2011.05.20. 16:06 – [MTI]

Már jövőre megrendezheti első isztriai fesztiválját a Sziget Kft.

A tervek szerint már 2012-ben megrendezné első horvátországi fesztiválját a Sziget Kft.; a helyszín vélhetően az isztriai tengerparton, Rovinj környékén lesz. "Egy nagy horvát céggel, a Maistrával állunk tárgyalásban, ők ajánlottak egy helyszínt, de azt még nem szívesen mondanám el, pontosan hol" - számolt be az előkészületekről az MTI-nek adott pénteki interjújában Takács Gábor, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója.

Takács Gábor elárulta: eredetileg már idén nyáron szerették volna elindítani a tengerparti fesztivált, horvát partnerükkel szinte mindenben meg is egyeztek, a rendezvény időpontjától eltekintve. "Most ezen az egy ponton akadtunk el, és ezt próbáljuk fixálni a jövő évre" - tette hozzá. Az ügyvezető elmondása szerint terveikben egy augusztus végi időpont szerepelt: "sokáig úgy tűnt, hogy a partnerünknek ez elfogadható, majd december elején derült ki, hogy inkább szeptember első hetét javasolják. Ezt mi nem vállaltuk, mert akkor már Európa-szerte kezdődnek az egyetemek" - idézte fel.

Mint arra Takács Gábor rámutatott, a megfelelő időpont kialakítása komplex probléma: a horvátországi rendezvényt a Sziget Kft. magyarországi fesztiválnaptárába is be kell illeszteni, de tekintettel kell lenni arra is, hogy főszezonban a horvát partnernek nem éri meg lezárni egy 100 százalékos kihasználtsággal üzemelő kempinget. "Ezért próbálunk olyan szezon végi vagy szezon eleji időpontot találni, amely nekünk is jó, de nekik is belefér az életükbe. Ennek a komplexitásával küzdünk, de ők is eltökéltek, hogy szeretnének egy ilyen rendezvényt, mert azt gondolják, hogy ez jót tenne Horvátországnak és az ottani turizmusnak" - mondta el az ügyvezető igazgató.

Hozzátette, hogy a horvát tengerpart jelenleg csak kisebb fesztiválokkal várja a vendégeket, a zágrábi fesztivál pedig elsősorban horvátoknak szól, de talán az sem olyan léptékű, mint a Sziget Kft. által tervezett isztriai rendezvény. A tengerparti fesztivál koncepciójáról szólva Takács Gábor közölte: nem magyar zenekarokra kívánják építeni a programot. "A Sziget már egy nagyon erős márkanév Európa-szerte, és mi elsősorban a nyugat-európai piacokra fókuszálnánk ezzel a rendezvénnyel" - fogalmazott, hozzátéve, hogy a fesztivál elnevezéséről még nincsen döntés.

Az ügyvezető hangsúlyozta, a Sziget Kft. másik határon túli érdekeltségét, a Félsziget Fesztivált az isztriai rendezvény semmilyen formában nem érinti, hiszen a két rendezvény olyan távol lesz, hogy semmiféle konkurenciát nem jelenthetnek egymásnak.


sajtóközlemény sziget hírKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kranführer 2011.05.20. 21:57:03

Igazuk van. A gyökér kormány és tarlós úr miatt ezt is megérdemeljük. Egy újabb "hungarikum" megy külföldre...

IP-címvadászok kedvence 2011.05.20. 21:58:52

Reméljük, ez nem lesz veszteséges. Eddig annyira szomorú voltam, hogy a sziget soha nem hozott a szervezőknek bevételt.... most majd talán lesz egykét Forint. Vagy Kuna :D

Asakura Hao 2011.05.20. 22:03:16

@kranführer: nem vagyok se tarlós se orbán szimpatizáns, de szerintem egy ilyen lépést az aktuális vezetés nyakába varrni, rettenetes demagógiára vall.

ben2 2011.05.20. 22:03:50

@kranführer:

Nem a Sziget fesztivál költözik külföldre, hanem a Sziget kft. külföldön IS szervez egy fesztivált.

akkor most mi van? 2011.05.20. 23:01:49

A nagy elhivatottságban bevállalnak egy ujabb ráfizetéses fesztivált. Kiéremlik a Szórakoztatás Hősei Érdemrend Gyémántokkal Ékesített fokozatát

Kandabula 2011.05.21. 00:02:24

Ha jól értem, saját maguknak csinálnak konkurenciát. Vigyázni kell ezzel.Mint ahogy vigyázni kell a Szigettel is. Már nincs sok mutogatni valónk, elszürkülünk.

Jim Tonic 2011.05.21. 00:11:05

@kranführer: Még jó, hogy értelmezni már nem marad kapacitás a nagy politikai okoskodásban.
De ha költözne, akkor se a sziget diktálja a feltételeket. Egy olyan cég meg pláne ne, ami állandóan csőd szélén áll.

Sck: 2011.05.21. 00:37:48

Hol szerepel, hogy költözne a Sziget??? Funkcionális analfabéták vagytok? A Sziget Kft. egy cég, aminek ország szerte vannak rendezvényei, és most ez a cég ezt találta ki, hogy csinál egy rendezvényt Horvátországban is.

