2011.09.18. 14:00 – Lángoló Gitárok

A parasztok a büdös hippik után kullogtak

Tunng & Los Campesinos! @ Trafó, 2011. szeptember 16.


Péntek este a harmadik állomásához érkezett el a Trafó „Nagy Britmánia” nevű eseménysorozata. Az egyébként viszonylag szimpatikus kezdeményezés eredményeképp ezúttal két vegyes, férfi és női tagokkal egyaránt bíró zenekar lépett fel. Ugyan a beharangozók előszeretettel hangoztatták azt, hogy fiatal csapatokról van szó, ez azért nem igazán szerencsés megállapítás, bármennyire is relatív eljárás ennek megítélése. Az estét nyitó Tunng például már 2003 óta létezik, adja ki lemezeit – szám szerint ez idáig négyet –, koncertezik, neve pedig közepesen jól cseng a világ független zenei színtérén. A Los Campesinos! valamivel ifjabb formáció, amelynek debütáló lemezét,a 2008-as „Hold on Now, Youngster...”-t szinte kötelező jelleggel rajongta körbe majd’ minden zenebarát, ám ezt a sikert mindmáig képtelenek voltak újra megközelíteni. (maUgly)


indie pop koncertbeszámoló los campesinos tunng2011.09.18. 10:00 – Kovács M. Norbert

Szex a brit zászlón - klipmegosztás

A bölcs Lil Wayne megmutatja, hogy egy ember élete többféleképpen is alakulhat, DJ Shadow klipjében csúnyán pórul jár egy légzészavaros katona, az Evanescence énekesnője meg csak rohan céltalanul. Mindezek mellett az Arctic Monkeys új videójában egy balhés szerelmespárt láthatunk, a Biorobot zenekar pedig mobiltelefonnal készítette el legutóbbi klipjét. Az biztos, hogy ezen a héten senkit nem fog szétvetni az izgalom!


arctic monkeys klip lil wayne evanescence biorobot dj shadow klipmegosztás2011.09.17. 10:00 – Lángoló Gitárok

Húszéves a Guns N’ Roses Use Your Illusion dupla duplalemeze


A Guns N" Roses hosszú évek óta Axl Rose különcködésével egyenlő, amit még a tizenakárhány év szünet után kiadott Chinese Democracy sem volt képes tompítani. Pedig különcködésben jó volt a zenekar régebben is, hiszen már a második sorlemezre (a Liest nem számoljuk annak) 30 dalt írtak, amit kettévágva, de egyszerre adtak ki Use Your Illusion I és Use Your Illusion II címmel, ráadásul mindkettő játékideje bőven 70 perc fölött volt. Ez a gigantikus projekt pont húsz évvel ezelőtt, ezen a napon jelent meg 1991-ben, és rövid időn belül a világ talán legismertebb rockzenekarává tette a Guns N' Rosest (bár már előtte sem szenvedtek hiányt rajongókban, sőt!). A Lángoló Gitárok most pár videóval felidézi azt az időt, amikor kb. minden a Guns N' Rosesról szólt a zenében, és ezt még az akkor éledő grunge-hullám sem tudta elnyomni.


rock hír guns n roses2011.09.16. 16:10 – Lángoló Gitárok

Se se is – Jurij-kislemezpremier

Öt nagylemez után október 7-én mutatja be új dalait a nyíregyházi Jurij a Gödörben, de most elsőként a Lángoló Gitárokon lehet ezeket meghallgatni, sőt aki akarja, le is töltheti. A felvétel és a keverés a Fire Recording Stúdióban készült Pál Mihály vezetésével. Mastering: Bodnár Péter. Az idén 10 éves zenekar ősszel turnéra indul és még egy új videóval is jelentkezik hamarosan. A lemeznek van egy különleges borítója is, ezt a lejátszó alatt mutatjuk be.


indie pop rock hír juruj2011.09.16. 14:09 – Dankó Gábor

Rendőrös balhé után jön a Tej - Isten Háta Mögött-interjú


Visszavonul a magyar underground rockszíntér egyik legnépszerűbb zenekara, az Isten Háta Mögött. Emiatt készítettünk interjút az új projekten dolgozó Pálinkás Tamás (a képen, amin egyébként Bokros Csaba, volt IHM-tag, most Dereng-gitáros is szerepel, balról a második) énekes-gitárossal, viszont a beszélgetés nagy része arra ment el, hogy kivesézzük az idei SZIN fesztiválon történt balhét, aminek az lett a vége, hogy Pálinkás 12 órát egy fogdában töltött egyedül Szegeden.


interjú rock tej ihm isten háta mögött