2011.10.02. 23:23 – Lángoló Gitárok

A Nirvana-játékunk nyertesei

Volt nekünk szeptember 24-én, a Nirvana Nevermind lemezének 20. évfordulója tiszteletére egy külön, csak az albumnak szentelt napunk, amiben rendeztünk egy játékot is. Azok között talált gazdára három darab kétlemezes, deluxe kiadású Nevermind album, illetve három darab Live At The Paramount DVD, akik helyesen írták meg nekünk, hogy Kurt Cobain, a Nirvana gitáros-énekese 1994. április 5-én lett öngyilkos. A dupla CD-t Dobrosi Balázs, Bognár Péter és Horogné Nagy Éva nyerték, a DVD-t pedig Marton Péter, Kökény Pál és Sipőcz Ágnes nézhetik. Gratulálunk nekik, illetve a több száz helyes megfejtőnek is!


játék nirvana nevermind2011.10.02. 10:00 – Kovács M. Norbert

Kid Cudit meggyilkolják - klipmegosztás (18+)

Az Opeth új klipje pont olyan, mint az új lemeze, a Korn koncertvideót forgatott első hivatalosan megjelent dubstep-számához, Kid Cudi pedig hiába harcol keményen, alulmarad egy kegyetlen küzdelemben. Luomo új videója sötét és sejtelmes, a Dum Dum Girls tagjait kaleidoszkópon keresztül látjuk, az Is Tropical klipje pedig ezúttal nem véres, viszont a szexjelenetek miatt megint korhatáros. Hat új videó az eheti válogatásban.


opeth klip korn kid cudi klipmegosztás dum dum girls is tropical skrillex luomo2011.10.01. 10:06 – Vammór János

Az invázió sikertelen - Britney Spears Budapesten

Britney Spears @ Papp László Budapest Sportaréna, 2011.09.30.

15
Az Aréna az egyik legrosszabbul szóló diszkó a világon, lényegében ez az egyik legfontosabb tapasztalat, amivel gazdagabbak lettünk Britney Spears budapesti koncertjének végére. Jobban örültünk volna, ha egy igazi koncertélmény is a számlánkon pihen a Femme Fatale turné magyar állomása után, de belátjuk, az elégedetlenség randa, nem épp decens, polgári tulajdonság. Ami a lényeg, tegnapig Britney-szüzek voltunk, ha nem is úgy, mint a művésznő a dicsőséges hőskorban, még a lotyó-imidzs előtt, mikor a keresztény és jófej high school érzést próbálta eladni rémisztően bután konstruált és egyszerű arculatba oltott, ezért aztán méltatlanul nagy port vert slágereivel. A Castro nevű kolumbiai azt meséli, nagyon kevésen múlott például, hogy a Baby One More Time előadójában most nem a TLC-t tisztelhetjük. Lehet, hogy jobb lenne nekünk. Illetve: nekünk aztán kurvamindegy.


pop britney spears koncertbeszámoló2011.09.30. 15:53 – lánggitár

Önéletrajzot ír Courtney Love

A nemrég ismét aktivizálódó Hole-os, mellesleg persze Kurt Cobain exfeleségeként is számon tartott Courtney Love már alá is írta szerződését egy könyvkiadóval a készülő önéletrajzának megjelentetésével kapcsolatban. A még idén elkészülő könyv természetesen kendőzetlen őszinteséggel vall a Cobainnel való házasságáról, kapcsolatairól más sztárokkal, és persze a lányáról, Francis Beanről. Love valószínűleg nem véletlenül időzítette mostanra a vallomást: a hétvégén a Lángoló Gitárokon is külön megünnepelt Nevermind a hétvégén lett 20 éves, ami miatt ismét gyorsan el lehet adni bármit vele kapcsolatban, a születésnapi deluxe kiadvány például bekerült a top5-be a brit lemezeladási listán.


rock hír nirvana courtney love hole2011.09.30. 14:30 – Sajó Dávid

Metroszexuális rock and roll - Boots Electric-lemezkritika

Boots Electric - Honkey Kong
(Dangerbird Records)

Jesse Hughes elkészítette második szólóalbumát, amit az előzőtől eltérően a Boots Electric művésznéven jelentetett meg. A számtalan becenévvel rendelkező zenészt (The Devil, Boots Electric, The Fabolous Weapon) legtöbben a pár éve hazánkban is koncertező Eagles of Death Metalból ismerhetik, amelynek zenei világa erősen felismerhető a frissen megjelentetett Honkey Kong című lemezen, viszont sikerült attól még buzisabbra vennie a figurát.

