2011.07.24. 09:00 – sixx

Itt a Los Vegas első nótája

A Kowalsky mellől kiszállt trió (Cha Cha, Jimmy és Sóder) kiegészülve Tóth Levente gitárossal felvette első hivatalos szerzeményét, aminek egyelőre még címe sem nagyon van, így Hetes lett jobb híján. A dal a debreceni Friss rádióban volt hallható először tegnap délután, majd estére felkerült a zenekar weblapjára, a facebookra és a YouTube-ra is - ahogy azt manapság csinálja mindenki.

Akik attól féltek, hogy az új zenekar a Kowa meg a Vega legsikeresebb korszakának motívumait viszi majd tovább, azok most megnyugodhatnak, mert ez jó kis hagyományos rockzene, jó riffel és fogós refrénnel. Az énekest végül hosszú keresgélés után házon belül találták meg Cha Cha (Csanádi Krisztián gitáros) személyében, nem mondom, hogy rosszul jártak vele. A fenti werkfilm a Hetes rögzítése során készült, de lesz majd hivatalos videoklip is hozzá, és augusztusban megkezdődik az első album felvétele is.


video rock los vegas2011.07.23. 22:33 – Dankó Gábor

Amy Winehouse, a zenész


Ha van hír, amin nem kellene meglepődnünk, mégis megdöbbenünk rajta az az, hogy Amy Winehouse 27 évesen drogtúladagolásban meghalt. Olyan ez, mintha egy valóságshow-ba direkt választottak volna be egy alkoholista, drogos junkie-t, aki majd szépen, élő adásban lövi túl magát. Szörnyülködünk, de ezt vártuk. Amy Winehouse előttünk élte az életét. Ő volt az egyik legnagyobb bulvárhősnő világszerte, akin még a zenéjét nem ismerő háziasszonyok is háborogtak a konyhában főzés közben, hogy már megint mit csinált a halála színhelyéül is szolgáló londoni Camden egyik kocsmájában. Azt viszont ne felejtsük el, hogy ha nem is a zene miatt lett igazán világhíres, de az tette naggyá.


jazz pop hír soul gyász amy winehouse2011.07.22. 10:18 – Le Marietta

Spanyol forradalmi válogatáslemez - interjú a Beroots Bangersszel


Enes (a képen jobb oldalt) francia rapper, de Spanyolországban él. Ő és Zemo alkotják a Beroots Bangers nevű rap duót. Nemrég jelent meg új videójuk Escapate címmel, amelynek szövegében a magamutogató mc-knek azt tanácsolják, ha realek akarnak maradni, akkor szabaduljanak meg a gengszter rapper sztereotípiáktól. Enesszel a spanyol rapről és a spanyol forradalomról beszélgettünk, amely az utóbbi hetekben meghatározta a spanyol közéletet, mostanra viszont kifulladni látszik.


interjú hip hop beroots bangers2011.07.21. 16:00 – Hirdetés

Paul Van Dyk és a Drum & Piano a Coke Clubban

Ezen a hétvégén egy viszonylag szokatlan, újszerű zenei projekttel, valamint a világ egyik legismertebb trance DJ-jének fellépésével folytatódik Coke Club idén nyári programsorozata. Pénteken az eddig több mint félszáz zenei díjjal elismert Paul Van Dyk áll a lemezjátszók mögé, szombat este pedig Havasi Balázs és a Hooligansből ismert Endi közös produkciója, a Drum & Piano lesz hallható Siófokon. Utóbbi koncert ráadásul ingyenes!


pop rock hír trance house elektronikus paul van dyk electro coke club elektro giuseppe ottaviani kühl behnam havasi balázs chriss ronson drum & piano hooligans endi julia carpenter2011.07.21. 10:15 – lánggitár

P. Diddyt lövöldözés miatt perelték be

Egy tavalyi lövöldözés kapcsán perelték be a zenével manapság csak elvétve foglalkozó P. Diddyt. A rapper a tulajdonosa ugyanis az atlantai Justin nevű étteremnek, aminek a parkolójában több lövést is leadtak az autójában ülő Tony Austinra. A vád szerint P. Diddy tisztában volt éttermének "veszélyeivel és kockázataival", de mégsem tartott be minden biztonsági előírást. A másik fél egyelőre nem reagált a vádakra.


hiphop hír p diddy2011.07.21. 09:19 – Gitárok

A második Venus Robot - Új Volkova Sisters-ep


Itt már leírtunk mindent a Volkova Sistersről, úgyhogy most csak annyit jelentünk be, hogy itt a Venus Robot ep-sorozat második része, ismét három dallal. Ahogy az első, úgy ezt is le lehet majd tölteni ingyen a zenekar weboldaláról. Aki élőben kíváncsi az együttesre, július 23-án megnézheti az A38 Teraszon, illetve utána augusztus 4-én a mátrafüredi Fekete Zaj fesztiválon.


pop rock exkluzív volkova sisters2011.07.20. 15:00 – Kovács M. Norbert

Én jól elvagyok így - interjú Josh Winkkel

Az idei Balaton Sound egyik utolsó fellépője a philadelphiai Josh Wink volt, aki a T-Mobile Teraszon még reggel fél hétkor sem akarta befejezni a bulit. A klasszikus technót máig előszeretettel játszó, neves producer és DJ nem először lépett fel nálunk: 1997-ben például egy azóta legendássá vált fellépést tudott maga mögött az akkori E-Playben, ami egybehangzó vélemények szerint nagy hatással volt a hazai elektronikus zenei életre és annak több neves képviselőjére. Többek között erről a buliról is kérdeztük Winket, aki fellépése után, közvetlenül indulása előtt, fáradtan, de nagyon kedélyes hangulatban adott nekünk egy rövid interjút.


interjú house elektronikus techno electro balaton sound elektro josh wink2011.07.20. 13:54 – lánggitár

Gilmour fellebbez fia büntetése ellen

Nemrég 16 hónap börtönbüntetésre ítélték David Gilmour fiát, Charlie-t, aki kukákat hajigált egy Károly herceget szállító Rolls Royce-ra. Kingston bírósága nem találta enyhítő körülménynek azt sem, hogy a 21 éves srác vérében jelentős mennyiségű LSD-t, és váliumot találtak, amik miatt valószínűleg semmire nem emlékszik az egészből. A Pink Floyd egykori gitárosának örökbefogadott fia már bocsánatot kért, és a "hülyeség pillanatainak" nevezte az esetet, ami még a tavalyi diáktüntetések idején történt, aminek során a több tízezres hallgatóság többször is összecsapott a rendőrséggel. A tüntetések a tandíjhatárok emelése ellen szóltak, a parlament előtt kezdődtek, majd a tömeg több bevásárlónegyedet is feldúlt.


pink floyd hír dave gilmour charlie gilmour