2011.04.01. 19:58 – Szarvas Árpád

Dolgoznunk kell a túlélésért - Stagger Rats-interjú


A Skóciában már nagy népszerűségnek örvendő, nemzetközi szinten viszont még szinte ismeretlen Stagger Rats Budapesten rögzíti bemutatkozó albumát Owen Morris angol producerrel, aki az első három Oasis-lemez mellett olyan együttesek albumain dolgozott, mint például a Verve, Ash, vagy a Kaiser Chiefs. A mindössze másfél éve alakult zenekar tagjaival budapesti szállásukon beszélgettünk pár hete. Az interjú előtt azonban még elmondjuk, hogy a Stagger Rats április 2-án, szombaton fellép a Corvintetőn a Trousers és a Calico Island társaságában, a koncertek után pedig Tesco Disco lesz.


indie interjú pop rock stagger rats2011.04.01. 16:08 – lánggitár

A VOLT Fesztivál lesz a hivatalos EU-záróbuli

Június 28-tól öt napra Európa színeibe öltözik Sopron, a VOLT Fesztivál ad otthont ugyanis az Európai Unió Tanácsának Magyar Elnöksége hivatalos záróbulijának. A programra az EU 27 tagállamából érkeznek fesztiválozók és művészek, ahol Európa Kemping és Európa Konyha is várja a résztvevőket. A VOLT első napján European Gipsy Rocks! címmel számos ország előadói lépnek fel, többek között Emir Kusturica és az Asian Dub Foundation.


fesztivál eu hír volt2011.04.01. 14:27 – [MTI]

Billy Joel visszavonta életrajzi kötetét

Visszavonta életrajzi kötetét és inkább hallgatásba burkolózik Billy Joel zenész, akinek emlékiratai az eredeti tervek szerint júniusban jelentek volna meg az Egyesült Államokban. A Hollywood Reporter című lap szerint a HarperCollins kiadó csütörtökön közölte, hogy a The Book of Joel (Joel könyve) nem jelenik meg, a zenész felmondta a szerződést. A kiadó még 2008-ban kötött hárommillió dolláros megállapodást a Piano Manként emelgetett énekessel, zeneszerzővel egy életrajzi kötetről, amelyet társszerzőként Fred Schruers újságíró jegyzett volna.

Billy Joel emlékiratai a zenész pályafutásának és magánéletének hullámhegyeit és -völgyeit elevenítették volna fel, a HarperCollins márciusban már a kötet borítóját is bemutatta és előzetesen azt is elárulta, hogy eddig ismeretlen fejezetek is papírra kerülnek az énekes életéből. A kiadó 250 ezer példányban akarta megjelentetni a memoárt.


pop hír billy joel2011.04.01. 12:05 – lánggitár

A U2 a 80-as évek legobbja

A Rolling Stone magazin nemrég megkérdezte az olvasóit, melyek szerintük az 1980-as évek legjobb lemezei. Az eredmény nem túl meglepő, de azért pár dolgot a szerkesztőknek is meg kellett magyarázniuk: a Clash London Callingjának szereplése például vitatott, hiszen a lemez eredetileg 1979 decemberében jelent meg, de az USA-ba csak 1980 januárjában jutott át. Az általában látottaknál sokkal jobb helyen szerepel a Guns N' Roses Appetite For Destructionje, amit a zenekar gitárosa, Slash büszkén meg is magyarázott azzal, hogy abban a korszakban az emberek ki voltak éhezve a hozzájuk hasonló zenekarokra a Mötley Crüe és Simple Minds-féle csapatok között. A győztes azonban nem meglepő módon a U2 Joshua Tree-je lett, a teljes listához pedig katt a továbbra, ahol akár azt is leírhatja mindenki, hogy szerinte mi volt az említett évtized legjobbja!


lista the clash hír u2 guns n roses rolling stone2011.04.01. 11:11 – lánggitár

Alakul az új Arctic Monkeys

Az Arctic Monkeys bejelentette, hogy április 11-én kerül nyilvánosságra az első dal a következő lemezükről. A dalnak az angol zenekar jó szokása szerint szép hosszú címe van: Don't Sit Down 'Cause I've Moved Your Chair. A single fizikai formátumban csak április 16-án jelenik meg a Record Store Dayen limitált fehér hétinches bakeliten, a megszokott verziókban pedig május 30-án.  A címadó dalon kívül rajta lesz még az egy hónapja rejtélyesen bemutatott Brick By Bricket is, illetve még két b-oldalas dalt. Az Arctic Monkeys negyedik nagylemeze egyébként június 6-án jelenik meg Suck It And See címmel, és bár ezúttal nem a Budapesten hamarosan koncertező Queens of the Stone Age-es Josh Homme producereli, az egyik dalban vendégeskedik pár vokál erejéig.


indie arctic monkeys rock hír2011.04.01. 09:06 – AronH

Nyertesünk van szakáll kategóriában

Akron/Family - Akron/Family II: The Cosmic Birth and Journey of Shinju TNT
(Dead Oceans Records)

A legújabb kori, szám szerint CXXVIII. folk-hullám büszke képviselői két évvel a kikezdhetetlenül jó Set 'Em Wild, Set 'Em Free lemez után megmutatják, hogy a velük már ciklikusan együtt mozgó Iron & Wine-hoz képest mit képesek felmutatni a mostanra kimondottan megfáradt műfaj színein túl, immár jobban illeszkedve a kísérleti rock skatulyába. Nagyjából hasonló volt a helyzet, a borzasztó gyorsan elröppent négy évvel ezelőtti lemezeik esetében, csak míg ott az utóbbi jó eséllyel jobban lekötötte a hallgatóságot a masszív hangfüggönybe rejtett harmóniákkal, addig az előbbi sajátosan kaotikus megszólalásban prezentált hasonlóan idézőjelmentes eszméket. Azóta szerencsére teljesen elment az eszük, és a mostani lemezre már tényleg nem maradt más, mint a dalszerzés és hangzás olyan zsenije, ami előtt muszáj térdre borulni.

Szerintünk: (5/5)
Szerintetek: (3,5/5)

lemezkritika folk rock akron family ezt hallgasd2011.04.01. 07:42 – motorik erik

Szeptemberben új Ladytron-lemez


Három évvel legutóbbi albuma, a Velocifero után, idén szeptemberben Gravity the Seducer címmel jelenik meg a Ladytron új lemeze. Daniel Hunt zenekarvezető szerint eléggé el fog térni az eddigi munkáik hangzásától, jóval éteribb és dallamosabb lesz, elég sok absztrakt megoldással, egy kicsit "baroque n' roll"-osabb hangzással. A dalokat tavaly nyáron rögzítették Barny Barnicott (Arctic Monkeys, Editors producer) segédletével, és Hunt szerint ez lett az eddigi legerősebb albumuk. A Ladytron április 8-tól turnéra indul, hozzánk legközelebb Zágrábban játszanak május 5-én, illetve 7-én Ausztriában a Donaufestivalon.


indie pop ladytron hir2011.03.31. 17:08 – KirschAndrás

Payer Öcsi három dalban


Gyászol a hazai táncdal színtér. Ma hajnalban, hosszú betegség után elhunyt Payer „Öcsi” András. Személyében a szakma nem csupán egy karizmatikus énekest, hanem egy meghatározó dalszerzőt és szövegírót is tisztelhetett. Nevéhez többek között olyan slágerek fűződtek, mint a Gedeon bácsi, az Almát eszem, az Ó, egy Alfa Rómeó vagy a az Isten veled szomorúság.


pop gyász táncdal payer andras payer ocsi