2011.09.11. 14:00 – Dankó János

Depresszió ellen Battles - klipmegosztás

Ezen a héten a Battles megkapja a hét klipje címet, továbbá van művészvideónk is, amit a Tv On The Radio szállított. A többiek (Depresszió, Blink-182, Superego) inkább csak kamerák előtt zenéltek, de mint tudjuk, a promóciós érték a fontos. Ja, és Charlotte Gainsbourg is táncolt nekünk egy keveset az új videójában.


klipmegosztás2011.09.11. 12:53 – lánggitár

Jim Carrey Radioheadet énekelt

Jim Carrey a tegnapi nap folyamán meglepetésszerűen felbukkant az Arlene's Grocery nevű szórakozóhelyen, és ha már ott volt, adott egy spontán standup comedyt, mellé pedig megcsillogtatta zenei vénáját is, és elénekelte a Radiohead klasszikusát, a Creepet. Carrey amúgy szeretheti a kettővel ezelőtti évtized gitárzenéjét, mert ezen kívül a Smashing Pumpkins Bullet With Butterfly Wingszét is hallhatta a közönség. Természetesen mindkét dalról készült felvétel.


smashing pumpkins hír radiohead jim carrey2011.09.09. 15:36 – Lángoló Gitárok

Olé - Új Pearl Jam-dal

A 20. születésnapját ünneplő Pearl Jam megtesz mindent, hogy ez az ősz róluk szóljon. A múlt hétvégi kétnapos fesztiváljuk után most itt egy új dal, amiről egyelőre nem tudunk semmi mást, csak a címét (Olé), és hogy ingyen letölthető például innen. A zenekar punkos vonalához tartozó szerzeményt egyébként élő verzióban is megnézhetjük, ugyanis eljátszották azt Jimmy Fallon műsorában. Plusz hajtás után van még egy videó, amin Fallon Eddie Vedder és a Roots vendégszereplésével adja elő saját, Balls In Your Mouth című dalát.


rock hír pearl jam2011.09.09. 12:00 – Dankó János

Kis bátorság kéne még - Roy & Ádám Trió-lemezkritika és lemezbemutató

Roy és Ádám Trio – Küldözési mánia
(Gold Record)

A Roy és Ádámmal kapcsolatban mindenkinek van előképe, még ha nem is tud róla. A Trambulin, a Feketén a hófehér vagy A csapból is én folyok! kikerülhetetlenek voltak a maguk idejében. Ha máshol nem, egy bevásárlóközpont gumizenéi között hallotta az is, aki elvből kerülte a kommersz rádiókat. A duó időközben szembesült azzal a problémával, hogy élőben túl sokat kell támaszkodnia más zenészekre, ezért döntött, megkérte Csányi Zolit (aki a Black-Out és sok-sok más zenekar tagja, sessionzenésze), hogy állandó dobosként szálljon be, és immár Roy és Ádám Trióként folytassák. Azóta egyértelműen kijelenthető, hogy a társaság nem pop-, hanem rockzenét játszik, de abból is a könnyen befogadhatót.

Szerintünk: (2,5/5)
Szerintetek: (2/5)

lemezkritika pop rock roy és ádám trio2011.09.09. 11:22 – lánggitár

Lou Reed pofán verte David Bowie-t

A mostanában a Metallicával haknizó Lou Reedről tegnap derült ki, hogy kemény legény, ha én Lars Ulrich helyében lennék, nagyon összekapnám magam a próbákon, mert még a végén seggbe rúgják az állandó pontatlanságért. A történet nem mai, egészen pontosan 1979-es, viszont csak most derültek ki a részletek az Uncut Bowie: The Ultimate Music Guide magazinnak köszönhetően.

