2011.04.24. 10:00 – mista

Papírváros és a Bad Religion harminc éve - klipmegosztás

Vécépapírba tekeredik a texasi White Denim zenekar; saját, valamint a nyugati parti punk szcéna elmúlt harminc évét idézi fel a Bad Religion; újságpapírból várost épít és hajléktalant hajtogat a Flogging Molly. A brit Wiley klipjében megnézhetjük, pontosan miről is rappel legújabb számában; a We Plants Are Happy Plants új videója pedig azt mutatja meg, hogy milyen képek járnak a fiatal magyar producer fejében saját zenéje hallatán.


bad religion klip wiley white denim flogging molly we plants are happy plants klipmegosztás2011.04.23. 09:58 – lánggitár

Ki az igazi Beastie Boys? - Itt a Fight For Your Right – Revisited film


Immár nem csak az amerikaiak nézhetik meg hivatalosan a Beastie Boys Fight For Your Right – Revisited című filmjét, hanem akár a Lángoló Olvasói is. A félórás alkotást a zenekarból Adam Yauch írta és rendezte, és annyi filmes világsztár szerepel benne, hogy inkább nem lövünk le semmi poént. A történet tulajdonképpen a csapat (You Gotta) Fight For Your Right (To Party!) klipjének folytatása. A Beastie Boys tagjai (Elijah Wood, Seth Rogen, Danny McBride) randalíroznak a városban, találkoznak a jövőbeni önmagukkal (Will Ferrel, John C. Reilly, Jack Black), megküzdenek táncban és még valamiben, majd jönnek a rendőrök (…), és bekasztlizzák őket. A film alatt természetesen friss Beastie Boys-dalok mennek a május 2-án megjelenő Hot Sauce Committee, Part Two új lemezről.


rock hiphop hír beastie boys rap2011.04.22. 17:18 – lánggitár

Magyar zenekarral játszik Sting Budapesten

Mint ismert, június 30-án Sting visszatér Budapestre, hogy a nagy sikerű Symphonicity előadásából, aminek keretében saját slágereit játssza szimfonikus kísérettel, még egy koncertet adjon (az előzőről itt írtunk). A fellépés különlegessége az lesz, hogy a popsztárt most nem a más programokra lekötött londoni Royal Philharmonic Orchestra kíséri majd, hanem a 40 éves Budafoki Dohnányi Zenekar, akik ráadásul nem is csak a budapesti fellépésen vesznek részt, hanem a turné osztrák állomásán is. A Dohnányi Zenekar a sajtóanyag szerint az ország legfiatalabb hivatásos zenekara. Eredetileg ifjúsági zenekarként alapították, ám mostanra már elismert zenészekből áll és az elmúlt években több nemzetközi fesztiválra is meghívták őket. Turnéztak Francia- Olasz- és Spanyolországban, valamint Hollandiában és Mexikóban is. Rendszeresen fellépnek Svájcban, Németországban és Ausztriában. A hazai közönség a szinte saját otthonukként számon tartott Dél-Budai Kulturális Központ mellett láthatja őket a Művészetek Palotájában és az Operaházban, valamint a komolyzenei fesztiválokon is. Évente mintegy 40-50 hangversenyt adnak, több albumuk megjelent már itthon és külföldön is. Sting meghosszabbított turnéjának minden állomásán Sarah Hicks vezényel, akit a New York Times az évtized legjobb női karmesterének nevezett.


pop rock hír sting2011.04.22. 14:24 – lánggitár

Panic in Britain a Szikrában

Új koncertsorozat kezdődik a Szikrában Panic in Britain néven. Ahogy ez az elnevezésben is benne van, ez a rendezvény Budapest anglománjainak nyújt lehetőséget belemélyedni kedvenc országuk kultúrájába. Az első buli holnap lesz God Save the Rock and Roll Queen név alatt, bemutatván ezzel a brit pop – és filmkultúra meghatározó fejezeteit egyaránt. A London utcáin való bolyongást bemutató vizuál alá olyan zenekarokra lehet táncolni, mint a Kollaps, a Mary Popkids vagy az éppen a harmadik lemezén dolgozó Hangmás, utánuk pedig az első albumát promotáló We Plants Are Happy Plants, és Dictator & Hussar is zenélnek egyet.


ajánló koncert hangmás kollaps mary popkids we plans are happy plants panic in britain2011.04.22. 11:40 – lánggitár

