2011.10.09. 14:20 – lánggitár

Elhunyt a Weezer egykori basszusgitárosa

A tegnapi nap folyamán a Weezer egykori basszusgitárosának, Mikey Welsh-nek a családja Twitteren jelentette be, hogy a zenész tragikus hirtelenséggel elhunyt: "Mélységes szomorúsággal közöljük, hogy Mikey Welsh váratlanul elhunyt. Örökké fantasztikus apaként, művészként és barátként őrizzük emlékét. Nyugodjék békében!" Mikey Welsh 2000-ben csatlakozott a Weezerhez, és 2001 augusztusáig maradt velük, de ennyi is elég volt ahhoz, hogy feltűnjön a zenekar cím nélküli, amúgy Green Albumként ismert lemezén. A zenész már a kilépése előtt is mentális problémákkal küszködött, kilépése előtt öngyilkossági kísérletet is volt. A halála pontos oka nem ismert, de a múlt héten már megírta végrendeletét, mivel azt álmodta, hogy szívproblémák miatt meghal hamarosan.Az 1971-ben New Yorkban született Welsh 40 évet élt.

UPDATE: A legújabb hírek szerint Welsh hotelszobájában drogot találtak, ami valószínűleg heroin volt.


hír gyász weezer mike welsh2011.10.09. 11:00 – Kovács M. Norbert

A Jócsaj és a Gonosz – klipmegosztás (18+)

Az újabban terhes Beyoncé ismét azt csinálja, amihez a legjobban ért, a mostanában nagyon sikeres Adele szomorúan sétál a Szajna partján, a kanadai Fucked Up álnéven megjelent számához forgatott gasztroszerelmes videoklipet, az amerikai OFF! videójában egy deszkás srác esik-kel, a lengyel Behemoth új klipjében pedig sok vér kíséretében többek között feltűnik egy meztelen jócsaj, valamint maga a Gonosz.


klip beyoncé behemoth fucked up adele klipmegosztás off! animal man2011.10.09. 08:00 – Hirdetés

BalkanBeats: Foltin live band, Suefo, DJ Soko a Hajón + JÁTÉK!


A BalkanBeats szédítő szülinapi bulijának a ráadásaként is felfogható a kiváló macedón Foltin zenekar élőfellépésével tarkított, DJ Soko és Duefo tapasztalt zúzásain, pörgetésein és csemegéin alapuló kiváló este október 14-én, pénteken. Az estre 600 forintos kedvezményes árú belépő a koncert napján 23 óráig váltható, azután 1000 forintba kerül. Két olvasónk viszont akár ingyen is bemehet a bulira, amennyiben lájkolja a Lángoló Gitárok Facebook-oldalát, illetve a jatek@langologitarok.hu címre elküldi a helyes választ arra a kérdésre, hogy: Mi volt előbb a BalkanBeats buli vagy a cd? Csak olyan megfejtéseket fogadunk el, ahogy a levél tárgyához az van írva, hogy Lángoló-Balkanbeats-játék. Határidő: október 12.


játék program2011.10.08. 12:00 – Lángoló Gitárok

A legdögösebb rocker csajok egy naptárban

revolver2012 calendar
Legalábbis Revolver magazin így hirdeti a 2012-es naptárját, amiből most a fenti képre kattintva mutatunk ízelítőt, viszont akár az összes hónapot meg lehet nézni itt. Többek között olyanok álltak modellt a naptárhoz, mint Lzzy Hale a Halestormból, Amy Lee az Evanescence-ből, Maria Brink az In This Momentből vagy az alig 18 éves, a Gosspi Girl sorozatból is ismert Taylor Momsen a Pretty Recklessből.


hír csajok revolver2011.10.07. 15:00 – lánggitár

Enough Thunder - James Blake hatszámos EP-je

Már többször is említettük, hogy érkezik az mára valószínűleg a poszt-dubstep címkét is sikeresen levetkőző James Blake hat dalos EP-je. Blake nem lusta ember, év elején adta ki első teljes albumát, és az Enough Thunder hat dala is teljesen új. Az öt saját szerzemény és egy Joni Mitchell-feldolgozás (A Case of You) most nálunk is lefülelhető.


pop hír elektro james blake2011.10.07. 14:00 – Hirdetés

Illdisposed és Raunchy a Club 202-ben

Október 9-én Dánia két kiemelkedő zenei exportcikke látogat el Budapestre. Az északi csomag az Illdisposed és a Raunchy neveket takarja. Előbbi a zenekar 20. születésnapját ünnepli a sok állomásos klubturnéval, ami alatt a klasszikus death metalos megszólalás mellé folyamatosan építették be zenéjükbe a modern elemeket. A Raunchy legutóbb idén nyáron bizonyította be, hogy az In Flames és Soilwork nevek fémjelezte stílusban a legnagyobbak közt van a helyük, ráadásul a tavalyi Discord Electric lemezzel újra felfedezte magának a zenekart a szakma és a rajongók is. Kevésbé ismert, de szintén dán termék a Memorial, és nemzetiség tekintetében kilóg, de zenei téren teljesen az eddigiekhez illeszkedik a felhozatalba az osztrák Lost Dreams is.


ajánló koncert raunchy illdisposed2011.10.07. 13:15 – lánggitár

Peter Hook megsértődött, amiért kimaradt a New Orderből

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a New Order nem túl hosszú szünet után ismét aktivizálta magát egy jótékonysági koncert erejéig, de meglepő módon az alapítótag Peter Hook nélkül. A basszusgitáros szerint ez azonban csak álca: "Egy barátom nemrég elmondta, hogy már le van zsírozva egy amerikai turnéjuk, a jótékonysági koncerttel takaróznak, miközben leginkább a pénz miatt csinálják az egészet." - fakadt ki Hook. A zenész azt is elárulta, hogy bár elég ocsmány dolognak tartja, hogy őt nem hívták meg játszani, mégis örül a New Ordernek. "Az életem nagy részét a New Orderrel töltöttem. Amikor kiderült, hogy nélkülem folytatják, olyan volt mintha nekicsapták volna a fejemet egy téglafalnak. De azért örülök, hogy játszak." Hook jelenleg a The Light nevű zenekarával turnézik, több Joy Division-dalt is rendszeresen játszik, ami több rajongónál is kiverte a biztosítékot.


pop hír new order