2011.10.09. 14:20 – lánggitár

Elhunyt a Weezer egykori basszusgitárosa

A tegnapi nap folyamán a Weezer egykori basszusgitárosának, Mikey Welsh-nek a családja Twitteren jelentette be, hogy a zenész tragikus hirtelenséggel elhunyt: "Mélységes szomorúsággal közöljük, hogy Mikey Welsh váratlanul elhunyt. Örökké fantasztikus apaként, művészként és barátként őrizzük emlékét. Nyugodjék békében!" Mikey Welsh 2000-ben csatlakozott a Weezerhez, és 2001 augusztusáig maradt velük, de ennyi is elég volt ahhoz, hogy feltűnjön a zenekar cím nélküli, amúgy Green Albumként ismert lemezén. A zenész már a kilépése előtt is mentális problémákkal küszködött, kilépése előtt öngyilkossági kísérletet is volt. A halála pontos oka nem ismert, de a múlt héten már megírta végrendeletét, mivel azt álmodta, hogy szívproblémák miatt meghal hamarosan.Az 1971-ben New Yorkban született Welsh 40 évet élt.

UPDATE: A legújabb hírek szerint Welsh hotelszobájában drogot találtak, ami valószínűleg heroin volt.


hír gyász weezer mike welsh2011.10.09. 11:00 – Kovács M. Norbert

A Jócsaj és a Gonosz – klipmegosztás (18+)

Az újabban terhes Beyoncé ismét azt csinálja, amihez a legjobban ért, a mostanában nagyon sikeres Adele szomorúan sétál a Szajna partján, a kanadai Fucked Up álnéven megjelent számához forgatott gasztroszerelmes videoklipet, az amerikai OFF! videójában egy deszkás srác esik-kel, a lengyel Behemoth új klipjében pedig sok vér kíséretében többek között feltűnik egy meztelen jócsaj, valamint maga a Gonosz.


klip beyoncé behemoth fucked up adele klipmegosztás off! animal man2011.10.09. 08:00 – Hirdetés

BalkanBeats: Foltin live band, Suefo, DJ Soko a Hajón + JÁTÉK!


A BalkanBeats szédítő szülinapi bulijának a ráadásaként is felfogható a kiváló macedón Foltin zenekar élőfellépésével tarkított, DJ Soko és Duefo tapasztalt zúzásain, pörgetésein és csemegéin alapuló kiváló este október 14-én, pénteken. Az estre 600 forintos kedvezményes árú belépő a koncert napján 23 óráig váltható, azután 1000 forintba kerül. Két olvasónk viszont akár ingyen is bemehet a bulira, amennyiben lájkolja a Lángoló Gitárok Facebook-oldalát, illetve a jatek@langologitarok.hu címre elküldi a helyes választ arra a kérdésre, hogy: Mi volt előbb a BalkanBeats buli vagy a cd? Csak olyan megfejtéseket fogadunk el, ahogy a levél tárgyához az van írva, hogy Lángoló-Balkanbeats-játék. Határidő: október 12.


játék program2011.10.08. 12:00 – Lángoló Gitárok

A legdögösebb rocker csajok egy naptárban

revolver2012 calendar
Legalábbis Revolver magazin így hirdeti a 2012-es naptárját, amiből most a fenti képre kattintva mutatunk ízelítőt, viszont akár az összes hónapot meg lehet nézni itt. Többek között olyanok álltak modellt a naptárhoz, mint Lzzy Hale a Halestormból, Amy Lee az Evanescence-ből, Maria Brink az In This Momentből vagy az alig 18 éves, a Gosspi Girl sorozatból is ismert Taylor Momsen a Pretty Recklessből.


hír csajok revolver2011.10.07. 15:00 – lánggitár

Enough Thunder - James Blake hatszámos EP-je

Már többször is említettük, hogy érkezik az mára valószínűleg a poszt-dubstep címkét is sikeresen levetkőző James Blake hat dalos EP-je. Blake nem lusta ember, év elején adta ki első teljes albumát, és az Enough Thunder hat dala is teljesen új. Az öt saját szerzemény és egy Joni Mitchell-feldolgozás (A Case of You) most nálunk is lefülelhető.