Ó te jó ég...
Remélem segíthettem..

pitaa 2011.05.21. 01:41:08

ahah a sok funkcionális analfabéta :))))))))))

Megköszönöd az italt,hazamész, kivered 2011.05.21. 03:46:05

Ki a f@szt erdekel ez poros, saras fos, ahol alkohol es teknokol mamorban fetrengo fiatalok "szorakoznak"?
Amugy meg miert nem csinalnak vmi egzotikusabb helyen rendezvenyt, Kosovo, Medellin, vagy Angtargtisz?
Arrol nem is beszelve, hogy mi a gecit keres egy folyamatosan veszteseges ceg barhol?

fakopács 2011.05.21. 06:18:59

Á! Persze, semmi köze ennek ahhoz hogy a jelenlegi főpolgármester baszogatta őket eddig a legtöbbet. Ez előkészítése annak, hogyha kell meg tudjanak pattanni.
Az augusztusi időpont azért kell nekik, mert az augusztus elején itt lévő fiatalok egy része átmennek oda egy vagy két hét múlva. Az egyik helyre leszerződött zenekarok is mennének a másik helyre. Csak a sorok között kell olvasni.

sárkányfő 2011.05.21. 08:04:45

Miközben milliárdokkal támogatjuk a szegény, rászoruló multikat, megy a sopánkodás, hogy a Sziget Kft. biztos adó csal. Tudjátok mit? Tegye. Ha nem tenné, már rég becsődölt volna, így tesz minden magyar cég, bank, vállalat, pláne ha nem csak túlélni, de fejlődni is akar. Így tesz a legtöbb magánember is.
És ez az egyetlen igazán nagy dobás, amit ez az ország az elmúlt 20 évben nemzetközi szinten fel tudott mutatni (meg még kb. Kertész és Tarr, de őket is utáljuk, naná). Lassan már nem csak annyi jut eszébe valakinek innen 1000-2000 km-re hazánkról, hogy "puszkász", hanem a sziget is. Egy normális ország ezerrel támogatná, fejlesztené... de nálunk megy a basztatás. Tegyük tönkre jó magyar szokás szerint.

Mindegy, remélem sikerül kitörniük a nemzetközi piacra, és egyre kevésbé az aktuális idióta magyar kormány basztatásaitól fognak függeni. A mostani már sok mindent tönkre tett ami nem tetszik neki vagy lenyúlható a független színházaktól és iskoláktól (VII. ker.) kezdve filmiparon és városon (Esztergom) át a magánnyugdíjpénztárakig, stb.. Akinek esze van, menekül.

Dr.Bio74 2011.05.21. 08:16:30

Az olvasottak és a már ismert tények alapján, a horvát rendezvény most csak az "is" kategória. A potenciálja alapján viszont bármikor lehet "a rendezvény". A kérdés szerintem a Sziget Kft. -nek csak az, hogy hogyan tartsa kézben külföldön is ezen önzetlen tevékenységét, és ha ez megnyugtatóan megvalósul, akkor a belföldi romló pozíciók hatására menni fog. Persze a szipuzó, drogozó, alkoholizáló förmedvények helyett én is jobban örülnék egy Mária országa katolikus( na jó és protestáns) fiatalok imahetének, melyen együtt kérhetjük Istentől a GDP növekedésünket, a jó svájci frank árfolyamot, és a jól megérdemelt külföldi megbecsülést.:)

belga6 2011.05.21. 08:53:24

@Sck:: Az index nyitóoldalán szerepel. És akkor most vissza is vehetsz az arcodból. Egyébként meg nem érdekel, hogy a Sziget mit csinál Horvátországban.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2011.05.21. 09:25:00

@belga6: nem látok az indexen ilyen cikket. link?

Jim Tonic 2011.05.21. 10:12:29

@belga6: Az szerepelt, hogy a Sziget Kft. költözik. Nem az, hogy a fesztivál. Ne kezd Te is! :D

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2011.05.21. 10:38:05

@Jim Tonic: hol van ilyen cikk? az Index címlapon ez a poszt van kint, csak szokás szerint bulváros (vö: megtévesztő) címet adtak neki.

PR-küszöb 2011.05.21. 12:13:26

@Asakura Hao:

Nem kell odavarrni.
A másságtól való paranoid félelmek belülről nőnek ki, mint pestisesen a búbók. A pestist hagyományosan a patkányok terjesztik és hogy is írta József Attila?

"Ös patkány terjeszt kórt közöttünk,
A meg-nem-gondolt gondolat..."

Asakura Hao 2011.05.21. 23:07:08

@PR-küszöb: ó, bakker. Nem a búzákról (elúzéséről vagy kirekesztéséről) szól ez a bejegyzés, hanem egy önálló cég racionális döntéséről.

PR-küszöb 2011.05.22. 09:59:42

@Asakura Hao:

Valóban nézőpont kérdése.
Mentségemre csupán annyit, hogy nem én tettem a szillogizmust a közbeszéd alapjává.