2011.01.22. 10:23 – lánggitár

Nem lesz Budapesten Manowar-koncert

Még mielőtt bejelenthettük volna itt a Lángoló Gitárokon, hogy Manowar-koncert lesz Budapesten, már meg is hiúsult a buli. A szervező közleménye: "Hiába egyeztettünk hosszan és kitartóan, az előzetes hírekkel ellentétben mégsem lesz Manowar-koncert Budapesten márciusban, mivel nem akadt egyetlen olyan magyarországi biztosítótársaság sem, mely hajlandó lett volna biztosítást kötni a koncertre. A biztosítók alaposan átböngészték az internetes fórumokon a lehetséges koncerthez kapcsolódó hozzászólásokat, s mivel tudomásuk szerint a Manowar a korábbi években több koncertet is lemondott technikai okokra hivatkozva, túlságosan kockázatosnak ítélték meg a helyzetet. Biztosítás nélkül sem a szervező, sem a Manowar nem vállalja koncertet." A magyar Manowar-fanclub amúgy még tavaly decemberben csinált a Facebookon egy eseményt, ahol mindenki jelezhette, hogy ő igenis szeretné ezt a fellépést. Azóta 240-en jelezték, hogy ott lennének a koncerten. A buli március 23-án lett volna a Petőfi Csarnokban, a meghirdetett belépő pedig 14 ezer forint volt, mivel a Manowar ez alatt nem lett volna hajlandó fellépni.


metál hír manowar2011.01.21. 11:49 – sixx

A rockzene a farkasokat is legyűri

Hiába, no, ha az emberre hazafelé menet farkasok támadnak, csak nem kezdhet el védekezni a Cheri Cheri Lady-vel, egy ilyen hiríghez keményebb cucc kell, mondjuk a Creed. Nem viccelünk, egy ilyen eset tényleg előfordult Norvégiában, mégpedig a havas úton bandukoló 13 éves Walter Eikremmel. A srác a suliból tartott hazafelé, és (jó) szokásához híven éppen zenét hallgatott mobiltelefonján, amikor négy farkast látott meg az utat szegélyező fák között.


metál videó creed2011.01.20. 16:00 – sixx

Így kell tolni a rakenrollt 62 évesen

Steven Tyler beugrott Jimmy Fallon talkshowjába, és ha már ott volt, a műsorvezető társaságában lenyomta a Walk This Way című klasszikust, amihez a műsor házizenekara a The Roots szolgáltatta a zenét. És most tessék elképzelni Kóbor Jánost és Fábry Sándort, amint előadják az Őrültek óráját az RTL Klubon.


rakenroll2011.01.20. 10:04 – _fá_

A ló túloldala

The Decemberists – The King is Dead
(Capitol)

A Decemberists karrierje 2001-óta mintapéldája a megfontolt, tudatos fejlődésnek. A független kiadók legaljáról három lemez után szerződtek a Capitolhoz, javítgatva ezzel a lemezeladási listán elért helyezéseiket. Mindezt úgy, hogy a saját folkos, countrys, és gyakran progrockos stílusokon csak annyit változtattak, amennyire változhatott a hangulata a frontember Colin Meloynak. A Decemberists a 2006-os Crane Wife lemezig ráadásul a nagyívű koncepciók ellenére is humoros tudott maradni, mindig akkor felmutatva ezt az erényt, mikor már sok volt a felnőttes viselkedésből.

