2011.10.30. 10:00 – Kovács M. Norbert

A férfi legjobb barátja - klipmegosztás (18+)

A Kasabian tagjai egy rejtélyes autós elől menekülnek többek között egy kispolskival, a Supernem frontembere addig mászkál egy lakásban, mígnem egy meglepő helyen találja magát, Katy B meg elutazik a barátnőivel Ibizára bulizni. A Machine Head gyilkos sáskákat szabadít a világra, a Konyha zenekar életképeket és sárkányt eregető lányokat mutat, a Stonedirt videója pedig egyszerűen pocsék. De mindez semmi, hiszen itt van a Duck Sauce új klipje, amit csak egyszer kell megnézni, hogy aztán soha az életben ne felejtsük el többet!


konyha klip machine head supernem kasabian stonedirt klipmegosztás duck sauce katy b2011.10.29. 11:47 – Lángoló Gitárok

Letartóztatták az indiai Metallica koncert szervezőit

Mint ahogy arról már beszámoltunk, tegnap botrányba fulladt az első indiai Metallica-koncert, mert amikor azt technikai okokra hivatkozva (az utolsó percben) egy nappal el kívánták halasztani, a felbőszült rajongók megrohamozták a színpadot és leamortizálták a cájgot egy kicsit, így a mára halasztott koncertet a zenekar lemondta. Az egyik indiai televízió, az NDTV beszámolója szerint a rendőrség máris megtalálta a káoszért felelősöket, és le is tartóztattak pár embert - de nem a közönség soraiból, hanem a szervezők közül.


koncert india metallica2011.10.29. 10:30 – Lángoló Gitárok

Jó nóták kellenek a U2-nak is

Bono, a U2 frontembere szerint ha nem írnak egy olyan albumot, amin csupa sláger szerepel, lehúzhatják a rolót. Az interjúban azt is elmondta, hogy a U2-t már nem tartja olyan meghatározó zenekarnak, mint a kilencvenes években, és ezt a (nagyon helyes, a szerk.) következtetését abból vonta le, hogy igazi slágert már évek óta nem tudtak írni. Most mutatunk egyet, még abból az időből, amikor a zenekar érdekes volt.


videó u2 kesergés2011.10.28. 21:13 – Lángoló Gitárok

Szétverték a Metallica cuccát Indiában

A Metallica ma este adta volna fennállása első koncertjét Indiában, de a koncertet az utolsó pillanatban el kellett halasztani egy nappal - a helyszínen összezsúfolódott rajongók viszont nagyon nem örültek a bejelentésnek. A zenekar az indiai Forma-1-es futam kísérőrendezvényeként két koncertet adott volna az országban, Delhiben és Bangalore-ban. 

A tömeg nagy része már reggel óta a helyszínen várakozott, de akadt köztük olyan is, aki tegnap reggel táborozott le a kapuban, hogy biztosan legyen helye az első sorban. A bejelentést követően a felbőszült tömeg a színpadon verte le tehetetlen dühét, és nekiestek a cájgnak, törtek-zúztak, amit értek. Az első jelentések szerint a bulit holnap este ettől még megtartották volna, és a jegyek természetesen érvényesek lettek volna, de most már arról olvasni, hogy a színpad maradványait pakolják össze, és Delhiben csak nem lesz holnap Metallica - a Bangalore-ba vasárnapra tervezett koncert viszont meg lesz tartva.


koncert videó botrány metallica2011.10.28. 18:04 – sixx

Brazíliában turnézik a Saxon

Nem egy nagy hír, sőt, de már régóta kerestem az indokot egy klasszikus Saxon-nóta kiposztolására, most megvan. A brit heavy metal új hullámának egyik jeles képviselője, a még Debrecent is megjárt Saxon Sao Paulóban adott jó hangulatú bulit, van róla egy videónk is, a Crusader, még jó. Az ugrás után ott a setlist, ha eljönnének Budapestre, bevállalnám a bulit.


videó metal saxon2011.10.28. 16:30 – Lángoló Gitárok

Eladó John Lennon (egyik) szuvas foga

16 000 dollárért már a mienk is lehet John Lennon egyik szuvas foga. A zenész egy Dorothy "Dot" Jarlett nevű néninek adta oda a fogat még a hatvanas években. Dot volt Lennonék Surrey-i rezidenciájának házvezetőnője 1964-68 között, amikor ez a gesztus (mármint a széjjelrohadt fog átadása a cselédnépnek) nagy divat volt menő zenészarcok körében.

Dot lánya úgy emlékszik, Dot és Lennon nagyon jóban voltak, és egy konyhai beszélgetés során a Beatles-tag benyúlt a zsebébe és odaadta a fogát a muternek azzal a felkiáltással, hogy a húgáról úgy tudja, nagy rajongó, és biztos örülne neki. A család azóta is úgy őrizte a kép alapján több sebből is vérző fogat, mint a Fekete-követ az igazhitűek. A válság azonban mindenkit elér egyszer, így a család kénytelen eladni az ereklyét. 


fog lennon ereklye2011.10.28. 15:45 – Lángoló Gitárok

Noel Gallagher: Minden faszkalap tud tánczenét írni


A New Musical Expressben megszólaltatták Noel Gallaghert, az Oasis egykori főnökét, akiről ha mást nem is, de azt mindenki tudja, hogy az agya és a szája közt nem nagyon van szűrő, ami eszébe jut, azt kimondja, aztán lesz, ami lesz. Az interjúban Gallagher a modern popzenére, azon belül is az elektronikus tánczenére panaszkodott, amit szerinte minden faszkalap tud írni. A gitáros véleményéhez azt is hozzátette, hogy régebben szívesen járt Manchester legendás Haçienda nevű klubjába, mert szerette a primitív elektronikus zenét, de a technológia fejlődésével ma már eljutottunk odáig, hogy a zeneszerzés nem alkotói folyamat, hanem ujjgyakorlat egy szoftveren. Gallagher tíz napja jelentette meg első szólóalbumát, ami az első helyen debütált Angliában.


beszól hír oasis noel gallagher2011.10.28. 12:50 – Lángoló Gitárok

Bánat - Kiscsillag-dalpremier + egyéb infók


November 4-én, tehát jövő hét pénteken jelenik meg a Kiscsillag harmadik nagylemeze, a Néniket a bácsiknak!. A lemez címe egy olyan közügy is, amiért a zenekar Pécs belvárosában utcára is vonult tüntetni. A már kedvezményesen előrendelhető albumon tizenhárom dal lesz, tizenkét vadonatúj szerzemény és a tavaly megjelentetett kislemezdal, a Sirály. A Lángoló Gitárok olvasói viszont most egy újabb számot is hallhatnak Bánat címmel, sőt, azt is eláruljuk, hogy jövő hét szerdán a teljes nagylemezt is bemutatjuk nálunk.


premier rock hír kiscsillag exkluzív2011.10.28. 08:00 – lánggitár

Rihannát dolgozott fel a Coldplay

Chris Martinékkal fejeztük be a tegnapi napot, most velük is kezdjük el! Az angolok és Rihanna közt mostanában nagyon jó a viszony, erről tanúskodik a pár napja megjelent lemezük Princess Of China dala, amiben a barbadosi énekesnő szerepel, most pedig itt a tegnapi BBC Radio 1's Live Longue-os fellépés, ahol is a Coldplay feldolgozta a We Found Love-ot, Rihanna aktuális listavezetőjét, amit eredetileg Calvin Harrisszel közösen hozott össze. Nem tudni, meddig tart ez a látványos spanolás, de jól láthatóan minkettejüknek hasznos.


pop hír coldplay rihanna