2011.09.11. 14:00 – Dankó János

Depresszió ellen Battles - klipmegosztás

Ezen a héten a Battles megkapja a hét klipje címet, továbbá van művészvideónk is, amit a Tv On The Radio szállított. A többiek (Depresszió, Blink-182, Superego) inkább csak kamerák előtt zenéltek, de mint tudjuk, a promóciós érték a fontos. Ja, és Charlotte Gainsbourg is táncolt nekünk egy keveset az új videójában.


klipmegosztás2011.09.11. 12:53 – lánggitár

Jim Carrey Radioheadet énekelt

Jim Carrey a tegnapi nap folyamán meglepetésszerűen felbukkant az Arlene's Grocery nevű szórakozóhelyen, és ha már ott volt, adott egy spontán standup comedyt, mellé pedig megcsillogtatta zenei vénáját is, és elénekelte a Radiohead klasszikusát, a Creepet. Carrey amúgy szeretheti a kettővel ezelőtti évtized gitárzenéjét, mert ezen kívül a Smashing Pumpkins Bullet With Butterfly Wingszét is hallhatta a közönség. Természetesen mindkét dalról készült felvétel.


smashing pumpkins hír radiohead jim carrey2011.09.09. 15:36 – Lángoló Gitárok

Olé - Új Pearl Jam-dal

A 20. születésnapját ünneplő Pearl Jam megtesz mindent, hogy ez az ősz róluk szóljon. A múlt hétvégi kétnapos fesztiváljuk után most itt egy új dal, amiről egyelőre nem tudunk semmi mást, csak a címét (Olé), és hogy ingyen letölthető például innen. A zenekar punkos vonalához tartozó szerzeményt egyébként élő verzióban is megnézhetjük, ugyanis eljátszották azt Jimmy Fallon műsorában. Plusz hajtás után van még egy videó, amin Fallon Eddie Vedder és a Roots vendégszereplésével adja elő saját, Balls In Your Mouth című dalát.


rock hír pearl jam2011.09.09. 12:00 – Dankó János

Kis bátorság kéne még - Roy & Ádám Trió-lemezkritika és lemezbemutató

Roy és Ádám Trio – Küldözési mánia
(Gold Record)

A Roy és Ádámmal kapcsolatban mindenkinek van előképe, még ha nem is tud róla. A Trambulin, a Feketén a hófehér vagy A csapból is én folyok! kikerülhetetlenek voltak a maguk idejében. Ha máshol nem, egy bevásárlóközpont gumizenéi között hallotta az is, aki elvből kerülte a kommersz rádiókat. A duó időközben szembesült azzal a problémával, hogy élőben túl sokat kell támaszkodnia más zenészekre, ezért döntött, megkérte Csányi Zolit (aki a Black-Out és sok-sok más zenekar tagja, sessionzenésze), hogy állandó dobosként szálljon be, és immár Roy és Ádám Trióként folytassák. Azóta egyértelműen kijelenthető, hogy a társaság nem pop-, hanem rockzenét játszik, de abból is a könnyen befogadhatót.

Szerintünk: (2,5/5)
Szerintetek: (2/5)

lemezkritika pop rock roy és ádám trio2011.09.09. 11:22 – lánggitár

Lou Reed pofán verte David Bowie-t

A mostanában a Metallicával haknizó Lou Reedről tegnap derült ki, hogy kemény legény, ha én Lars Ulrich helyében lennék, nagyon összekapnám magam a próbákon, mert még a végén seggbe rúgják az állandó pontatlanságért. A történet nem mai, egészen pontosan 1979-es, viszont csak most derültek ki a részletek az Uncut Bowie: The Ultimate Music Guide magazinnak köszönhetően.

A balhéra Reed egyik londoni koncertje után került sor a Chelsea Rendezvous nevű étteremben, ahol a zenészek és sleppjük éppen vacsoráztak. Reed egyszer csak felpattant és elkezdte ütni Bowie-t, és annyira belejött a dologba, hogy kilenc ember kellett ahhoz, hogy megfékezzék (akkoriban nem volt divat kétajtós szekrényeket alkalmazni biztonsági emberként). A két zenész látszólag kibékült, de amikor mindenki visszaült a helyére, Reed ismét lepleknizte Bowie-t, ki is vezették az étteremből.


veterán balhé rocker2011.09.09. 10:35 – lánggitár

Ismét Budapesten koncertezik a Dream Theater

Szinte hazajár Magyarországra a progresszív metálzene egyik zászlóshajója, a Dream Theater. Az augusztusi FEZEN-bulit követően a Budapest Sportarénában játszanak majd, 2012 február 17-én. A zenekar új, A Dramatic Turn of Events című lemeze jövő kedden jelenik meg, ezt már az új dobossal, Mike Manginivel rögzítette a DT. Mangini tavasszal csatlakozott a zenekarhoz.


koncert hír metal dream theater