2011.05.21. 15:30 – mista

Nyalj meg bármit! - klipmegosztás

Óriáskeréken, tűzijáték kíséretben zenél a svéd In Flames, halmazállapotokat változtat a Thy Catafalque, viccesen mozog a jászberényi Igor zenekar gitárosa. Calvin Harris és Kelis közös számának klipjében egy balhés-bulizós srác bontja a rendet, az amerikai Battles zenekar új videójában pedig csinos lányok kenik be egymást jégkrémmel, és mindent megnyalnak, amit csak érnek. Itt az eheti klipmegosztás.


klip kelis battles igor canada in flames calvin harris klipmegosztás thy catafalque matias aguayo2011.05.20. 16:06 – [MTI]

Már jövőre megrendezheti első isztriai fesztiválját a Sziget Kft.

A tervek szerint már 2012-ben megrendezné első horvátországi fesztiválját a Sziget Kft.; a helyszín vélhetően az isztriai tengerparton, Rovinj környékén lesz. "Egy nagy horvát céggel, a Maistrával állunk tárgyalásban, ők ajánlottak egy helyszínt, de azt még nem szívesen mondanám el, pontosan hol" - számolt be az előkészületekről az MTI-nek adott pénteki interjújában Takács Gábor, a Sziget Kft. ügyvezető igazgatója.


sajtóközlemény sziget hír2011.05.20. 14:01 – lánggitár

Megerőszakolták Scott Weilandot

A jelenleg épp ismét aktív Stone Temple Pilots frontemberét, Scott Weilandot megerőszakolták gyerekkorában. Az énekes eddig nem beszélt a sokkoló élményről, de a most megjelenő Not Dead & Not For Sael című önéletrajzi regényében világ elé tárta. "Egy felettem járó nagydarab sráccal egy buszon jártunk iskolába, és az egyik nap felhívott magukhoz. Gyors volt, és egyáltalán nem volt jó. Túlzottan féltem tőle, hogy bárkinek is el merjem mondani. Azzal zsarolt, hogy ha bárkinek is elmondom, ellehetetlenít suliban, és soha nem lesz egy barátom sem." - írta Weiland. Az élményt nagyon sokáig elnyomta magában, de állítása szerint az elvonón ismét előjött.


hír stone temple pilots scott weiland2011.05.20. 09:30 – Lángoló

Idén is lesz Zene Ünnepe


Minden év június 21-én a világon egyszerre kerül megrendezésre a Zene Ünnepe, amit először 1982-ben tartottak meg Franciaországban, Magyarország pedig 1997-ben csatlakozott, amikor Budapest is aláírta a Zene Ünnepe nyilatkozatot. A rendezvény vezérelve az ingyenesség, az összefogás és az önkéntesség, a célja pedig, hogy egyszerre, egy időben, az egész ország területén és határokon túl ezen a napon minden a zenéről szóljon.


hír zene ünnepe2011.05.19. 11:33 – Lángoló

Beyoncé az apokalipszis után

Beyoncé állítólag hetvenakárhány dalt rögzített június 28-án megjelenő 4 című új nagylemezéhez. Hogy mi lesz a sok szerzemény sorsa, nem tudni, az azonban biztos, hogy a Run The World (Girls) rajta lesz, ugyanis ehhez a dalhoz rendezett klipet Francis Lawrence, aki a jellegzetes mozgású énekesnőt apokaliptikus környezetben táncoltatta meg kicsit.