Josh Homme gyerekkori cimborája, ő segített neki - máig érthetetlen megfontolásból - az Eagles of Death Metalra keresztelt zenekart összehozni. Velük három albumot dobott össze és megalkotta egészen sajátos, szexuálisan túlfűtött, seggrázós rock and rollját. Semmi bonyolult nem volt az EoDM zenéjében és pont ezekkel az egyszerű, bulizós rock számokkal érdemelte ki a nemzetközi kritikusok, de főleg a koncertjárók elismerését.

Szerintünk: (3,5/5)
Szerintetek: (3/5)

lemezkritika rock boots electric2011.09.30. 13:30 – lánggitár

Londonban lép fel a Csík zenekar

Külföldre viszi a magyar népzenét a stílus valószínűleg legnépszerűbb formációja, a Csík. A zenekar a szokásos felállás mellett a Quimbys Kiss Tibort, és az LGT-s Presser Gábort is elviszi a nevesnek számító Scalában tartandó koncertre. A már huszonhárom éve zenélő Csík fellépését az a Drum & Monkey szervezőcsoport hozta össze, ami korábban a Kispál és a Borzot, a Quimbyt, a 30Y-t, a Heaven Street Sevent, vagy az Európa kiadót is felléptette az angol fővárosban.


koncert hír csík2011.09.30. 12:26 – lánggitár

Kiadják a Beatles legkorábbi felvételeit

Van még lehúzható bőr a Beatlesről: hamarosan duplalemezen jelenik meg a zenekar legkorábbi felvétele, még Hamburgból, Tony Sheridannel a mikrofonok, és Pete Besttel a dobok mögött. A lemez a zenekar legkorábbi állapotát mutatja be, John Lennon még csak vokálozik az Ain't She Sweetben, és elhangzik a George Harrison által szerzett instrumentális Cry For a Shadow is. A felvétel 1961-ben készült egy night clubban, nem sokkal azután, hogy Bert Kaempfert felfedezte a zenekart. A kiadványhoz emellett hozzádobnak több ritkán látható fotót is, bemutatják a Beatles első lemezszerződéseit, és kézírásos visszaemlékezéseket mutatnak be minden tagtól. A The Beatles With Tony Sheridan: First Recordings november 8-ától kapható az USA-ban, európai megjelenést még nem tűztek ki. Az anyag egy részét egyébként már kiadták 1964-ben The Beatles with Tony Sheridan & Guests címmel.


pop the beatles hír2011.09.29. 14:51 – Hirdetés

Ők nyerték a Keith Richards-könyveket

Volt nekünk egy játékunk ezen a linken, amiben két darab Ketih Richards önéletrajzi könyvet lehetett nyerni arra kérdésre válaszolva, hogy mikor is született a Rolling Stones gitárosa. Az válaszolt helyesen, aki 1943. december 18-ai dátumot küldte be nekünk, közülük pedig Takács Evelin Tatabányáról, illetve Simon Ádám Kazincbarcikáról olvashatja is ténylegesen a könyveket. A nyerteseknek gratulálunk, és köszönjük a rengeteg helyes megfejtést.


játék2011.09.29. 13:13 – Hirdetés

Jótékonysági tankcsapdás Converse-tornacipő


A Tankcspada és a Converse közös akciót indított, melyben a képen látható egyedi tankcsapdás tornacipőre lehet licitálni. A bevételt a Converse teljes egészében átadja a debreceni Rocksulit működtető Más-Mozaik Szociokulturális Egyesületnek. A legmagasabb licitet ajánló személyesen veheti át a csukát a Tankcsapdától 2011. október 7-én, pénteken, a Debrecen Fórum Legends üzletében. A poszt felrakásának pillanatában még hat nap 22 óra és 45 perc van hátra a licitálás lezárásáig, de ezen az oldalon pontosan nyomon lehet követni az állást.


rock tankcsapda converse