pop hír elektro james blake2011.10.07. 14:00 – Hirdetés

Illdisposed és Raunchy a Club 202-ben

Október 9-én Dánia két kiemelkedő zenei exportcikke látogat el Budapestre. Az északi csomag az Illdisposed és a Raunchy neveket takarja. Előbbi a zenekar 20. születésnapját ünnepli a sok állomásos klubturnéval, ami alatt a klasszikus death metalos megszólalás mellé folyamatosan építették be zenéjükbe a modern elemeket. A Raunchy legutóbb idén nyáron bizonyította be, hogy az In Flames és Soilwork nevek fémjelezte stílusban a legnagyobbak közt van a helyük, ráadásul a tavalyi Discord Electric lemezzel újra felfedezte magának a zenekart a szakma és a rajongók is. Kevésbé ismert, de szintén dán termék a Memorial, és nemzetiség tekintetében kilóg, de zenei téren teljesen az eddigiekhez illeszkedik a felhozatalba az osztrák Lost Dreams is.


ajánló koncert raunchy illdisposed2011.10.07. 13:15 – lánggitár

Peter Hook megsértődött, amiért kimaradt a New Orderből

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a New Order nem túl hosszú szünet után ismét aktivizálta magát egy jótékonysági koncert erejéig, de meglepő módon az alapítótag Peter Hook nélkül. A basszusgitáros szerint ez azonban csak álca: "Egy barátom nemrég elmondta, hogy már le van zsírozva egy amerikai turnéjuk, a jótékonysági koncerttel takaróznak, miközben leginkább a pénz miatt csinálják az egészet." - fakadt ki Hook. A zenész azt is elárulta, hogy bár elég ocsmány dolognak tartja, hogy őt nem hívták meg játszani, mégis örül a New Ordernek. "Az életem nagy részét a New Orderrel töltöttem. Amikor kiderült, hogy nélkülem folytatják, olyan volt mintha nekicsapták volna a fejemet egy téglafalnak. De azért örülök, hogy játszak." Hook jelenleg a The Light nevű zenekarával turnézik, több Joy Division-dalt is rendszeresen játszik, ami több rajongónál is kiverte a biztosítékot.


pop hír new order2011.10.07. 12:26 – lánggitár

Skulldaylong az R33-ban


A Skullcandy szervezésében igazán jó buli készül szombaton az R33-ban is. A nap közben teljesen ingyenes (és utána is baráti áron megtekinthető) rendezvényen egy kitelepített félcső kap helyet, amiben gördeszka versenyt tartanak egész nap. Ez természetesen nem sokat érne zenei aláfestés nélkül, amit 18:30-tól a Vicc Beats ad, utána pedig az AWS (képünkön) zúz egy sort, hogy aztán az este maradék része az épp trendi elektronikával teljen, tehát legyen Robotrock, Bit Busters és Adam Ajkay is. Tovább infó itt.


ajánló program aws vicc beats2011.10.07. 12:00 – lánggitár

Kurt Cobain háromszor is meg akarta ölni magát

Courtney Love nagyon promózza a hamarosan megjelenő önéletrajzi kötetét. Ezúttal a Vanity Fairnek árult el eddig nem hallott dolgokat egykori férjéről, Kurt Cobainről. Love elismerte, hogy Cobain többször is próbálkozott öngyilkossággal, mielőtt 1994. április 5-én sikerrel járt. "Háromszor is próbálkozott öngyilkossággal! Többször túl is adagolta magát, legalább ötször volt rá példa. Én voltam a kibaszott sürgősségise akkoriban." - mondta. Courtney azt is bevallotta, hogy az öngyilkosság idején anyagi gondokkal is küszködtek: "Valahogy soha nem kaptuk meg a pénzünket. 135000 dollár volt a bankszámlánkon. Azt mondták, ha fellép a Lollapaloozán, kap 11 milliót. Szerinted Kurt megölte volna magát, ha van 54 milliója a bankszámláján?"


hír nirvana courtney love kurt cobain2011.10.07. 11:15 – lánggitár

Jubileumi anORGANik ma a hajón

Az idén nyáron már anORGANik:ORG néven tevékenykedő duó 10 évvel a megjelenése után is meglepően frissnek tud hatni house, dubstep, breakbeat, metal és lazább popzenei elemeket is felvonultató produkciójával. Deutsch Gábor és Szőcs Gergő újraegyesüléséhez a jubileum alkalmából több komoly név is hozzáteszi a magáét, köztük Barabás Lőrinc, Zságer Balázs, DJ Bootsie és Zeek is, a zenéhez pedig természetesen minőségi vizuál is párosul, amit Juice és Urbanizer fognak szolgáltatni. A ma este (október 7.) kilenckor kezdődő fellépésre ezer forint a beugró.


ajánló zagar elektro anorganik