Gumikoponyában van négy új Flaming Lips-dal

Az oklahomai zenekar már korábban bejelentette, hogy ismét rendhagyó módon tervezi új dalait a világ elé tárni: ehető gumicukorból készült koponyákban helyeztek el egy-egy pendrive-ot, amin négy új szerzemény található. Wayne Coyne a Flaming Lipshez méltó módon április 20-án, vagyis a marihuánafogyasztás ünnepén szállított le párat a helyi lemezboltokba. A laza 150 dollárba kerülő koponyákból el is fogyott az egész első szállítmány, többen tényleg kiették a tartalmat, de szerencsére van aki gondolt másokra is emellett, ezért feltöltötték a dalokat az internetre, amiket egy kattintás után meg is hallgathattok nálunk is.


indie pop hír the flaming lips2011.04.22. 08:32 – lánggitár

Megromlott kapcsolatok miatt szállt ki Downing a Judas Priestből

Mint ismert, szerdán jelentette be a Judas Priest, hogy K.K. Downing alapító-gitáros kilép a együttesből, így az augusztusi Sziget fesztiválra is már egy új gitárossal jön a műfajteremtő metálzenekar. Mivel Downingtól nem érkezett semmilyen hír, így elindultak a találgatások a zenész esetleges betegségével kapcsolatban, most azonban a gitáros kiadott egy közleményt, amiben elmondja, hogy semmi baja nincs, egyszerűen a közte, a zenekar bizonyos tagjai és a menedzsment között fennálló megromlott kapcsolat az oka a távozásának. Egyszerűen nem akart úgy turnéra indulni, hogy negatív érzések vannak benne, így jobbnak látta a kilépést. Ráadásul, mint azt Rob Halford énekes a Rock Hardnak elmondta, ez az egész már tavaly karácsonykor megtörtént. Akkor összetörtek, de úgy döntöttek, keresnek egy új gitárost, aki nem Downing-pótlékként lép be a csapatba, mert őt úgy sem lehet pótolni. Scott Travis dobos pedig a Metal Assaultnak nyilatkozta azt, hogy addig folytatják, amíg akarják, de ha esetleg vége lesz, ő akkor is a zenei szakmában akar maradni.


metál hír heavy judas priest kk downing2011.04.22. 07:14 – lánggitár

Két tag is kiszállt a Nevermore-ból


A magyarországi metálrajongók körében is nagyon népszerű seattle-i Nevermore a Myspace oldalán jelentette be, hogy Jeff Loomis gitáros illetve Van Williams dobos (a képen ők vannak a jobb oldalon) elhagyja a zenekart. A bejegyzés szerint belső feszültségek miatt határoztak úgy, hogy megteszik ezt a lépést, ami nagyon-nagyon nehéz, de szükségszerű volt számukra. A zenekarról ezelőtt az utolsó hír pár hete az észak-amerikai turnéjuk lemondása volt, akkor későbbre ígértek egy közleményt. Loomis és Williams a Nevermore 1995-ös első lemeze óta a zenekar tagjai voltak, sőt, a gitáros fő zeneszerzőnek számított az együttesben. A csapatban jelen állás szerint csak Warrel Dane énekes és Jim Sheppard basszusgitáros az állandó tag, azonban utóbbi éppen egy agyműtétből lábadozik, így nem zenél aktívan. A Shock! magazin elérte az énekest, aki úgy nyilatkozott, hogy mindenképpen folytatni szeretné a zenekart, de most egyelőre előző együttesére, a Sanctuaryre, illetve szólókarrierjére koncentrál. Arról még nincs hír, hogy Vörös Attila, a Nevermore illetve Dane turnégitárosa, marad-e a jelenlegi posztjain.


metál hír power nevermore2011.04.21. 13:08 – lánggitár

Geszti és lassúzós sátor Szigeten

Kedden még csak találgattuk, csütörtökön azonban már biztossá vált, hogy a Sziget mínusz egyedik napján Geszti Péter ad kétórás koncertet, felölelve zenei karrierjének eddigi összes állomását. Geszti a fesztivál sajtótájékoztatóján elmondta, hogy sem a Jazz+Az, sem a Rapülők nem alakul újjá, ennek ellenére mindkét formáció tagjai előadják majd legnagyobb slágereiket a Sziget nagyszínpadán, nem elfeledkezve az Első Emeltről sem, ahol Geszti mint szövegíró volt jelen annak idején. A három zenekar számain kívül hallhatunk majd dalokat a Dzsungel könyve című musicalből is augusztus 8-án. Gerendai Károly, a Sziget Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az ő ötlete volt ez a "Gesztivál" (ezt a nevet nem ő találta ki, és Geszti Péter is tagadott), úgyhogy ha valakinek nem tetszik, őt lehet szidni.


fesztivál sziget hír geszti