2011.09.04. 11:30 – Dankó János

Pszichedelikus félpucér nők - klipmegosztás

Ezen a héten a Hősök fekete-fehér képekkel elmondja, mi a magyar valóság, a Chickenfoot a nevéhez méltóan nagylábú csirkét szerepeltet a klipjében, aki egyébként hajléktalan, de a szerelmet keresi, a Jane's Addiction szokásos módon (tehát félpucér nőkkel) merül el a pszichedeliában, Beyoncé rikkant párat miközben megmutatja milyen a teste, majd végül az amerikai rádiórockos Staind belevet minket a sötét mélybe.


hősök klip staind beyoncé klipmegosztás janes addiction chickenfoot2011.09.04. 10:33 – lánggitár

Budapestre is visszatér a Lamb

Egy magyar Lamb-rajongókból álló társaság úgy döntött, itt az ideje kiköszörüli a csorbát, amit a 2003-as Sziget délutáni szakadó esős koncertje okozott, és szervezni egy budapesti Lamb-koncertet. A '90-es évek brit elektronikájának egyik alapzenekara hosszú szünet után állt össze ismét, a duó a májusban megjelenő 5 névre hallgató visszatérő lemezét december 4-én mutatja be nálunk is az A38-on.


hír elektro lamb trip hop2011.09.03. 07:40 – Németh Marcell

„Olyan szél lobogtatja, ami nem fúj” – Bizottság-kiállítás a Műcsarnokban


Egy eddigi legteljesebb összművészeti kiállítással költözik szeptembertől bő két hónapra a Műcsarnokba az azóta már a hivatalos magyar kultúra részévé vált Bizottság együttes. Készman József művészettörténésszel, a kiállítás egyik kurátorával beszélgettünk. (Az interjút a nyomtatott Lángoló Gitárok magazin negyedik, augusztus 3-án megjelent számában lehetett előzőleg olvasni.)


interjú bizottság offline2011.09.02. 15:22 – lánggitár

Új Kasabian-dal

Szeptember 19-án jelenik meg az augusztusban a Szigeten is fellépett Kasabian negyedik lemeze, a Velociraptor! A lemezt 12-én előzi meg a kötelező single, amit a Days Are Forgotten című dalhoz adnak ki. Az a dal sem akármilyen, hiszen az amerikai hiphop legenda LL Cool J is felbukkan benne, de még nem ezt, hanem a single b-oldalán szereplő Pistols At Dawnt rakta ki a netre a zenekar.

Pistols At Dawn by kasabian


indie pop hír kasabian2011.09.02. 14:35 – sixx

Irénke a rockereket sem kímélte

Az USA keleti partjára múlt hétvégén lezúduló hurrikán, az Irén, nemcsak az autószerelők és mosónők életébe rondított bele 140-150 km/órás sebességgel, hanem celebritásokéba is. Mivel a Lángoló gitárok zeneblog, így minket mostan a zenészek sorsa érdekel leginkább: Doro Pesch és Sebastian Bach nagyon megszívta a természeti csapást. Képünkön az az utca látható, ahol Bach lakott.


irén hurrikán doro pesch sebastian bach2011.09.02. 14:00 – sixx

Iggy Pop már írja az új Stooges-nótákat

Jó hírünk van a Világ Legínasabb Testű Énekeséért rajongó millióknak: Iggy Pop és James Williamson gitáros nekilátott új Stooges-nótákat írni. Pop a Rolling Stone-nak árulta el, hogy már tíz új szerzeménnyel vannak készen, és ha már így belejöttek, abba sem hagyják egy ideig a dalszerzést - arról viszont nem szól a fáma, hogy amit megírnak, az megy a fiókba, vagy esetleg stúdióznak is egyet, ha már így alakult.

Williamson 1970-ben csatlakozott a Stooges-hoz, ő gitározik a korszakalkotónak tartott, 1973-as Raw Power című albumon is, de 1975-ben kiszállt a zenekarból és csak Ron Asheton, a Stooges egyik alapítójának halála után tért vissza két évvel ezelőtt. Pop még tavaly jelezte, hogy hamarosan nekilátnak az írásnak, és akkoriban azt is kijelentette, hogy kurvára semmi értelmét nem látja a lemezkiadásnak, és inkább írna zenét egy fasza videójátékhoz. 


videó stooges iggy pop2011.09.02. 13:09 – sixx

Mark Knopfler Kanadában is köcsögözhet

Lekerült a kanadai tiltólistáról a Dire Straits Money for Nothing című számának egy szava, amit rossznyelvek szerint Mark Knopfler a Mötley Crüe zenekar basszusgitárosának és rajta kereszül az egész pinametál-hullámnak címzett. A tiltást az ország egész területén feloldották, de az egyes rádiók saját hatáskörben továbbra is dönthetnek úgy, hogy továbbra is csak a szám cenzúrázott verzióját engedik adásba.


kanada dire straits köcsög2011.09.02. 13:01 – lánggitár

Két ingyen dal a Röyksopptól

A norvég Röyksopp tagjai a jobbik lábukkal kelhettek ma fel, ugyanis minden előzetes híresztelés nélkül 25 percnyi új hanganyagot tettek ingyen letölthetővé a honlapjukon. Az egyik egy instrumentális szerzemény, a 14 perc hosszúságú Shores Of Easy, amihez a zenekar külön hozzáfűzte, hogy "nyugalomban a legjobb", a másik pedig a nem is olyan régen Budapesten is koncertező The Irrepressibles In This Shirt című dalának remixe, 11 percben. A duó felhívja rá a figyelmet, hogy semmiképp ne vegye ezt senki ne tekintse ezt a két dalt támpontnak az új albumhoz, mivel egészen más irányba haladnak. A Röyksopp utoljára 2010-ben jelentetett meg lemezt, arról még nincs hír, mikor tervezik befejezni a következőt.


pop hír röyksopp elektro2011.09.02. 12:04 – sixx

A zenésztársak stílszerűen búcsúztak Jani Lane-től

A Warrant énekesét augusztus 11-én találták meg egy motelszobában, és ugyan az első jelentések alkoholmérgezésről szóltak (amit Lane alkoholizmussal folytatott évtizedes küzdelme is alátámasztott), a toxikológiai jelentés szerint szervezetében sem alkoholt, sem gyógyszereket (vagy drogokat) nem találtak. Egykori zenésztársai és testvére augusztus 29-én a hollywoodi Key klubban búcsúztak el tőle egy koncerten, amin felléptek a Quiet Riot, az LA Guns és a Great White tagjai is.

A youtube-on rengeteg videó látható az eseményről, mi most kettőt mutatunk meg: az elsőben a Warrant Uncle Tom's Cabinjét adja elő Joe Retta, Shawn Zavodny, Brent Woods, Patrick Kennison, James Kottack és Sean McNabb, az intrót pedig Lane testvére játssza, aki egyébként a dal ezen részét írta annak idején. A második videón az LA Guns tolja el az Over the Edge-t.


rock videó emlékkoncert jani lane