2011.10.16. 11:30 – Kovács M. Norbert

Lovak, egy indián és Niki a Barátok köztből - klipmegosztás

Ezúttal három magyar klipünk van az eheti klipmegosztásban, az egyikben lovak viselkednek lovak módjára és férfiak zenélnek, a másikban Galambos Dorina és barátnői már lovagolnak is, meg bicikliznek és szappanbuborékot fújnak, a harmadikban meg egy indiánnal történnek drámai események Barátok közt Niki misztikus közreműködésével. Mindezek mellett H.P. Baxxter hiába öregszik, azért hozza szokásos formáját a Scooter legújabb klipjében, amiben egy parkolóházban esik az eső, fiatalok pedig dubstepre táncolnak. Az pedig szinte már elenyésző, hogy amerikai Helmet egy képregényszerű koncertvideót készített erre a hétre.


klip scooter helmet klipmegosztás de profundis long play 33 1/3 mrs. columbo2011.10.15. 12:15 – Lángoló Gitárok

Érintésed megmarad – Libidó-dalpremier + last minute koncertajánló


Új zenekar mutatkozik be a ma esti Tesco Discón a Corvintetőn, akiknek első dalát most itt a Lángoló Gitárokon meg is lehet hallgatni. A háromtagú Libidó egész nyáron első lemezének felvételeivel volt elfoglalva, amit hamarosan be is mutatnak, de addig is ízelítőnek itt az első szám, az Érintésed megmarad. A csapat szándéka szerint fricska ez a magyar alternatív hangzásnak, popos lüktetéssel és gitáros zakatolással. Koncertjük után színpadra lép még az EZ Basic és bemutatja új, Run című dalát a még mindig a harmadik lemezén dolgozó The Moog is. A koncertek után Tesco Disco.


indie premier pop hír tesco disco program exkluzív the moog libido2011.10.15. 09:46 – lánggitár

Válik a Sonic Youth párja

A független rockzene talán legemblematikusabb házaspárja, Kim Gordon és Thurston Moore hivatalosan is bejelentették válásukat. Házasságuk 1984 óta tartott, van egy közös lányuk is, a 17 éves Coco. A kiváltó okokról nem tudni, ugyanis a pár szeretné, ha tiszteletben tartanák a magánéletüket. A Matador Records közleményében biztosít róla mindenkit, hogy a Sonic Youth dél-amerikai turnédátumai novemberben Kim és Thurston részvételével lesznek megtartva. Ezzel az 1981 óta létező Sonic Youth jövője is kérdésessé vált, aminek természetesen központi eleme volt az "indie rock Elnöki Párja" közti kohézió.


indie rock hír sonic youth2011.10.14. 17:00 – Hirdetés

Ingyen Queen-könyv két olvasónknak


Hajtás után van egy leírás Phil Sutcliffe Queen - A rock koronás királyainak teljes, képekkel illusztrált története című könyvéről. Na ezt a különlegesen szerkesztett olvasmányt nyerheti meg tőlünk két olvasónk az Alexandra jóvoltából. A 288 oldalas, rendkívül szép kiállítású könyv ahhoz a két szerencséshez kerülhet, akik lájkolják ezt a posztot, a Lángoló Gitárok Facebook oldalát, és a jatek@langologitarok.hu címre elküldik, hogy mikor is lépett fel pontosan Magyarországon a Queen. Csak azok vesznek rész a játékba, akik a levél tárgyához beírják, hogy Lángoló-Queen-játék. Beküldési határidő: október 21.


játék könyv queen2011.10.14. 15:15 – lánggitár

Nyerj VIP belépőt az MTV EMA magyar bulijára!

Október 17-én derül ki, melyik zenekar fogja képviselni Magyarországot a novemberi MTV European Music Awardson. A jelöltek ennek örömére egy napon mutatják meg magukat a Corvintető közönségének is, így aztán eklektikus hangulatú estére számítanak a hétfőn mulatni vágyók: a Bin-Jip, a Carbonfools, a Compact Disco, a Fish! és a Punnany Massif ötösből "csak" az utóbbi három zenekar lép fel, de így is elég sokszínű a felhozatal. A győztes nevét a koncertek lezártával éjfélkor mondják be, hogy aztán természetesen még lavalavás és kollektívás DJ-k gondoskodjanak az ünneplésről. A Lángoló Gitárok most két darab corvintetős VIP belépőt adományoz azok közül valakiknek, akik elárulják nekünk, melyik zenekarral szeretnék leginkább képviseltetni Magyarországot Belfastban. A "szavazatot" ezen az oldalon kell leadni, illetve október 17-e délelőttig el kell küldeni a jatek@langologitarok.hu email címre is olyan tárggyal, hogy Lángoló-MTV EMA-Játék. Felhívjuk a figyelmet, hogy ezek a szavazatok nem számítanak abba bele, amit itt kell végezni nagy lelkesedéssel.


ajánló játék mtv ema2011.10.14. 14:30 – Hirdetés

Guano Apes a Club 202-ben

Guano Apes nagyon szeret Magyarországon koncertezni, és ez nem változott a pár éves szünetelésük alatt sem. Ezt bizonyítja, hogy az eredetileg 1994-ben alakult zenekar 2009-es újjáalakulása óta a SZIN és a Hegyalja után most harmadszorra mutatja meg magát a magyar közönségnek. Az idei Bel Air lemezük turnéjaként végre nem csak szabadtéri fesztiválon bizonyosodhatunk meg róla, hogy Sandra Nasic énekesnő még mindig olyan vadul tudja ordítani a Lords of the Boardsot, mint a Guano Apes bemutatkozása idején. Az előzenekar a 22 lesz Norvégiából.


ajánló pop rock koncert guano apes2011.10.14. 12:00 – Kovács M. Norbert

Négy teremben zúz szombaton a Bónusz Fesztivál


Ezen a hétvégén rendezik meg a szervezők által hazánk legnagyobb elektronikus zenei fesztiváljának kikiáltott Telekom Bónusz Electronic Music Festival nevű megarendezvényt, ahol 4 arénában számos nagynevű külföldi és hazai DJ, valamint élő produkció igyekszik szórakoztatni az elektronikus zene elkötelezett híveit, meg az éppen arra járó partyarcokat.


fesztivál program party elektronikus plastikman sasha adam beyer carl cox bónusz electro crookers ferry corsten dennis ferrer dada life gareth emery spektre gary beck maya jane coles2011.10.14. 11:12 – Lángoló Gitárok

Nem létező Mötley Crüe-koncertre árultak jegyet Indonéziában

Minden idők legcsendesebb Mötley Crüe-koncertjére vettek jegyet jó páran Indonéziában szélhámosoktól: az amúgy igen hangos hardrock zenekar egy hangot sem hallatott, mivel valójában szó sem volt róla, hogy a szigetországban koncertezne. Összesen 1500-an jártak pórul, a jegyek árusítói pedig mintegy 12 millió forintnyi összeggel jártak jól. A belépők elég drágák voltak az indonéz jövedelmekhez képest, darabjuk 8 ezer forintba került, de a magas ár kellett a hitelességhez. A rendőrség nyomozni kezdett, ám még csak gyanúsítottjai sincsenek.

Volt már ilyen nálunk is, igaz nem a Crüe-vel, hanem a Guns 'n' Roses 2003-as bulijával, erről itt írtunk bővebben.


koncert átverés crüe