A balhéra Reed egyik londoni koncertje után került sor a Chelsea Rendezvous nevű étteremben, ahol a zenészek és sleppjük éppen vacsoráztak. Reed egyszer csak felpattant és elkezdte ütni Bowie-t, és annyira belejött a dologba, hogy kilenc ember kellett ahhoz, hogy megfékezzék (akkoriban nem volt divat kétajtós szekrényeket alkalmazni biztonsági emberként). A két zenész látszólag kibékült, de amikor mindenki visszaült a helyére, Reed ismét lepleknizte Bowie-t, ki is vezették az étteremből.


veterán balhé rocker2011.09.09. 10:35 – lánggitár

Ismét Budapesten koncertezik a Dream Theater

Szinte hazajár Magyarországra a progresszív metálzene egyik zászlóshajója, a Dream Theater. Az augusztusi FEZEN-bulit követően a Budapest Sportarénában játszanak majd, 2012 február 17-én. A zenekar új, A Dramatic Turn of Events című lemeze jövő kedden jelenik meg, ezt már az új dobossal, Mike Manginivel rögzítette a DT. Mangini tavasszal csatlakozott a zenekarhoz.


koncert hír metal dream theater2011.09.08. 18:00 – Lángoló Gitárok

Klippa - Új Sigur Rós-videó (?)


Tovább titokzatoskodik az izlandi Sigur Rós az ősszel megjelenő, Inni című koncertlemezzel és filmmel kapcsolatban. Most egy bő ötperces videó, a Klippa került fel az oldalukra, ami semmi másból nem áll, csak hogy három ember ruhát darabol, illetve ketten egyszer csak táncra perdülnek. Utóbbi azért is furcsa, mert zene az igazából nincs a rövidfilm alatt, bár a végén ki van írva a Sigur Rós neve. A klipet egyébként Sarah Hopper rendezte.


pop rock hír sigur rós2011.09.08. 15:00 – lánggitár

Már a következő utáni Snow Patrol is kész

Novemberben jelenik meg a skót Snow Patrol hatodik lemeze, a Fallen Empires, de ennél sokkal szorgalmasabb a zenekar. A BBC 2-nak adott interjújúban a zenekar énekese, Gary Lightbody elárulta, hogy az idei korong utolsó dala a Broken Bottles Form A Star (Prelude) címet kapta, ami gyakorlatilag a hetedik lemezüknek a nyitódala, aminek szinte minden hangját megírták már. További részleteket nem árult el róla, hiszen még bőven tart a hatodik promóciója is, arról viszont megtudhattuk, hogy soha nem írtak még ilyen hosszú ideig egy lemezt sem, de megérte három részletben felvenni, mert ez lett az amúgy már a Szigeten is fellépett Snow Patrol legjobb lemeze. Ezek szerint a hetediket rosszabbnak tartja?


pop hír snow patrol2011.09.08. 14:00 – lánggitár

Jessie J nem hallott PJ Harveyról

Úgy tűnik, az Arcade Fire Grammyje után PJ Harvey is kénytelen a Mercury-díjával a kezében azzal szembesülni, hogy páran soha nem hallottak róla. Ezúttal nem többségében tizenéves lányok vallották be műveletlenségüket, hanem a Price Tag és Do It A Little Dude dalaival hallatlan népszerűségre tett Jessie J. "Nem láttam a ceremóniát, egy buborékban élek. Kaphatok Mercuryt jövőre? Gondolom igen. Bár előtte meg kéne tudnom, mi az." Mikor rákérdeztek, mit szól PJ Harveyhoz, mindössze annyit kérdezett vissza, hogy "Akkor ő jó?" Az énekesnő ugyanakkor fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy nem csak a habkönnyű pop és r'n'b érdekli, most épp egy Oasis Don't Look Back In Angerjét tervezi feldolgozni. A londoni születésű Jessie J-t azért feltehetőleg nem érintette igazán rosszul a Mercurys mellőzése, a Who You Are című idei debütálása az év egyik legjobban fogyó lemeze lett, már több mint hatszázezer példányt dobtak szét belőle.


pop hír pj harvey jessie j