2011.08.07. 17:00 – mista

Formás seggek. Mi kell még? - klipmegosztás

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Calvin Harris közelebb hozza egymáshoz az embereket, a Ladytron tagjai furcsa ruhákban és maszkokban mászkálnak, a New York-i Vivivan Girls hetvenes-nyolcvanas éveket idéző klipjében fiatal lányok a szívügyeiket tárgyalják ki. A Realistic Crew új videójában Polgár Odett torzul el éneklés közben, az Uzipov pedig elkészítette azt a szemet gyönyörködtető klipet, amibe egyszerűen nem lehet belekötni, gondoltuk mi, aztán kiderült, hogy mégis. Ráadásként pedig itt a Foo Fighters hihetetlenül menő garázsturnéját bemutató negyvenperces koncertfilm is.

Calvin Harris - Feel So Close

Ha minden igaz, még ezen a nyáron megjelenik Calvin Harris harmadik albuma, amiről a Bonuce című, Kelis közreműködésével készült számhoz már forgattak videoklipet (itt írtunk róla), most pedig itt egy újabb, a Feel So Close, aminek a videóját ismét Vincent Haycock rendezte. A klipben fiatal lányok és pimasz fiúk csapnak rögtönzött, utcai táncpárbajt, mások sziklát másznak és szexelnek, egy szimpatikus öreg cowboy pedig fiatal nőket szédít lasszós bemutatójával, de még maga Calvin Harris is becsajozik egy benzinkútnál. Szóval egy kicsit mindenki közelebb kerül a másikhoz a videó négy perce alatt, ami ezért, meg úgy egyébként is jól passzol az amúgy nem túl emlékezetes dalhoz.

Ladytron - White Elephant

A Ladytron-rajongó olvasóink igazán nem mondhatják, hogy nem foglalkozunk a zenekarral: épp ma mutattunk be egy újabb dalt a közelgő ötödik nagylemezükről, míg korábban két másikról is szóltunk már (itt és itt), sőt, nemrég interjút is készítettünk a zenekarral a Hegyalján, most pedig itt a Gravity The Seducer című lemez első hivatalos kislemezéhez készült, Michele Civetta által rendezett videoklip. Ha már ilyen sokat foglalkozunk velük, cserébe valaki igazán megírhatná kommentben, hogy a White Elephant videójában mégis mi a fészkes fene történik, nekünk nem sikerült rájönnünk. Annyi biztos csak, hogy furcsa ruhákba öltözött embereket látunk valami nyomasztó hangulatú maszkabálban, a klip vége felé pedig valaki rálő valakire, bár valójában még erre sem vennénk mérget. Oké, hogy szeretik a jelmezes, érthetetlen videókat, ezzel még nincs baj, csakhogy ez a klip sajnos rohadt unalmas is.

Vivian Girls - Take It As It Comes

Áprilisban adta ki harmadik albumát a New York-i Vivian Girls, Share the Joy címmel, a napokban pedig megjelent az ezen szereplő Take It As It Comes videója, amit Travis Peterson rendezett. A hetvenes-nyolcvanas éveket idéző klipben fiatal lányok osztják meg telefonon egymással nagy gondolataikat, amiknek a középpontjában persze a szombat este, meg egy srác áll, akiről később kiderül, hogy egyrészt nincs arca, másrészt már összejött azzal a másik csajjal. Az élet nehéz, de hát mire valók a barátnők, ha nem arra, hogy ilyenkor a helyes útra tereljék az összetört szívű lányt. A három perces videóban túl sok minden ugyan nem történik, az a kevés viszont legalább hangulatos és szórakoztatóan parodisztikus.

Uzipov - A kedvem véget ért

Nem túl régen írtunk már az Uzipovról, igaz meglehetősen szűkszavúan. Akkor az első EP-jüket mutattuk be, most pedig itt A kedvem véget ért című számuk videója, amit a zenekar weboldala szerint Norris Pekt, vagyis Kubányi Bálint készített (akinek a neve egyébként több magyar zenekarból is ismerős lehet). A végeredmény meglehetősen szemrevalóra sikerült: a kétperces klipben két percen keresztül kegyetlenül jó seggű csajokat látunk, a kamera pedig végig a lényegre fókuszál. Ez az a videoklip, amibe egyszerűen lehetetlen belekötni, ez pedig teljesítmény, még akkor is, ha ilyen tematikával eleve nagyon nehéz hibázni. UPDATE: Gondoltuk mindezt mi, aztán Leadfoot nevű kommentelőnk hívta fel a figyelmünket, hogy a klip a szörfös cuccokkal, fürdőruhákkal és ilyesmikkel foglalkozó Reef divatmárka promóvideójából lett összevágva, az eredeti itt látható. Mondjuk gyanús is volt kicsit a szokatlanul komoly minőség, de hát elvették az eszünket a gömbölyű formák, be kell, hogy valljuk. Mindez pedig természetesen némileg más megvilágításba helyez a klipet: na nem mintha olyan rengeteget veszítene értékéből, de azért az eredetit illett volna feltüntetni (UPDATE2: a videó alatt egyébként most már ez áll: Nyersanyag mástól. Remek ötlet, vágás: Norris Pekt Film).

Realistic Crew - Divisible

Áprilisban jelent meg a Realistic Crew harmadik nagylemeze, a Divisible című számuk viszont már a március közepén itt, a Lángolón megjelenő ingyenes EP-jükön is hallható volt. Ehhez készült most videoklip Tzafetaas, vagyis Tzafetás Roland rendezésében. Az alig több mint két perces videóban ugyan néha bevillan a zenekar gitárosa és látható még egy vetítőgép is, nagyrészt azonban Polgár Odettet látjuk énekelni mindenféle sejtelmesen eltorzult képeken, hol ritkább, hol kifejezetten gyors és sok vágás kíséretében. Mindez közepesen érdekes látványt nyújt, két percben elmegy, a zenéhez passzol.

Foo Fighters - Garage Tour

Rendhagyó módon ezúttal az utolsó videó nem videoklip, hanem a Foo Fighters nemrég a YouTube-ra felkerült teljes, negyvenperces turnéfilmje a Wasting Light albumhoz kapcsolódó garázsturnéjukról. Röviden erről annyit, hogy mivel a banda legutóbbi albumuk jelentős részét Dave Grohl garázsában vette fel, ezért idén áprilisban egy amerikai miniturnéra indultak, ahol egy nyereményjáték során kisorsolt néhány szerencsés rajongónál léptek fel, így többek között műhelyekben, istállókban és persze garázsokban zenéltek szerte az Államokban: például Dallasban, Washington DC-ben, New Yokrban, Chicagóban és persze Seattle-ben adtak nem nyilvános, csak a nyertesek és haverjaik számára rendezett koncerteket. Mindezt az egészet pedig tökéletesen jellemzi egyik munkatársunk rövid véleménye: ennél nagyobb kúlságot nehezen lehet elképzelni. Pláne, ha még azt is hozzávesszük, hogy volt olyan koncert, ahol az egyébként hobbizenész nyertes is beszállhatott egy rövid ideig a zenekarba gitározni.


klip klipmegosztás



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása