2011.07.10. 09:52 – sixx

Meghalt a Motörhead egykori gitárosa

61 éves korában meghalt Michael "Würzel" Burston, a Motörhead egykori gitárosa. Halálhíréről a zenekar egyik technikusa, Tim Butcher számolt be a Facebookon. A halál oka úgy tűnik, szívizombántalom, illetve a zenész ennek következtében leálló szíve volt. Würzel 1984-ben szállt be a zenekarba, és 11 éven át játszott Lemmy-ékkel.


gyász metal motörhead2011.07.06. 16:14 – Hirdetés

Sérgio Mendes a RaM Colosseumban


A Black Eyed Peas-zel közös, 2006-os Mas Que Nada világsikere után még az is kívülről fújja Sérgio Mendes nevét, aki egyébként visítva menekül a strandokról és a bárok teraszáról, ha berakják a sztenderd bossa nova-válogatást. Kár lenne azonban ennyivel letudni a zongorista-zeneszerzőt, aki több mint harmincöt albumot adott ki eddig karrierje során – és szerencsére nem úgy tűnik, hogy ez végleges szám volna.


jazz latin program bossa nova sérgio mendes2011.07.06. 15:14 – [MTI]

Eminem digitális mérföldkőhöz ért


Eminem lett az első amerikai előadó, akinek albumát több mint egymilliós példányszámban töltötték le az internetről. A zenész Recovery című albumával ért el mérföldkőhöz - jelentette a Billboard magazin a Nielsen Soundscan piackutatóra hivatkozva. Eminem lemeze bő egy évvel ezelőtt jelent meg. "Nagyon örülünk, hogy gratulálhatunk Eminemnek ehhez a digitális eladási rekordhoz" - fogalmazott a híresség menedzsere. A rapper nyomdokaiban halad a britek fiatal csillaga, Adele is, aki 21 című korongjának letöltési adatával közelít az egymilliós határhoz.
 


letöltés hiphop hír eminem2011.07.06. 13:25 – lánggitár

VHK és Korai Öröm közös koncert ősszel


A kultikus VHK reinkarnációjának tekinthető Vágtázó Életerő nyolc hónap kihagyás után ismét Budapesten lép fel. A klasszikus dalok persze már elegek ahhoz, hogy komoly embermennyiséget vonzzanak a Dürer Kertbe, de ők még elhozzák Magyarország másik veteránját, a Korai Örömöt is. A szeptember 16-i este központi eleme a "tűz és a magmatikus dobolás lesz." Az ősi erőket megmozgató szabadtéri bulira szeptember 15-ig lehet elővételben megvásárolni a jegyeket. Itt a koncert plakátja:


hír vhk korai öröm vágtázó életerő2011.07.06. 10:00 – sixx

Sting nem ment Kazahsztánba

A The Police egykori bőgős/énekese (azok voltak a szép napok, na mindegy) hivatalos honlapján jelentette be vasárnap, hogy kösz, de nem lép fel a kazah fővárosban hétfőn rendezett állami ünnepségen, amin ő lett volna a fő attrakció. Az Amnesty Internationallel kiváló kapcsolatokat ápoló zenész azzal indokolta döntését, hogy Kazahsztánban nem bánnak tisztességesen a munkásemberekkel, pontosabban az olajiparban dolgozókkal, akik immáron negyven napja sztrájkolnak. Nemes gesztus, bár ettől nem lesz jobb a kazah melósok helyzete, az meg ráadásul eszébe juthatott volna korábban is a zenészembernek, mármint akkor, amikor lekötötték a főleg állami pénzből finanszírozott bulit, hogy megguglizza Kazahsztánt.


koncert videó sting szolidaritás2011.07.05. 14:28 – Lángoló Gitárok

Mi érdekelne legjobban a Hegyalján? - Játék!

Jövő hét szerdán, azaz július 13-án kezdődik Tokajban a Hegyalja fesztivál, ahol olyan zenekarok lépnek fel a négy nap alatt, mint a Slayer, a Mastodon, a Scooter, a Ladytron, a Deicide, a Kosheen, a Pennywise, az Airbourne illetve még egy csomó minden. Mi most arra vagyunk kíváncsiak, hogy ki mit nézne meg a fesztiválon a legjobban, és hogy tétje is legyen a dolognak, bedobunk jutalomnak két Hegyalja-bérletet. Egyszerűen csak erre a facebookos alkalmazásra kell kattintani, aztán ott kipipálni a kedvencünket, vagy ha az éppen nincs ott, akkor beírni azt is. Végeredmény a hétvégén!


játék fesztivál hegyalja2011.07.05. 12:28 – lánggitár

Szeptemberben debütál Mick Jagger sztárcsapata

A Rolling Stones frontembere nemrég jelentette be, hogy szintén neves cimboráival zenekart alapít. A projekt a meglehetősen kreatív Super Heavy névet kapta, és Jagger mellett olyan tagokat tud soraiban, mint a Joss Stone, Damian Marley, az Eurythmicses Dave Stewart, és AR Rahman. Az új zenekarnak szeptemberben jelenik meg az első lemeze, aminek címe nincs egyelőre, de azt már tudni, hogy az első single a Miracle Worker névra hallgató lesz róla. A dalok nagyon lazán születtek meg, mindössze pár kezdőötletből, sok jammeléssel. "Nem szoktam hozzá ehhez a fajta munkához. Mindig teret akarsz hagyni az improvizációnak, de azért amikor bemész a stúdióba, kell hogy legyen nálad valami." - mondta Jagger.


hír rolling stones joss stone super heavy2011.07.04. 13:25 – lánggitár

Visszatért az Irie Maffia


A fél évig szünetelő Irie Maffia az idei fesztiválszezonban már ismét mindenhol megfordul, ahol csak lehet. Az első körben ingyenes dalt közzétevő kollektíva most egy három dalból álló új EP-t is kiadott, aminek a keverését mellesleg a legendás Abbey Roadon végezték. "A tavalyi VOLT Fesztiválon látott Billy Idol-koncert inspirált minket, hogy ezúttal nagyobb szabású hangzással próbálkozzunk. Ez a koncepció leginkább a Bloodshot Eyes című számban jelenik meg, amely tulajdonképpen egy modern stadion rock szám, de a kislemez egyetlen reggae-számán a Pretty Little Thingen is érezhető ez a törekvés. A kislemez címadó dala a The Beast pedig egy kevésbé komoly hangvételű rockandroll, igazi koncertsláger." - magyarázta Dermot. A három dalt rendhagyó módon lehet megvásárolni: egy kódot kapsz, amit vagy a koncerten vásárolsz meg kaparós kártyán, vagy egy emelt díjas sms-ért cserébe, ennek menetéről itt található pontos információ.


reggae pop hír irie maffia