2011.08.14. 10:40 – _fá_

Backstage a Szigeten

SAM 3642
Tegnap kiderült, hogy a VIP-ben nem is áll hegyekben az ingyencucc, úgyhogy mélyebbre kellett ásni a Sziget átlag látogatóitól elzárt zugaiban. A tegnapi nap során három backstage életébe sikerült betekinteni: ott voltunk a fesztivál legnagyobb sátra, az A38 mögött, láttuk a rock/metál színpad körül folyó dolgokat, és megtudtuk, mit kapnak a magyar zenészek a Szigettől.


fesztivál sziget 20112011.08.13. 10:34 – _fá_

VIP a Szigeten


Van a Szigeten egy, a legtöbbek számára misztikus köddel körülvett helyiség. Ide nem lehet csak úgy bemenni egy hetijeggyel, viszont ha sikerült megszerezni a szükséges pluszokat, akkor mindenkinek megváltozik az élete. Vége a részeg németekkel való vegyülésnek, a hosszú sorbanállásoknak, és úgy általában kiemeltté lehet válni. Természetesen a VIP-ről van szó, minden fesztiválozó álmáról.


fesztivál vip sziget 20112011.08.13. 09:00 – _fá_

Amy Winehouse napja lett volna - ezt nézd a Sziget negyedik napján!

Nehéz vitába szállni azzal, hogy az idei Sziget negyedik napjára nem éppen a legerősebb programot sikerült összehozni. Ebben komoly szerepe van az idő közben el is hunyt Amy Winehouse-nak, akinek a megüresedett helyére bedobták a Volton már júliusban fellépő Thirty Seconds To Marsot, aminek a koncertjéből már a tavalyi Szigetes egyetlen darab is sok volt a 18 év felettiek többségének.


ajánló fesztivál sziget 20112011.08.12. 15:35 – _fá_

Inni a Szigeten


A Szigeten könnyen lehet inni, és mellesleg a Szigeten kell is inni. Lényegében az egész e köré van felépítve, és emiatt még koncertet is nagyon nehéz úgy végignézni, hogy nincs az ember kezében egy jó sör. A közhiedelemmel ellentétben amúgy a fesztiválon nem különösebben drága a szesz. Illetve drága, de máshol is az.


fesztivál sziget 20112011.08.12. 09:33 – sixx

Meghalt a Warrant egykori énekese

47 éves korában meghalt Jani Lane, a nyolcvanas-kilencvenes évek egyik nagyon kedvelt rockzenekarának énekese. A Warranttal a Cherry Pie és az Uncle Tom's Cabin című nótákkal igen szép sikereket ért el, öt albumuk tízmillió példányban fogyott világszerte. Az utolsó nagy sikert (Cherry Pie, 1990) a kilencvenes években visszaesés követte, Lane egy időre otthagyta a zenekart, majd kiszállt belőle több alapító tag is. Lane 2000-2007 között nem volt a zenekar tagja (zenekar sem nagyon volt, csak papíron), utána egy reunionra visszament ugyan, de ennek sem volt túl sok értelme. Az énekes hosszú ideje küzdött alkoholizmusával, egyszer 120 napot is ült ittas vezetésért. A halál oka egyelőre ismeretlen.


gyász warrant2011.08.11. 15:11 – _fá_

Enni a Szigeten


Ahhoz már hozzászokhattunk, hogy egy fesztiválon lehet akár jókat is enni, ha nem áltatjuk magunkat semmiféle spórolási tervvel. Persze vannak adekvát megoldások, tehát a Meki, és a lávakövön sült hot dog. Az utóbbi megbízható pontnak számít már évek óta a Szigeten, köszönhetően annak, hogy a kiflin, és a virslin kívül mindent magadnak rakhatsz bele. Természetesen mindenki ismerni az "akkor jó, ha a ketchup a cipődre csöpög" elvet, néhányan már hihetetlenül magas szinten művelik a paradicsomból történő hegyépítést egy széthajtott kifli alapra.


fesztivál sziget 2011