2011.12.29. 17:00 – Lángoló Gitárok

Nem valószínű, hogy fellép a Led Zeppelin az olimpiai megnyitón, de soha nem lehet tudni

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Egyre izgalmasabban alakul, hogy vajon kiket fog nézni és hallgatni a 2012-es londoni olimpia nyitóceremóniájának közönsége, merthogy egyelőre csak az tűnik biztosnak, hogy kik nem fognak fellépni az ünnepségen. Ilyen például a Led Zeppelin, akiknek a neve bár mostanában rendszeresen előkerül az olimpiával kapcsolatban, a napokban is csak egy bizakodásra nem sok okot adó nyilatkozat látott napvilágot, ezúttal az 1980-ban 32 éves korában elhunyt egykori Led Zeppelin-dobos John Bonham fia szólalt meg az üggyel kapcsolatban. Nem sok biztatót mondott.

Jason Bonham az ilyenkor szokásos szövegen kívül semmi mással nem tudta meglepni az újságírókat. Elmondta, hogy már vagy hat hónapja nem beszélt Robert Planttel, és ha most azonnal kellene megmondania, mi az esélye annak, hogy a zenekar fellép jövőre az olimpián, kapásból azt mondaná, hogy semmi. Mindehhez azért még hozzátette azt a roppant nagy bölcsességet is, hogy persze soha ne mondjuk, hogy soha, hiszen ha például 2007-ben valaki azt mondata volna neki, hogy még ugyanabban az évben a Led Zeppelinnel fog zenélni, az illetőt nyilván simán hülyének nézte volna, ennek ellenére mégis megtörtént, úgyhogy soha nem lehet tudni.

Mint ismeretes, a nyolcvanas évek elején feloszlott zenekar pár apróbb, leginkább zártkörű fellépésen kívül eddig egyetlen alkalommal, 2007 decemberében állt össze teljes értékű koncertre, Jason Bonham ezen a kétórás koncerten igyekezett pótolni apját a dobok mögött.

Mint arról már korábban írtunk, a megnyitó művészeti vezetője az Oscar-díjas rendező, Danny Boyle, zenei vezetője pedig a kilencvenes évek meghatározó brit elektronikus zenei formációja, az Underworld lesz, viszont arról is hosszú hónapok óta keringenek pletykák és hírek, hogy milyen brit gigasztárokat próbálnak a szervezők becserkészni a nyitókoncertre. Volt szó már a Rolling Stonesról, és szóba került az is, hogy a Beatles még élő tagjai, Paul McCartney és Ringo Starr zenélnének, mostanáig azonban egyedül a 2012-re egyébként is nagyon aktív évet tervező Paul McCartney jelezte, hogy akár a nyitó és záró ünnepségen is zenélne. Mindenki más lényegében elzárkózott a felkéréstől.

Ki tudja, lehet jobb híján McCartney és az Karl Hyde elnyomnak majd közösen egy Beatles vs Underworld mashupot. Már alig várjuk!


pop rock hír elektronikus underworld led zeppelin paul mccartney danny boyle robert plant olimpia 2012



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása