-ben nem lép fel fesztiválokon és nem indul turnéra sem - tájékoztatta a zenész menedzsmentje az MTI-t. Ákos legutóbb április 17-én a londoni Troxyban lépett fel nagy sikerrel. A közlemény kiemeli: a jövő szombati koncert műszaki előkészítése csaknem egy éve zajlik, az Arénában egyedi, speciális formájú színpadi teret alakítanak ki.

"Hét éve nem volt önálló lemezbemutató fellépésem a fővárosban, legutóbb 2004 májusában a Kisstadionban rendeztünk ilyet. A mostani Aréna-koncert is egyszeri alkalom lesz, mivel ilyen színpad-, látvány- és pirotechnikát, világítást másutt az országban nem tudunk megvalósítani" - mondta Ákos, valamint Kiss Zsolt, a produkció műszaki vezetője egy hónappal ezelőtt, a zenész Utazó című, remixeket és klipeket is tartalmazó DualDisc (kétoldalas) kiadványának bemutatóján. Mint akkor elhangzott, a májusi koncert színpada kétszer akkora lesz, mint általában, a világítást több mint százhúsz robotlámpa biztosítja, az előadást tizennégy kamerával rögzítik majd.

A május 14-i koncerten A katona imája dalai mellett elhangzik az Utazó is. "Teljesen új műsorral állunk elő, az előző, Szindbád-turnéról mindössze két dalt hagyunk meg" - emelte ki Ákos, aki az egyik televíziós tehetségkutató versenyből ismert Janicsák Vecával egy duettet is előad majd az Arénában.

Ákos március elején az elmúlt év legjobb pop-rock lemeze Fonogram-díját kapta meg A katona imájáért. A szerzői kiadásban megjelent anyag az előadó tizenhatodik magyar nyelvű szólólemeze. Az énekes a nyolcvanas évek végén a Bonanza Banzai frontembereként lett ismert, szólóelőadóként több száz teltházas koncertet adott, munkásságát számos szakmai díjjal ismerték el. Készített verses hangjáték-albumot, hangoskönyvet, írt zenét színdarabhoz.


pop rock hír ákos



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása