2011.03.13. 10:00 – mista

Koncert a földlakóknak - klipmegosztás

Vakító fényben egy kékszemű lányhoz rappel a Hősök, egy villogó kockában zenél a Foo Fighters, az utcán ugrál és hülye jelmezekbe bújik az R.E.M.. A városban és az országúton is rohangál a Carbonfools énekese, Gil Scott-Heron remixelt dalára bokszol egy kisgyermekes anya, a Raveonettes tagjai pedig egy zászlóval mászkálnak mindenfelé. A Cavalera testvérek 20 évvel ezelőtti híres koncertjük helyszínén zenélnek újra, a harmadik lemezével holnap érkező Subscribe meg az A38-on. És ez még semmi! A Take That az űrből száll alá koncertet adni a földi halandóknak, Jennifer Lopez pedig egy régi sláger feldolgozásával igyekszik újra meghódítani a táncparketteket. Tizenegy friss videót válogattunk eheti klipmegosztásunkba, amiben olyannyira túlsúlyban vannak a régi nagy nevek, hogy még mi magunk is meglepődtünk rajta.


peaches hősök klip jennifer lopez rem gil scott heron take that foo fighters pitbull subscribe carbonfools raveonettes cavalera conspiracy klipmegosztás jamie xx2011.03.11. 23:40 – Winkler Róbert

Retinát éget a thrash metal

Overkill, Destruction, Heathen @ Petőfi Csarnok 2011.03.11. 


Nem kértek érte sokat, de az én népem már a Slayer-Megadethre spórol, és erre a nosztalgiaturnéra még 7 ezer forint alatti áron is csak annyian jöttek el, hogy a Petőfi Csarnok belterét kétharmadnál le kellett választani egy fekete függönnyel, el ne menjen a muzsikusok, meg persze a nézők kedve.

metál koncertbeszámoló thrash overkill destruction heathen2011.03.11. 13:48 – -dj-

A metál ereje a Petőfi Csarnokban


A metálzene talán minden más stílusnál több ún. legendával rendelkezik, talán a torzított gitárt körüllengő pátosz miatt. A metálrajongók szeretnek túlozni, de azt el kell ismerni, hogy a Power Of Metal koncertsorozat keretében olyan nevek érkeznek hozzánk március 14-én a Petőfi Csarnokba (videószpot a bulihoz itt), akik méltán kaptak kultikus státuszt a műfajon belül, egy legalábbis mindenképpen. Velük kezdjük.


metál program nevermore symphony x psychotic waltz2011.03.11. 12:04 – lánggitár

My Chemical Romance és Sum 41 a Volton


Kibővült a soproni VOLT Fesztivál idei fellépőinek listája. Ezek alapján az eddig bejelentett Moby, Thirty Seconds to Mars, Primus, House of Pain, és Pendulum headlinerek mellé a Lővér kempingbe érkezik a kezdeti emós betegségeken sikeresen túllépett My Chemical Romance (képünkön) és a kaliforniai punk egyik legviccesebb, egyben legnépszerűbb képviselője, a Sum 41. Mindkét fellépő először érkezik Magyarországra. A visszatérők névsorát erősíti az idén új lemezzel jelentkező Ting Tings, akik egyszer már a Szigeten hoztak össze bődületes táncmulatságot barkácsolt popzenéjükkel, a space rock egyik legalapvetőbb zenekara, a Monster Magnet, és az itthon hallatlanul népszerű egyszemélyes szájzenekar, Dub FX, aki épp a tavalyi Volt után ismétel ugyanitt.


fesztivál my chemical romance monster magnet sum 41 ting tings dub fx volt 20112011.03.11. 12:00 – lánggitár

Itt a tavasz, itt a Négy évszak – Hősök-lemezpremier


Március 11-én jelent meg a veszprémi Hősök negyedik albuma Négy Évszak címmel. A kézzelfogható kiadvány mellé ajándék 48 oldalas ízlése kiskönyv jár, mely fotókkal, sztorikkal és szövegkönyvvel pakoltak tele. Tavasszal húsz állomásos lemezmegmutató turnéra indul a hiphop-csapat, de hogy addig se legyen gond a szövegek tanulásával, a Lángoló Gitárokon meghallgató a teljes hanganyag (a lejátszó kezelése értelemszerűen). A 18 dalt a csapatból Eckü kommentálja is.


hiphop exkluzív rap hősök2011.03.11. 08:59 – SCs

Szép régi világ

Jag Panzer – The Scourge Of The Light
(SPV/Steamhammer)

Az "amerikai power metal" fogalomról a legtöbben talán a Nevermore-ra asszociálnak, de persze a lemezről lemezre egyre szürkébben teljesítő Warrel Dane-ék előtt is volt élet e stílusban a tengeren túl. Gondoljunk csak a Metal Churchre, a Vicious Rumorsra vagy éppen a Jag Panzerre, amely 1984-ben adta ki az első LP-jét, tagjai azonban a rohamosan közeledő nyugdíjas évek lázas tervezgetése helyett még mindig inkább újabb riffeken és énekdallamokon törik a fejüket. Vajon mit kezd egy ilyen klasszikus, régi vágású zenekar a XXI. század modern kori kihívásaival? A The Scourge Of The Lightot hallgatva olybá tűnik, semmit, és ennél okosabbat nem is tehetne.

Szerintünk: (3,5/5)
Szerintetek: (4/5)

lemezkritika metál jag panzer2011.03.10. 20:38 – Hirdetés

Felnőtteknek szóló Amorf Lovagok a Gödörben


A Pál Utcai Fiúkkal és a Frennkel közös estén a Gödör klubban az Amorf Lovagok zenekar eljátssza a Tócsarobbantó című, gyerekeknek és nyugdíjas óvodásoknak készített lemezét - a késői kezdés miatt először kizárólag felnőtteknek. A 2007-ben feloszlott Amorf Ördögök zenekar alapítói, Tariska Szabolcs és Tövisházi Ambrus új barkácspopzenekara maga mögött hagyta az elődzenekar sanzonos világát, és szürreális popdalokat írtak, amelyeknek a témája gyerekeknek szól, de felnőttek is énekelhetik. A számok élőben öttagú zenekarral szólalnak meg: Boros Levente dobon, Pápai István ütőhangszereken, Mészáros Ádám pedig gitáron játszik a Lovagok első koncertjén. Mindezt március 11-én, pénteken lehet megnézni.


pop program amorf lovagok2011.03.10. 12:35 – Dankó János

Törekvés a színesítésre

Darkest Hour - The Human Romance
(Century Media)

A metál színtérnek vannak alakjai, akikhez egy bizonyos hangzás köthető. Az egyik közülük Peter Wichers, a Soilwork gitárosa, aki hosszabb ideje producerként is dolgozik, illetve most emellett visszatért zenekarába. Az ő kezei alatt készülő felvételek könnyen felismerhetők, és sajnos ettől kevésbé egyéniek is, már ha az adott alanyt nézzük. A Darkest Hour amúgy is hátrányokkal küszködik a témában, hiszen az At The Gates újrahasznosítóinak egyike.

Szerintünk: (2/5)
Szerintetek: (3,6/5)

lemezkritika metal darkest hour