Szerintünk: (2/5)
Szerintetek: (3/5)

indie folk rock the decemberists2011.01.19. 14:26 – lánggitár

Idén is lehet szavazni a Pannónia Fesztivál fellépőire

Idén lesz ötéves a Pannónia Fesztivál, és ahogy már mindenki megszokhatta, most is lehet szavazni, hogy ki lépjen fel a várpalotai rendezvényen június 9 és 12 között. A www.pannoniafesztival.hu oldalon egy regisztrációt követően bárki voksolhat öt magyar zenekarra. Azokat az együtteseket, melyek legalább ezer szavazatot kapnak, megkeresik a fesztivál szervezői. (Egy IP-címről csak egy alkalommal lehet voksolni január 31-ig.) A jubiláló fesztivál szervezői a születésnap alkalmából nagy meglepetésekkel, és a bulizók megajándékozásával készülnek idén, de erről majd később tájékoztatják a nagyközönséget.


fesztivál hír várpalota pannónia2011.01.19. 13:13 – lánggitár

Lecsukják a Mötley Crüe énekesét

Ittas vezetés miatt két hétre börtönbe vonul Vince Neil, a Mötley Crüe énekese, ráadásul a büntetés letöltése után még két hetet házi őrizetben is kell majd töltenie. Neil kedden kötött alkut az ügyészséggel, elismerve vétségét. "Elismerem, nem lehet inni, és utána autót vezetni" - közölte nyilatkozatában az énekes. A zenész február 15-én, röviddel ötvenedik születésnapja után kezdi meg büntetése letöltését. Megegyezés nélkül akár hat hónapi börtön fenyegette volna. A Lamborghinijével túl gyorsan hajtó énekest júniusban Las Vegas közelében állította meg egy járőr, majd a vérvétel után szervezetében alkoholt találtak.


rock metál hír mötley crüe2011.01.19. 11:45 – A Lángolók

Lájkolnám a lájkod - Ömlesztett anyag

A Smith Westerns ledobta magáról a lo-fi köntöst, és kiadta az idei év első igazán jó lemezét. A Motörhead pontosan olyan, mint a Motörhead, és reméljük, ez még nagyon sokáig így is marad. Az aktuális tinikedvenc Fluor nem túl igényes, de ez nem is elvárása a célközönségének. A Yeasayer belgiumi koncertjének megörökítése példásra sikerült. Marge korábban más néven mozgott hip-hop közeli projektekben, most viszont első szólólemezét végig saját dolgokkal tölti meg. Az eheti válogatásunkban az ötből három lemezhez is ingyen hozzájuthatunk, ráadásul tetszettek is nekünk!


lemezkritika motörhead fluor marge yeasayer ömlesztett anyag smith westerns2011.01.19. 10:30 – sixx

Napi Accept: Fast as a Shark

Úgy 1984 lehetett, amikor az Ibolya utcai Nőnál vásárolt (hamis) műsoros kazettán először hallottam meg ezt a nótát, és mivel addig az AC/DC-Deep Purple-Black Sabbath vonalon mozogtam metálilag, azt hittem, hogy valami felgyorsított felvételt hallok. Ilyen sebesen nem lehet dobolni, Tomika, bazdmeg, mondtam Monoknak, a Szfinx bőgősének, akinél délutánonként lógtunk, és zenét hallgattunk kurva hangosan, de nem egész számokat, hanem csak részeket, mert Tamásnak ez volt mániája. Na, a Fast as a Shark szólóját egy hét alatt vagy százötvenszer hallottam, örökre bele is égett az agyamba. Nem elfeledni, február 2., club 202.


metál videó accept2011.01.19. 09:01 – Hirdetés

Lee Scratch Perry ünnepi műsora Bob Marley emlékére

Lee Scratch Perryt, a jamaikai dalszerzőt aligha kell bemutatni a reggae iránt elkötelezetteknek. Olyan élő legenda áll a Dürer Kert színpadára február negyedikén, aki Bob Marleyvel is dolgozott együtt, mi több, a hetvenes évek elején kezdő Marley, az akkor már kiadót működtető Lee produceri tevékenysége, zenei együttműködése, és nem utolsósorban barátsága révén indult el a világhír felé. Budapestre Perry egy angol zenekarral jön, amiben a szintén közkedvelt Danis Bowell basszusozik. Ezen az estén a fellépők a bulival Bob Marley február 6-ai 66. születésnapjára is emlékezni kívánnak, így Lee Perry is eljátssza majd azokat a dalokat, amiket közösen szereztek.


reggae bob marley program lee scratch perry