2011.07.10. 09:52 – sixx

Meghalt a Motörhead egykori gitárosa

61 éves korában meghalt Michael "Würzel" Burston, a Motörhead egykori gitárosa. Halálhíréről a zenekar egyik technikusa, Tim Butcher számolt be a Facebookon. A halál oka úgy tűnik, szívizombántalom, illetve a zenész ennek következtében leálló szíve volt. Würzel 1984-ben szállt be a zenekarba, és 11 éven át játszott Lemmy-ékkel.


gyász metal motörhead2011.07.06. 16:14 – Hirdetés

Sérgio Mendes a RaM Colosseumban


A Black Eyed Peas-zel közös, 2006-os Mas Que Nada világsikere után még az is kívülről fújja Sérgio Mendes nevét, aki egyébként visítva menekül a strandokról és a bárok teraszáról, ha berakják a sztenderd bossa nova-válogatást. Kár lenne azonban ennyivel letudni a zongorista-zeneszerzőt, aki több mint harmincöt albumot adott ki eddig karrierje során – és szerencsére nem úgy tűnik, hogy ez végleges szám volna.


jazz latin program bossa nova sérgio mendes2011.07.06. 15:14 – [MTI]

Eminem digitális mérföldkőhöz ért


Eminem lett az első amerikai előadó, akinek albumát több mint egymilliós példányszámban töltötték le az internetről. A zenész Recovery című albumával ért el mérföldkőhöz - jelentette a Billboard magazin a Nielsen Soundscan piackutatóra hivatkozva. Eminem lemeze bő egy évvel ezelőtt jelent meg. "Nagyon örülünk, hogy gratulálhatunk Eminemnek ehhez a digitális eladási rekordhoz" - fogalmazott a híresség menedzsere. A rapper nyomdokaiban halad a britek fiatal csillaga, Adele is, aki 21 című korongjának letöltési adatával közelít az egymilliós határhoz.
 


letöltés hiphop hír eminem2011.07.06. 13:25 – lánggitár

VHK és Korai Öröm közös koncert ősszel


A kultikus VHK reinkarnációjának tekinthető Vágtázó Életerő nyolc hónap kihagyás után ismét Budapesten lép fel. A klasszikus dalok persze már elegek ahhoz, hogy komoly embermennyiséget vonzzanak a Dürer Kertbe, de ők még elhozzák Magyarország másik veteránját, a Korai Örömöt is. A szeptember 16-i este központi eleme a "tűz és a magmatikus dobolás lesz." Az ősi erőket megmozgató szabadtéri bulira szeptember 15-ig lehet elővételben megvásárolni a jegyeket. Itt a koncert plakátja:


hír vhk korai öröm vágtázó életerő2011.07.06. 10:00 – sixx

Sting nem ment Kazahsztánba

A The Police egykori bőgős/énekese (azok voltak a szép napok, na mindegy) hivatalos honlapján jelentette be vasárnap, hogy kösz, de nem lép fel a kazah fővárosban hétfőn rendezett állami ünnepségen, amin ő lett volna a fő attrakció. Az Amnesty Internationallel kiváló kapcsolatokat ápoló zenész azzal indokolta döntését, hogy Kazahsztánban nem bánnak tisztességesen a munkásemberekkel, pontosabban az olajiparban dolgozókkal, akik immáron negyven napja sztrájkolnak. Nemes gesztus, bár ettől nem lesz jobb a kazah melósok helyzete, az meg ráadásul eszébe juthatott volna korábban is a zenészembernek, mármint akkor, amikor lekötötték a főleg állami pénzből finanszírozott bulit, hogy megguglizza Kazahsztánt.


koncert videó sting szolidaritás2011.07.05. 14:28 – Lángoló Gitárok

Mi érdekelne legjobban a Hegyalján? - Játék!

Jövő hét szerdán, azaz július 13-án kezdődik Tokajban a Hegyalja fesztivál, ahol olyan zenekarok lépnek fel a négy nap alatt, mint a Slayer, a Mastodon, a Scooter, a Ladytron, a Deicide, a Kosheen, a Pennywise, az Airbourne illetve még egy csomó minden. Mi most arra vagyunk kíváncsiak, hogy ki mit nézne meg a fesztiválon a legjobban, és hogy tétje is legyen a dolognak, bedobunk jutalomnak két Hegyalja-bérletet. Egyszerűen csak erre a facebookos alkalmazásra kell kattintani, aztán ott kipipálni a kedvencünket, vagy ha az éppen nincs ott, akkor beírni azt is. Végeredmény a hétvégén!


játék fesztivál hegyalja