2011.06.11. 15:30 – mista

Kaméleon az ágyban - klipmegosztás

Shakira rövid barna hajjal igyekszik felhívni magára a figyelmet legújabb klipjében, de persze tutira akar menni, ezért nyom egy rúdtáncot is a megszokott külsejével. A Pluto zenekar kitalált magának egy olcsó klipkészítési technikát és elment rohangálni a Vágóhídra, Patrick Wolf házába pedig beköltözött a természet, ez azonban egy cseppet zavarja a brit énekest. A svéd Shining hetedik nagylemezét adja ki hamarosan, úgyhogy tagjai elérkezettnek látták az időt első klipjük elkészítésére, ennek témájául pedig a drogok kegyetlen világát választották. Sőt, Lakatos Márk is megcsinálta első videoklipjét: az ötleteiből élő divatszakembernek az a bámulatosan egyedi gondolata támadt, hogy feldolgozza a Mizut.


klip shakira shining fluor pitbull lakatos mark pluto klipmegosztás patrick wolf fluorita lux2011.06.10. 14:41 – Gitárok

Locust - Új Machine Head-dal

Előre láthatólag szeptemberben jelenik meg a Machine Head új nagylemeze, amiről a majdnem nyolcperces Locust dalt hivatalosan jövő héten mutatják be. A Lángoló Gitárokon viszont most meg lehet hallgatni a szám Juan Urteaga által kevert verzióját (a végső mixet Colin Richardson készíti majd):


metál hír machine head2011.06.10. 09:38 – lánggitár

Katzenjammer az A38-on ingyen

Bár épp most kezdik a diplomatákat is oktatni a témából, Norvégiában nem csak black metál van. A Katzenjammer például a legkevésbé sem a hideg fjordok hangulatát szállítja Budapestre, hanem a pezsgő, táncolható rock'n'rollt. Csak azért nem írjuk, hogy tökös, mert a zenekar tagjai egytől egyig törékenynek tűnő nők. Nem csak a vizuális élmény szokatlan, hanem a hangszerelés is: a Katzenjammer a kötelező dolgokon kívül használ xilofont, mandolint, balalajkát, trombitát, kazut, és melodikát is, amik segítségével gyakran idézik meg az északi, és a balkáni népzenét is. Az eddigi egyetlen lemezükkel, a 2008-as Le Poppal már besöpörtek pár elismerést, szóval érdemes őket elkapni, ameddig még lehet, pláne, hogy a június 11-i koncert látogatása ingyenes, viszont azok, akik biztosra akarnak menni a bejutást illetően, részvételi szándékukat ezen a linken, a jegyfoglalás menüpontnál jelezhetik!


ajánló rock program katzenjammer2011.06.09. 15:18 – lánggitár

A norvég diplomatákat black metálból oktatják


A norvég Dagens Næringsliv lap szerint az ország külképviseletinek olyan gyakran tesznek fel black metallal kapcsolatban kérdéseket, hogy hamarosan hivatalosan is megkezdik a norvég diplomaták oktatását a jelenségről, és a legfontosabb műfajjal kapcsolatos információkat beépítik a diplomaták kulturális képzési programjába. "A black metal a norvég kultúra fontos része." - indokolták a külügyminisztériumnál. A diplomaták is hasznosnak tartják a lépéseket, Siljy Bryne, a párizsi nagykövetség munkatársa szerint a black metal Ibsen és a fjordok mellett az egyik legfontosabb norvég termék. Az oktatásnak a kevésbé vidám előzmények is részei lesznek, például a templomgyújtogatások, a Mayhem gitárosának meggyilkolása, illetve szintén ezen zenekar énekesének öngyilkossága.


metál hír black diplomácia norvég2011.06.09. 15:00 – Lángoló Gitárok

Zenél a Google oldala


Illetve nem magától zenél, hanem mi játszhatunk dallamokat az ott lévő tízhúros interaktív gitáron. Azt már megszokhattuk, hogy a keresőóriás a Google Doodle sorozat keretében állandóan átalakítja a cég logóját, méghozzá mindig valami eseményhez igazítva, de hogy zenéljen, arra eddig nem volt példa. Most viszont így tisztelegnek Les Paul, a Gibson gitár 2009-ben elhunyt legendás alkotója előtt, aki ma lenne 96 éves. A google.hu nyitóoldalán csak ma lehet a gitárt pengetni, de ezen a linken bármikor elérhetjük. Kezelni egyébként egérrel, illetve a kis klaviatúra-gomb megnyomásával billentyűzettel is tudjuk. Az amerikaiak amúgy kiváltságos helyzetben vannak ismét, ők ugyanis még rögzíthetik is a szerzeményeiket.


google hír gibson2011.06.09. 14:26 – lánggitár

Lamantin Club Special a Rohamban

A már jó ideje a kísérletező gitárzenék egyik zászlóshajójának számító Lamantin Booking a tavasz utolsó bulijára készül. Ezért aztán a kötelező magyar vonal mellett ezúttal két szomszédot is elhoznak szombat este a Rohamba: a Fettkakao label két prominense, a Sex Jams, és a Plaided egyaránt osztrákok, és egyaránt megegyeznek abban, hogy az általában hallhatótól merőben eltérően nyúlnak hozzá az indie rock témaköréhez. A Sex Jamsre leginkább a '80-as évek végének, és '90-es évek végének klasszikusai voltak hatással, a Plaided ezzel szemben valamivel csendesebbnek tűnő, de élőben nagyon hatásos gitárpopban utazik. A két osztrákot a nemrég új hangzóanyagot kiadó magyar Hammer of Gods vezeti fel, és ha ehhez hozzátesszük a Gumipop és Lamantin dj-it, akkor június 11-én ez a kötelező program a város hipsztereinek.


