2011.01.22. 10:23 – lánggitár

Nem lesz Budapesten Manowar-koncert

Még mielőtt bejelenthettük volna itt a Lángoló Gitárokon, hogy Manowar-koncert lesz Budapesten, már meg is hiúsult a buli. A szervező közleménye: "Hiába egyeztettünk hosszan és kitartóan, az előzetes hírekkel ellentétben mégsem lesz Manowar-koncert Budapesten márciusban, mivel nem akadt egyetlen olyan magyarországi biztosítótársaság sem, mely hajlandó lett volna biztosítást kötni a koncertre. A biztosítók alaposan átböngészték az internetes fórumokon a lehetséges koncerthez kapcsolódó hozzászólásokat, s mivel tudomásuk szerint a Manowar a korábbi években több koncertet is lemondott technikai okokra hivatkozva, túlságosan kockázatosnak ítélték meg a helyzetet. Biztosítás nélkül sem a szervező, sem a Manowar nem vállalja koncertet." A magyar Manowar-fanclub amúgy még tavaly decemberben csinált a Facebookon egy eseményt, ahol mindenki jelezhette, hogy ő igenis szeretné ezt a fellépést. Azóta 240-en jelezték, hogy ott lennének a koncerten. A buli március 23-án lett volna a Petőfi Csarnokban, a meghirdetett belépő pedig 14 ezer forint volt, mivel a Manowar ez alatt nem lett volna hajlandó fellépni.


metál hír manowar2011.01.21. 11:49 – sixx

A rockzene a farkasokat is legyűri

Hiába, no, ha az emberre hazafelé menet farkasok támadnak, csak nem kezdhet el védekezni a Cheri Cheri Lady-vel, egy ilyen hiríghez keményebb cucc kell, mondjuk a Creed. Nem viccelünk, egy ilyen eset tényleg előfordult Norvégiában, mégpedig a havas úton bandukoló 13 éves Walter Eikremmel. A srác a suliból tartott hazafelé, és (jó) szokásához híven éppen zenét hallgatott mobiltelefonján, amikor négy farkast látott meg az utat szegélyező fák között.


metál videó creed2011.01.20. 16:00 – sixx

Így kell tolni a rakenrollt 62 évesen

Steven Tyler beugrott Jimmy Fallon talkshowjába, és ha már ott volt, a műsorvezető társaságában lenyomta a Walk This Way című klasszikust, amihez a műsor házizenekara a The Roots szolgáltatta a zenét. És most tessék elképzelni Kóbor Jánost és Fábry Sándort, amint előadják az Őrültek óráját az RTL Klubon.


rakenroll2011.01.20. 10:04 – _fá_

A ló túloldala

The Decemberists – The King is Dead
(Capitol)

A Decemberists karrierje 2001-óta mintapéldája a megfontolt, tudatos fejlődésnek. A független kiadók legaljáról három lemez után szerződtek a Capitolhoz, javítgatva ezzel a lemezeladási listán elért helyezéseiket. Mindezt úgy, hogy a saját folkos, countrys, és gyakran progrockos stílusokon csak annyit változtattak, amennyire változhatott a hangulata a frontember Colin Meloynak. A Decemberists a 2006-os Crane Wife lemezig ráadásul a nagyívű koncepciók ellenére is humoros tudott maradni, mindig akkor felmutatva ezt az erényt, mikor már sok volt a felnőttes viselkedésből.

Szerintünk: (2/5)
Szerintetek: (3/5)

indie folk rock the decemberists2011.01.19. 14:26 – lánggitár

Idén is lehet szavazni a Pannónia Fesztivál fellépőire

Idén lesz ötéves a Pannónia Fesztivál, és ahogy már mindenki megszokhatta, most is lehet szavazni, hogy ki lépjen fel a várpalotai rendezvényen június 9 és 12 között. A www.pannoniafesztival.hu oldalon egy regisztrációt követően bárki voksolhat öt magyar zenekarra. Azokat az együtteseket, melyek legalább ezer szavazatot kapnak, megkeresik a fesztivál szervezői. (Egy IP-címről csak egy alkalommal lehet voksolni január 31-ig.) A jubiláló fesztivál szervezői a születésnap alkalmából nagy meglepetésekkel, és a bulizók megajándékozásával készülnek idén, de erről majd később tájékoztatják a nagyközönséget.


fesztivál hír várpalota pannónia2011.01.19. 13:13 – lánggitár

Lecsukják a Mötley Crüe énekesét

Ittas vezetés miatt két hétre börtönbe vonul Vince Neil, a Mötley Crüe énekese, ráadásul a büntetés letöltése után még két hetet házi őrizetben is kell majd töltenie. Neil kedden kötött alkut az ügyészséggel, elismerve vétségét. "Elismerem, nem lehet inni, és utána autót vezetni" - közölte nyilatkozatában az énekes. A zenész február 15-én, röviddel ötvenedik születésnapja után kezdi meg büntetése letöltését. Megegyezés nélkül akár hat hónapi börtön fenyegette volna. A Lamborghinijével túl gyorsan hajtó énekest júniusban Las Vegas közelében állította meg egy járőr, majd a vérvétel után szervezetében alkoholt találtak.


rock metál hír mötley crüe