pop hír klip beconcé2011.05.19. 10:24 – Lángoló

Ingyenjegy a Voltra! - első kör

Június 29-én indul Sopronban az idei Volt fesztivál, ahol olyan zenekarok lépnek fel, mint a My Chemical Romance, a Primus, Moby, a 30 Seconds To Mars, a Pendulom, a Sum 41, a Ting Tings stb., de ez a fesztivál lesz a magyar EU elnökség hivatalos záróbulija is. A Lángoló Gitárok hozzájutott két páros, bármelyik napra beváltható belépőhöz (tehát két darab két főre szóló napijegyhez), amiből az egyiket most tovább is adnánk egy szerencsés olvasónak, persze játszani kell érte. A játékba való nevezés menete a következő: keressen mindenki egy nyomtatott Lángoló Gitárok magazint, fotózza le, majd a képet töltse fel a magazin/blog Facebook oldalára! Hogy a vidéki olvasókat se vonjuk ki a játékból, így bármilyen olyan fotót elfogadunk, amin a nyomtatott magazin címlapja szerepel (tehát ha valaki a számítógépe monitorján fényképezi le, az is jó, persze mi örülünk a minél kreatívabb megoldásoknak). A képeket feltöltők közül sorsolunk május 27-én.


játék2011.05.19. 08:00 – Lángoló

Grinderman és Arcade Fire Zágrábban


2011. június 21-22-én rendezik meg a legnagyobb horvát fesztivált, Zágráb belvárosától nem messze, a Jarun tó partján. Bár hétköznapra esik ez a két nap, de a Grinderman és az Arcade Fire mindenképpen megéri, hogy szabadnapot vegyünk ki. A két nagy név mellett még olyan zenekarok teszik tiszteletüket a T-Mobile Inmusic fesztiválon, mint a New York-i TV On The Radio, a brit The Streets, Mike Skinnerrel az élen vagy a Cypress Hill, a The Dø és a Jamiroquai. A legnagyobb nevek mellé a stíluskavalkádba még befért a Mastodon, Gentleman, Jello Biafra, az Elvis Jackson és jó pár horvát formáció. A baráti jegyárak mellett a Magyarországról érkező fesztiválozók pedig még utazási kedvezményeket is kapnak. (A kép a tavalyi Flaming Lips-koncerten készült.)


fesztivál horvátország hír inmusic2011.05.18. 16:13 – Lángoló

Kesha lesz a Kapcsolat koncert sztárja


A Magyar Telekom idén elég sokat várt a Kapcsolat koncert bejelentésével. A szerdán tartott sajtótájékoztatón viszont filmbe illő módon az utolsó pillanatban jött a visszaigazolás, úgyhogy elárulhatták: az idei ingyenes koncert sztárvendége Kesha lesz június 25-én az 56-osok terén. Aki nincs képben a huszonéves amerikai énekesnő kilétét illetően (valószínűleg az idősebb korosztály), alább klip formájában találhat támpontot. A backstage túrának elnevezett sajtótájékoztatót egyébként nem (csak) emiatt tartották, hanem hogy felhívják a figyelmet a Magyar Telekom egyre kiterjedtebb zenei szponzorációs tevékenységére, így szóba került a telekommunikációs cég által szponzorál Volt Fesztivál, a Balaton Sound és a Campus is, ahol előbbi kettőről Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán szervezők tartottak rövid tájékoztatást.


pop hír kesha2011.05.18. 12:02 – lánggitár

Editors és Santigold az Exiten

Lassan kialakul az újvidéki Exit fesztivál végleges programja. Az eddigi, többek közt Arcade Fire, Grinderman, Portishead, Jamiroquai és Underworld fémjelezte brigádon túl most már biztos, hogy fellép Szerbiában a két évvel ezelőtt nálunk is járt Editors, és a nálunk még soha nem járt Santigold. Az előbbi épp az első három lemezét, és egy ritkaságokkal teli cd-t tartalmazó kiadványa megjelenésének örömére turnézik, utóbbi meg csak úgy, ugyanis 2008-as, még Santogold néven kiadott albuma óta nem jelentkezett újdonsággal. Rajtuk kívül mindenképp érdemes még emgemlíteni Damian Lazarus, Jamie Jones és Seth Troxler Rebel Rave név alatti fellépését, ami az innovatív négynegyedek rajongóinak okozhat kellemes perceket, és DJ Muggzot, aki olyan zenekarok klasszikusait hozta össze, mint a Cypress Hill, vagy az ugyanitt szintén fellépő House of Pain.


fesztivál hír editors santigold exit 2011