hír hammer of gods plaided sex jams2011.06.09. 10:55 – lánggitár

Alice Cooperrel akarta magát lelövetni Elvis Presley

Alice Cooper először beszélt a Daily Mirrornak arról a napról, mikor végre találkozhatott Elvis Presleyvel. Az eset 1971-ben történt, mikor Liza Minnellivel és a pornósztár Linda Lovelace-szel hárman látogatták meg Elvist a Las Vegas-i szállodájában. "A szoba, amibe bementünk, tele volt fegyverekkel. Elvis kivitt a konyhába, elővett egy töltött pisztolyt, és azt mondta, tartsam a fejéhez. Nem tudtam, mit kéne tennem. Arra számítottam, hogy hamarosan jönnek a biztonságiak, és lelőnek, amiért fegyvert tartok a fejéhez. Egy hang azt mondta a fejemben: 'Tedd meg, és mindig te leszel az ember, aki megölte Elvist!', ameddig egy másik azt, hogy 'Nem ölheted meg Elvis Presleyt, sebesítsd csak meg, és csak pár évet kapsz érte!' Aztán egyszer csak Elvis kirúgta a kezemből a pisztolyt, aztán leszorított a földre. Annyit mondott, hogy 'Így állítasz le egy fegyverest.'" A kedves kis történet további kimenetelére nem derített fényt a hamarosan a Download fesztiválon is fellépő Cooper.


pop rock elvis presley hír alice cooper2011.06.09. 09:32 – sixx

Tommy Lee tényleg hullámvasúton dobol

Amikor írtunk a Mötley Crüe-dobos idei terveiről, nem nagyon tudtuk elképzelni, hogyan is akarja megvalósítani nagyravágyó tervét, miszerint egy hullámvasúton dobol majd az idei turnén, és a dobcucc egy teljes kört is megtesz majd vele a szólója alatt. Nos, megvolt a turné nyitókoncertje, és megvannak az első videók is a nagyszerű eseményről. Egy dolog biztos: még ha T-Bone nem is tartozik a legjobb vagy legpontosabb dobosok közé, parasztvakításban nála nagyobb ütős nem nagyon létezik a világon. A cájgra szíjazott rajongót irigyeljük, de nagyon.


videó mötley crüe dob tommy lee2011.06.08. 13:13 – lánggitár

Új Limp Bizkit-dal

A Limp Bizkit június 27-én adja ki hatodik stúdiólemezét, a Gold Cobrát. Borítója is van már, most pedig a címadó dalt is meg lehet hallgatni. A lemezzel utoljára 2005-ben jelentkező zenekar frontemberének, Fred Durstnek az elmondása szerint egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy kiszivárog a lemez a netre, mert ez elkerülhetetlen.


hír metal limp bizkit2011.06.08. 12:00 – _fá_

A kanadai punkok drámai története

Fucked Up – David Comes To Life
(Matador)

A Fucked Up 2011-ben szinte mindent megszentségtelenít, ami punk. Rendes hosszúságú dalokat írnak, még az ordibálás ellenére sem tűnik kicsit sem rebellisnek az egész, ráadásul olyanra vetemedtek, aminek hallatán Sid Vicious a haját tépné ki dühében: konceptalbumot adtak ki, ráadásul abból is a nagyobb szabásút! A Fucked Up esetében ez azért különösen merész vállalkozás, mert bármilyen jellegzetes megszólalásuk van, Damian Abraham frontember egész életműve az egyetlen hangon való ordításból áll, amiről a Discharge óta tudjuk, hogy elmegy egy lemezen keresztül, ha az 30, és nem 78 perces. Még akkor is, ha írtak hozzá részletesen kidolgozott háttértörténetet, elsősorban itt mégiscsak zenéről van szó. Épp ezért tettem be rettegve a lemezt, nem tudtam elképzelni, hogy a Ramoneson szocializálódott gyomromnak nem lesz sok a David Comes To Life.

Szerintünk: (4/5)
Szerintetek: (5/5)

lemezkritika punk hardcore fucked up ezt hallgasd2011.06.08. 08:00 – Lángoló

Meghalt Leon Botha, a Die Antwoord dj-je


A dél-afrikai Fokvárosban vasárnap, egy nappal 26. születésnapja után elhunyt Leon Botha, akit legtöbben a Magyarországon is többször fellépő Die Antwoord Enter The Ninja klipjéből ismerhettek. Botha amellett, hogy DJ $olarize-ként klubokban játszott, még vizuális műveivel is ismert volt világszerte. Botha az úgynevezett Progéria szindrómában, azaz a korai öregedésben szenvedett, emiatt csak vendég volt a Die Antwoordnál, és állítólag ő volt az egyik legöregebb ilyen beteg a világon.


pop hiphop hír die antwoord2011.06.07. 20:35 – Lángoló

Moby áramütést szenvedett


A Volt fesztivál pénteki napján fellépő Moby egy amszterdami akusztikus minikoncert közben szenvedett áramütést, majd miután a színpadról leugrott, a fotósok gyűrűjében összeesett. Az egészet videóra is rögzítették, ahol hallatszik, hogy többen viccnek hiszik a a dolgot, és emiatt Moby hosszú ideig fekszik a földön eszméletlenül. Végül azonban a zenész olyannyira magához tért, hogy még a koncertet is be tudta fejezni. Moby a Twitterjén csak ennyit írt utána: Köszi, hogy eljöttetek az akusztikus fellépésre. Bocsánat, hogy megcsapott az áram. Az esetről készült videót itt a Lángoló Gitárokon is meg lehet nézni:


pop hír electro moby